GLADIUS 2010-SEKCE "GERMÁNI"

21. století - literatura, instituce, akce...

Moderators: Trubadix, Wothan, Alexandr

Wothan
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Re: GLADIUS 2009-SEKCE "GERMÁNI"

Post by Wothan »

Pokud někdo nemáte vybavení ale tahle doba nebo akce vás láká, uvítali bychom i nějaké pomocníky pořadatelů v civilu.
Koupím-li trpaslíka, do rána má dva metry.
melkel
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by melkel »

Jako režisér chci poděkovat všem účastníkům. Bylo to fajn, většina věcí vyšla, a nebýt zranění na konci, den by neměl mráčku.
Myslím, že dvoudenní akce se osvědčila a mělio bychom se tohoto modelu držet i do budoucnosti.
Samozřejmě uvítáme připomínkly a nápady, jak ještě vylepšit péči jak o účinkující, tak o diváky.
A závěrečný šťastný výkřik: návštěvností jsme se přiblížili na dohled letní bitvě, rozdíl je cca 25% diváků, a Gladius stále roste tempem 50% ročně. Je vidět, že Antika táhne - a vaše fešné nohy v kraťasech evidentně taky :) .
abaddon
Site Admin
Site Admin

Post by abaddon »

za poradatele se pripojuji k melkelovu podekovani...

probiram fotky a brzy nejake dodam k nahlednuti.... zatim jen mala ochutnavka - je videt ze bojova priprava legii je opravdu na vysoke urovni:

Image
Your freedom will grow each time you say: No!
KŘIŽÁK
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by KŘIŽÁK »

Aby jsme se jen neplácali po zádech-vulgarismy létající vzduchem při představení bych čekal spíše na všegotické bitvě v horní-dolní,nedržení se scénáře-tedy lidí kteří vědí co v něm je,vedlo k zbytečným chybám a neodění ůčastníci nám začínají chytat nezdravou nezranitelnost,což bude jistě třeba upravit,stejně jako zpřísnit dění v ležení(ta hromada vajglů v základech nové rychty byla super...).To jen na okraj.Jinak fajn víkend,přeju zraněnému brzké uzdravení a všem zůčastněným dík. :badgrin:
JEDEN BŮH NIKDY NESTAČÍ..
Knecht
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Knecht »

Těším se na fotky a doufám že příští rok už mi to vyjde a přijedu taky. Ještě ve čtvrtek jsem uvažoval že pojedu aspoň jako civilní divák-pomahač, ale nakonec mi i do takovéhle účasti něco vlezlo...bohové si zjevně nepřáli abych tam byl.
Kdo byl vlastně raněný?
V listě ze dne 21. února 1621 takto jsou kozáci líčeni: ..."Bůh pomož tam, kam tato sběř přijde!"
Zakázková výroba historických replik: http://customhistory.cz/
Furby
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Furby »

Zraněný je Pojišťovák. Vymknul si kotník tak blbě, že ho měli operovat. To je poslední zpráva, kterou mám, odjížděla jsem docela brzo. Třeba někdo napíše ještě nějaké upřenění.
abaddon
Site Admin
Site Admin

Post by abaddon »

je to o fous horsi, na zlomenou kost nad kotnikem a natrzeny vazy... takze siti a srouby

vcera v mel jit na operaci, jeho zena vecer psala, ze uz ma po operaci, ale vysledek se dozvi az dnes.. tak drzte palce
Your freedom will grow each time you say: No!
Knecht
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Knecht »

Stejně je zvláštní že většina závažnějších úrazů v tomhle hobby se nám stane mimo samotný boj...viz třeba Rekrut na Veligradu
V listě ze dne 21. února 1621 takto jsou kozáci líčeni: ..."Bůh pomož tam, kam tato sběř přijde!"
Zakázková výroba historických replik: http://customhistory.cz/
Jaroslav Bašta
Občasný přispěvatel
Občasný přispěvatel

Post by Jaroslav Bašta »

Hmm, je to tak.
Mám pocit, že prostě uklouznul. Aspoň to on sám říkal, když jsme ho nesli na štítě z bojiště.
Ono se tam válelo spousta mrtvol a zbraní a štítů, to jeden zakopne ani neví jak.
Ale je to pech. Měli se polámat ti ohavové ve vytahanejch teplákách a ne veterán legie.
:?
Michalix
Nováček
Nováček

Post by Michalix »

Rád bych se přidal k poděkování za skvělou akci..
škoda jen toho Pojšťovákova urazu, ale doufám že to nebude mít komlikace a brzo se zase vrátí do řad legie