No že se ale objednatel dost načekal
Ty tvary a motivy jsem s Ikčou dával dohromady dle různých fotografií a náčrtů, ale co se týče té rozebiratelnosti - opravdu jsem také z dobových nálezů našel jen ty nerozebiratelné - ale když byli rozebíratelné postele .......
každopádně se to bude i lépe vozit v autě.........
Napadá někoho, čím může mít autor podloženou tuhle postel? Bohužel moje němčina není rozhodně na úrovni abych poznal jestli si to vycucal z prstu nebo ne:
Tak to vidím taky prvně - má to podobnou konstrukci jako některé provazové postele z iluminací 12.st. ale tam jsou na těch tyčích jasně viditelná oka od provazu, tady je to přímo navlečené na té tyči.
Taky jsem nad touhle konstrukcí přemýšlel, ale myslím, že není podložená vůbec ničím. Tak jsem udělal byzantskou lanovou. Teď jen čekám, kdo ten systém zkopíruje jako první
Svatopluk vyslal tajně početné vojsko a přepadl Bavory, kteří byli zanecháni na břehu řeky Dunaje ke střežení lodí. Jedny pobil, druhé dal utopit v řece, jiné pak odvedl jako zajatce.
Já mám takový dojem že jsem něco hodně podobného viděl někde okolo první světové jako polní lůžko pro důstojníky, ale zabohy netuším kde to bylo. Nicméně to vypadá funkčně. V podstatě nosítka fixovaná do prken.
V listě ze dne 21. února 1621 takto jsou kozáci líčeni: ..."Bůh pomož tam, kam tato sběř přijde!"
Zakázková výroba historických replik: http://customhistory.cz/