Dej si kafe a nohy na stůl, dneska je krásný den.

Moderátoři: Maršálek, Bestian, Heinrich von Rheinhausen
Kaine přečti si na jaký přízpěvek odpovídal. To nebylo tobě. Plašíš zbytečně.Kain píše:Rodgir: nazval jsi mě hlupákem, muž musí stát ve slově, těším se, až tě osobně potkám. Neznám tě a krávy jsem s tebou nepásl, kdo jsi a na jaké akce jezdíš?
A jedovaté plivance? Ryzí demagogie, jen cituju písmo tam, kde i ty sám jsi chtěl, ať dokážu, co říkám. To ty urážíš, neargumentuješ, ale nazýváš mě hlupákem a mé řeči jedovatými plivanci, místo abys dokázal, že se mýlím.
Já si tohle vůči nikomu ve svých příspěvcích nedovoluju, nejsem ani rozčilený a neberu si to osobně. Až na tohle.
To je jasné. Pokud budu astronom a ty se semnou budeš jako laik bavit o astronomii, tak mě nedojde že některé věci pro mě samozřejmé ani neznáš. Mě nedojde když řeknu najdi v bibli nabádání ke zlu že vezmeš starý zákon. Mě nedojde, že když se bavím s divákem, že mu musím nejprve vysvětlit kdy byla gotika a kdy renesance. Tobě se to nikdy nestalo, že to považuješ za něco vlastní jen křesťanům?maser píše:Tímhle to bohužel vždy končí. Ti "osvícení" se začnou odvolávat na naši duchovní negramotnost. No budiž.Ronšperk píše: To je tím, jak se o to zajímám, mi nedochází, že spostu věcí pro mě jasných, je pro člověka bez víry nepochopitelných. V poho.
Co ale říkáte na počínání Charlese Mansona? Všechny jeho vraždy byly vyčteny v bibli, všechny své kroky řídil jen podle ní. Byl to hluboce věřící člověk a vraždil jen proto, protože to vyčetl v bibli, proto šel i přes nezabiješ. (Více v Timothy Leary: Flashbacks). Problém bible je, že jako filozofický počin si v ní každý může najít cokoli a jakkoli to využít či aplikovat.
Navíc nechápu otázku Rotgira, aby Kain poukázal na to, kde Kristus přikazuje zabíjet (...)- kde by to tak asi mohl vyčíst, když NZ psali lidé?
Kain tvrdil, že křesťanství je stejné jako komunismus.maser píše:Navíc nechápu otázku Rotgira, aby Kain poukázal na to, kde Kristus přikazuje zabíjet (...)- kde by to tak asi mohl vyčíst, když NZ psali lidé?