Jak vznikly mé prošívané rukavice jsem zdůvodňoval výše. Jestli se chceš kouknot na rozdílnou konstrukci pěstnic a rukavic (myslím tím proporční rozdíly mezi jednotlivými provedeními), projdi si alespoň ty náhrobky, které jsem postoval na začátku.
Budeš se divit, ale k civilním, liturgickým a loveckým rukavicím se dá najít poměrně dost deskových obrazů. Stačí hledat.
Psal jsi, že nemůžu srovnávat iluminace z I.33 s ostatními, myslím že tento výrok jsi stále nepotvrdil.
No já jsem hlavně psal, že nemůžeš vycházet jen z iluminací...

Pro tohle jsou totiž jen velmi málo říkajícím pramenem. Snad jen pro představu o výsledném vzhledu, ale někdy se i nějaký ten konstrukční detail objeví (např kontrastní barvou provedený šev na palci)
Dle mého se nějaká kvalitnější samostatná ochrana rukou začíná objevovat zhruba v druhé čtvtině 14.století a možná spíš později řekl bych spíš tak k roku 1340 kde se jedná o všelijaké typy kombinací samostatných kroužkových rukavic či kožených s využitím kovových plátů.
Oddělené rukavice se rozhodně objevují tak od dvacátých let. Jinak jak jsem psal výše, dle mého jsou "atyp" a zdaleka převažující jsou komplety různých provedení.
Ale myslím, že to není taky úplně nereálné, řekl bych více reálné, než tvé červené samostatné prošívané rukavice, fakt nic proti tobě, opravdu si ti vážím a vidím tvou zapálenost, jen ty rukavice se mi prostě moc nezdají.
Ony prošívané rukavice jsou potažené kroužkovým pletivem. Jinak, další budu dělat jako komplet. Nicméně třeba v Manessovi jsou oddělené prstové i palčáky. Podšití kroužkových rukavic vycpanou a funkční vrstvou vychází také z faktu, že když už máš na ruce nýtované pletivo a dostaneš do ní, to pletivo ránu nezbrzdí. Prostě nepřídeš o prsty, ale budeš je mít zlámané.
Nicméně takhle bychom se tu mohli bavit ještě dva měsíce. Prošívanou rukavici pokud vím ještě nikdo nenašel a tak to bude vždy jen domněka. Nicméně v praxi funkční a na základě pramenů - ostatně jako spousta jiných věcí
----------------------------------
Tak mě tak napadá, jestli se bavíme o stejné věci. Ty prošívané rukavice jsou jen jako základ kroužkových. Výsledam mají být prstové kroužkové rukavice. Jedna je tedy již potažená kroužky, ale neměl jsem dost nýtovaného pletiva, takže to musím dodělat. Rozhodně neprosazuji používání samostatných prošívaných rukavic. Pro to opravdu podklady asi nikdo nesežene. Nicméně jako základ kroužkových rukavic jsou ty prošívané funkční.