nelze jinak než souhlasit s tím, co tu bylo napsáno. Jestliže už se tomu někdo chce trochu věnovat, tak by to mělo mít trochu úroveň. Barbaři si tu stěžují na ceny materiálu... hmmmm, tak se podívejte na průměrného římského legionáře a znovu se zamyslete nad tím, jestli je ten průměrný barbar opravdu tak šíleně drahá záležitost... (a uvědomte si při tom, že většina Keltů i Germánů si jednoduše nemohla dovolit zbroje, přilby apod. - většina bojovala prostě se štítem a kopím, nic moc víc).
Na druhou stranu se v téhle diskusi krutě šije do barbarů a Římané jsou bráni za skoro dokonalé. Nuže vězte, že i oni mají sakra co zlepšovat a nad čím se zamýšlet...

Čeho jsem si to všiml tam úplně vlevo?

Co to jako mají někteří z těch džentlmenů na rukou?
K jednotlivým částem výzbroje a výstroje už se vyjadřovat nebudu, nicméně kvalitní cenzor by si jistě také přišel na své.
Neberte to, prosím, osobně. Chtěl jsem jen ukázat, že nejen barbaři mají rezervy. Důležitá je právě ta ochota a hlavně snaha zlepšovat se. A tady zase musím uznat, že v posledních měsících je zrovna u Římanů zaznamenatelná přímo horečná aktivita a že se člověku s každou další akcí zlepšují přímo před očima, přestože (jak jsem psal) mají situaci jistě obtížnější než barbaři.
No, každopádně se těším na případné další starověké akce a věřím, že uvidím zlepšení na všech stranách

Čau
Saša