Záležitosti křesťanské víry

Duchovno, víra, věda, umění

Moderátoři: Maršálek, Bestian, Heinrich von Rheinhausen

Theodora
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Theodora »

Kaine, to přece nebylo na Tebe. :)
Dej si kafe a nohy na stůl, dneska je krásný den. :wink:
Ronšperk
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Ronšperk »

Kain píše:Rodgir: nazval jsi mě hlupákem, muž musí stát ve slově, těším se, až tě osobně potkám. Neznám tě a krávy jsem s tebou nepásl, kdo jsi a na jaké akce jezdíš?

A jedovaté plivance? Ryzí demagogie, jen cituju písmo tam, kde i ty sám jsi chtěl, ať dokážu, co říkám. To ty urážíš, neargumentuješ, ale nazýváš mě hlupákem a mé řeči jedovatými plivanci, místo abys dokázal, že se mýlím.

Já si tohle vůči nikomu ve svých příspěvcích nedovoluju, nejsem ani rozčilený a neberu si to osobně. Až na tohle.
Kaine přečti si na jaký přízpěvek odpovídal. To nebylo tobě. Plašíš zbytečně.
Honor supra Vitam! Obrázek
Kain
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Kain »

Už jsem to opravil, ale stejně pointa platí, proč se opírá do jeho osoby a ne do obsahu toho, co říká? Raba znám a je to fajn člověk, Rodgira neznám a nechápu, proč si to dovoluje. Že uráží jiného (a ne mě, jak se mylně domníval) není důvod, abych to bral na lehkou váhu.

Svatopluk vyslal tajně početné vojsko a přepadl Bavory, kteří byli zanecháni na břehu řeky Dunaje ke střežení lodí. Jedny pobil, druhé dal utopit v řece, jiné pak odvedl jako zajatce.

Pravoslav, Orcae Ita
Ronšperk
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Ronšperk »

maser píše:
Ronšperk píše: To je tím, jak se o to zajímám, mi nedochází, že spostu věcí pro mě jasných, je pro člověka bez víry nepochopitelných. V poho :biggrin: .
Tímhle to bohužel vždy končí. Ti "osvícení" se začnou odvolávat na naši duchovní negramotnost. No budiž.
Co ale říkáte na počínání Charlese Mansona? Všechny jeho vraždy byly vyčteny v bibli, všechny své kroky řídil jen podle ní. Byl to hluboce věřící člověk a vraždil jen proto, protože to vyčetl v bibli, proto šel i přes nezabiješ. (Více v Timothy Leary: Flashbacks). Problém bible je, že jako filozofický počin si v ní každý může najít cokoli a jakkoli to využít či aplikovat.
Navíc nechápu otázku Rotgira, aby Kain poukázal na to, kde Kristus přikazuje zabíjet (...)- kde by to tak asi mohl vyčíst, když NZ psali lidé?
To je jasné. Pokud budu astronom a ty se semnou budeš jako laik bavit o astronomii, tak mě nedojde že některé věci pro mě samozřejmé ani neznáš. Mě nedojde když řeknu najdi v bibli nabádání ke zlu že vezmeš starý zákon. Mě nedojde, že když se bavím s divákem, že mu musím nejprve vysvětlit kdy byla gotika a kdy renesance. Tobě se to nikdy nestalo, že to považuješ za něco vlastní jen křesťanům? :shock:
Honor supra Vitam! Obrázek
Kain
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Kain »

To, co říkal hospodin ve starém zákonu, to je nabádání ke zlu? Ronšperku, děláš mi radost :twisted:

Svatopluk vyslal tajně početné vojsko a přepadl Bavory, kteří byli zanecháni na břehu řeky Dunaje ke střežení lodí. Jedny pobil, druhé dal utopit v řece, jiné pak odvedl jako zajatce.

Pravoslav, Orcae Ita
Jiři z Holohlav
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Jiři z Holohlav »

Po hromadné sebevraždě Zelotů na Masadě se Židé natolik rozptýlili po světě,že nikoho pronásledovat nemohli.Až do hitleroských pogromů,kdy jejich sionistické křídlo bránilo hromadnému stěhování do ameriky.
Vzkázali souvěrcům když se nechcete vrátit do země zaslíbené,klidně v evropě pomřete.Tu zemi kdysi získali násilím a násilím ji musí držet.

Oko za oko i nastav druhou tvář.Platí obojí - je na nás,abych se sami sebe zeptali "co by teď udělala láska".
Smrt je smyslem života.
Theodora
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Theodora »

maser píše:Navíc nechápu otázku Rotgira, aby Kain poukázal na to, kde Kristus přikazuje zabíjet (...)- kde by to tak asi mohl vyčíst, když NZ psali lidé?
Kain tvrdil, že křesťanství je stejné jako komunismus.
My tvrdili, že rozdíl je v tom, že komunismus hlásá násilí, zatímco křesťanství ne.
Teď pro to hledáme důkazy.

Kainovi bych na jeho NZ citáty namítla, že tam nikde není psáno, proti komu má být meč použit. Když někoho varuju před násilím, tak před tím, které přichází z vnějšku. Násilníka netřeba varovat, ten ví, co chystá. Takže pokud tam není označen adresát útoku, lze tato slova oprávněně číst jako "Jsem sice král, ale ne z tohoto světa, takže nečekejte, že to tu budete mít lehké."
Theodora
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Theodora »

Jiří: Ty opravdu neznáš žádný případ pronásledování židů až do Hitlera? :wink:
Theodora
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Theodora »

Já musím do školy, tak se tu zatím nepovražděte, ať si mám ještě s kým povídat. :mrgreen:
Kain
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Kain »

Tak či onak, prokázal jsem násilnicé a nenávistné řeči i v novém zákoně. Je to hezká debata a cvičení v argumentaci (a pro některé v dogmatice nebo v historii a mnohém jiném). Je to mnohem lepší, než debaty jen s Theodorou, ta se vzdává mnohem dříve. jsem zvědavý, kdo se s mou argumentací obsáhle vypořádá a kdo jen zbaběle napíše, že to je jinak, já tomu nerozumím a škoda na to zrácet čas:-)

Pravoslav, Orcae Ita