načni strom tak 130-150 cm vysoko (raději větší - buď V řez nebo díra, ale ne moc velké (chceš-li návod, pošlu ti nějaké bližší info - dávám to totiž do podoby článku).
Poctivý černý plech 2 mm. Zakoupeno (výrobcem je nějaký jejich kovář) od Lutoma - Walhalla. Obsah odhadem 10l, což je pro mou rodinu zcela dostačující Zvenčí je to natřené nějakou fuj barvou, věřím že to rychle odhoří. Nejsem si jistý jak je to utěsněné, ale (zatím) to nijak neprotéká.
A když už byl založen řečený hrad Kamenec, kníže Břetislav, než odtud odjel, pojav stranou Mutinu...
mi to pojeti s rozinkami (specificky vyraz pro susene hrozny) prijde takove uz evropske... takze vydavat to za indiansky pokrm v teto forme?.... nevim toho mnoho o historii pestovani vinne revy, ale hadam ze s ni indiani prilis nepracovali...
Od kamaráda, co dělá kozáky z doby bitvy tří císařů, jsem slyšel stejný recept na sušené maso s tukem (a proč ne s přísadami), které používali kozáci. Dělali z toho takové válečky jako železnou zásobu. Tak proč utíkat do ameriky, je to zjevně rozšířený a oblíbený postup...
Svatopluk vyslal tajně početné vojsko a přepadl Bavory, kteří byli zanecháni na břehu řeky Dunaje ke střežení lodí. Jedny pobil, druhé dal utopit v řece, jiné pak odvedl jako zajatce.
Ty parazity bych nepodceňoval. Znám pár případů ze Slovenska (tuším, že z 90tých let), kdy kvůli klobáskám z "diviaků" lidi onemocněli trichinolou. To pak přestala všechna sranda. Málem to odnesl i biskup..