Řezbařina - výrobky ze dřeva, kostí, parohu, rohoviny aj.

Řemesla a každodenní život

Moderators: melkel, Jura, Wothan, Kain, Begbie, Rab

Dagfari Hrut
Nováček
Nováček

Post by Dagfari Hrut »

No že se ale objednatel dost načekal :-)
Ty tvary a motivy jsem s Ikčou dával dohromady dle různých fotografií a náčrtů, ale co se týče té rozebiratelnosti - opravdu jsem také z dobových nálezů našel jen ty nerozebiratelné - ale když byli rozebíratelné postele :mrgreen: .......
každopádně se to bude i lépe vozit v autě.........
Wothan
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Wothan »

Já si říkám že jestli měli Vikingové plné lodi podobných věcí, už se jim tam asi moc lupu nevešlo :badgrin:
Koupím-li trpaslíka, do rána má dva metry.
Dagfari Hrut
Nováček
Nováček

Post by Dagfari Hrut »

pokud byli často více znaveni alkoholem, než-li z rabování, tak takováto křesla museli mít snad i v povinné výbavě lodi :mrgreen: :mrgreen:
ikca
Občasný přispěvatel
Občasný přispěvatel

Post by ikca »

Tak mám tu takovou malou věcičku ... resp naběračku ... hmm vite ze miluji svou praci :biggrin:

Image
abaddon
Site Admin
Site Admin

Post by abaddon »

moooc pekne, jsi fakt dobrej...
Your freedom will grow each time you say: No!
Boza
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Boza »

Napadá někoho, čím může mít autor podloženou tuhle postel? Bohužel moje němčina není rozhodně na úrovni abych poznal jestli si to vycucal z prstu nebo ne:

http://www.sahsnot.de/p9a_bett.php

Přijde mi to jako ještě jednodušší řešení postele než je k vidění na akcích u nás.
A když už byl založen řečený hrad Kamenec, kníže Břetislav, než odtud odjel, pojav stranou Mutinu...
Wothan
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Wothan »

Tak to vidím taky prvně - má to podobnou konstrukci jako některé provazové postele z iluminací 12.st. ale tam jsou na těch tyčích jasně viditelná oka od provazu, tady je to přímo navlečené na té tyči.
Koupím-li trpaslíka, do rána má dva metry.
Müscha
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Müscha »

Právě jednu takovou děláme, ale s obavou že se ten hadr vytahá a stejně se tam dá špagát.
Není Boha kromě Boha a Ježíš je jeho prorok.
Kain
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Kain »

Taky jsem nad touhle konstrukcí přemýšlel, ale myslím, že není podložená vůbec ničím. Tak jsem udělal byzantskou lanovou. Teď jen čekám, kdo ten systém zkopíruje jako první :)

Svatopluk vyslal tajně početné vojsko a přepadl Bavory, kteří byli zanecháni na břehu řeky Dunaje ke střežení lodí. Jedny pobil, druhé dal utopit v řece, jiné pak odvedl jako zajatce.

Pravoslav, Orcae Ita
Knecht
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Knecht »

Já mám takový dojem že jsem něco hodně podobného viděl někde okolo první světové jako polní lůžko pro důstojníky, ale zabohy netuším kde to bylo. Nicméně to vypadá funkčně. V podstatě nosítka fixovaná do prken.
V listě ze dne 21. února 1621 takto jsou kozáci líčeni: ..."Bůh pomož tam, kam tato sběř přijde!"
Zakázková výroba historických replik: http://customhistory.cz/