GLADIUS 2010-SEKCE "GERMÁNI"
Moderátoři: Trubadix, Wothan, Alexandr
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
Ironie osudu že ne tak dávno byli germánskými pomocnými sbory Italové, co? 

V listě ze dne 21. února 1621 takto jsou kozáci líčeni: ..."Bůh pomož tam, kam tato sběř přijde!"
Zakázková výroba historických replik: http://customhistory.cz/
Zakázková výroba historických replik: http://customhistory.cz/
-
- Stálý přispěvatel
-
- Občasný přispěvatel
Tak sem to hledal a dočet sem se to v tom Droberjarovi co sem zmiňoval. Krom toho sem někde potkal tvrzení (a opět nevim kde) že význam jména Markoman není hraničáři, neboli lidi z marky ale prej to pochází taky z keltštiny, a znamená to jezdci.
Neumim ani keltsky ani starogermánsky takže to nemůžu ověřit, jak sem koupil, prodávám
Neumim ani keltsky ani starogermánsky takže to nemůžu ověřit, jak sem koupil, prodávám

Non multi, sed multa
-
- Stálý přispěvatel
To mi připomíná,že existuje keltský slovník(seriozní)slova z mincí soch a všelijakých jiných pramenů s nejpravděpodobnějším překladem...publikováno ovšem asi ve Francii
Ech jsem OT-tak teda -máme přibližnou představu,kolik nás na ty čubčí(pardon Martovy)syny bude?A kolik s toho aspoňtrochu germánů?
Wothane,synu Martův:-)-Předpokládám že režie má přibližnou představu o minimálním počtu učinkujících-postav v popředí+plniva?je už scénář?Vím,že prudím,ale je spousta věcí,které dokážem(bude li čas)nachystat dopředu(rekvizitu,efekt,postavu..)Nebojte se rozdělit práci...

Wothane,synu Martův:-)-Předpokládám že režie má přibližnou představu o minimálním počtu učinkujících-postav v popředí+plniva?je už scénář?Vím,že prudím,ale je spousta věcí,které dokážem(bude li čas)nachystat dopředu(rekvizitu,efekt,postavu..)Nebojte se rozdělit práci...
JEDEN BŮH NIKDY NESTAČÍ..
-
- Občasný přispěvatel
No mě ještě chybí ušít kalhoty a především zařídit si zbraně, tj. oštěp a štít, ozkoušet si to v praxi nanečisto hodlám na Libušíně, měli by sme tam mít zas něco s vlky, a hlavně si pak musim nějak nafotit výstroj a výzbroj a poslat to patrně wothanovi nebo někomu z curie ke schválení, protože se sice pilně chystám ale pozvanej nejsem
Zkoušim zmermomocnit nějaký svoje kamarády aby bylo germánů víc, ale obvykle se prej bojej jet k těm LH fanatikům, nebo stejně prej nemaj LH věci atd. Sice argumentuju koukatelnym minimem, ale něco mi řiká že přijedu sám

Zkoušim zmermomocnit nějaký svoje kamarády aby bylo germánů víc, ale obvykle se prej bojej jet k těm LH fanatikům, nebo stejně prej nemaj LH věci atd. Sice argumentuju koukatelnym minimem, ale něco mi řiká že přijedu sám

Non multi, sed multa
-
- Stálý přispěvatel
-
- Občasný přispěvatel
To Křižák: nebuď tak kritickej k nováčkům, já sem se taky na LH registroval se značnejma předsudkama a až praxe mě ukázala že to neni tak strašný....
Na druhou stranu musim uznat že poslední dobou spíš tíhnu k něčemu ve stylu experimentální archeologie, zkoušim jak to asi kdysi fungovalo. Naposledy to bylo před vánocema spaní ve vlněnejch dekách venku, ale to už byl trochu hardcore experiment
Na druhou stranu musim uznat že poslední dobou spíš tíhnu k něčemu ve stylu experimentální archeologie, zkoušim jak to asi kdysi fungovalo. Naposledy to bylo před vánocema spaní ve vlněnejch dekách venku, ale to už byl trochu hardcore experiment

Non multi, sed multa
-
- Stálý přispěvatel
Oni ti Germáni zase tak moc složitý nebudou, pokud nejde samozřejmě o markomanskou šlechtu aj. Jenže samozřejmě ideální stav je, když se tomu lidé budou věnovat když už ne primárně, aspoň pořádně - v nouzi se samozřejmě dají na barbary použít nějaký upravený RS, ale všichni cítíme že to prostě není ono. Takže i když to nebude nutně složitý a drahý, nějaký prostředky, čas a práci si to vyžádá a faktem je že moc akcí kde by se to unosilo tady taky není - snad časem přibude, aby byla i ta motivace větší.
Koupím-li trpaslíka, do rána má dva metry.
-
- Stálý přispěvatel
Sroub-nekritičnost k nováčkům se nevyplácí.Stejně tak přemlouvání k něčemu...je samozřejmě důležité,jak je kritika podána.a zrovna v případě Gladiu nemůžu lidem psát : přijeďte v čemkoliv,ono se to ztratí.Tahle akce a tahle diskuse je snaha podchytit lidi,co mají zájem,ale ještě nevědí o jaké období.A díra po germánech je převeliká..Vždyť je šance se na starověkou akci i jen přijet podívat.Pokud by se podařilo vytvořit ucelenější partu,využití se najde-pro římany budou nenahraditelní.
A že je málo akcí?Kolik je u nás akcí zaměřených třeba na kelty za rok?nesrovnatelně méně než "středověkých"A přitom jezdíme každý víkend v sezoně..někdy i na dvě party.A jsou to pěkné,často dobře placené akce,ne poutě s kolotoči..Vyjmečnost se prostě vyplatí,když člověk chce..
A že je málo akcí?Kolik je u nás akcí zaměřených třeba na kelty za rok?nesrovnatelně méně než "středověkých"A přitom jezdíme každý víkend v sezoně..někdy i na dvě party.A jsou to pěkné,často dobře placené akce,ne poutě s kolotoči..Vyjmečnost se prostě vyplatí,když člověk chce..
JEDEN BŮH NIKDY NESTAČÍ..