Záležitosti křesťanské víry
Moderátoři: Maršálek, Bestian, Heinrich von Rheinhausen
-
Theodora
- Stálý přispěvatel

-
Kain
- Stálý přispěvatel

Nevím, asi je mi to jedno. Ono se to všechno nakonec nějak vyjasníTheodora píše:Navíc nezapomeň, že tuhle diskusi čte kde kdo a když to nepochopí Pulec, který nás oba zná, je málo pravděpodobné, že to pochopí ostatní. Já osobně Tvůj perverzní smysl pro humoc oceňuju, ale po ostatních to chtít nemůžeš. A pak to vypadá, že ten, kdo nechápe, jsi Ty. A to nechceš, že ne?
Svatopluk vyslal tajně početné vojsko a přepadl Bavory, kteří byli zanecháni na břehu řeky Dunaje ke střežení lodí. Jedny pobil, druhé dal utopit v řece, jiné pak odvedl jako zajatce.
Pravoslav, Orcae Ita
-
Theodora
- Stálý přispěvatel

Jestli budeš ošklivý na Barbaru, asi Ti vyškrábu očička.
Když už musíš být ošklivý, tak vskutku na toho, kdo si to zaslouží.
Ale třeba je tu ještě někdo kromě mě? Jenže to by nebyla taková sranda, co?
Nemám Tě ráda. 
Když už musíš být ošklivý, tak vskutku na toho, kdo si to zaslouží.
Ale třeba je tu ještě někdo kromě mě? Jenže to by nebyla taková sranda, co?
"Myslíš, že vzdálenost může dělit přátele? Když chceš být s Rae, nejsi už vlastně s ní?" (R. Bach)
-
Kain
- Stálý přispěvatel

Zadal jsem ho do googlu a vyjely stovky definic. Ale nevyjela mi ta definice, že svědomí je to, co mě nutí zpomalit, když vidím u silnice policajtyTheodora píše:Nemohl by nám své svědomí definovat Kain?
A já jsem ošklivý na každého, zrovna teď na tebe, protože se hádáme spolu...a jsem ještě hodný, protože jsem k tobě jako k ženě zdvořilý
Ale teď už je to vážně drbárna o ničem...
Svatopluk vyslal tajně početné vojsko a přepadl Bavory, kteří byli zanecháni na břehu řeky Dunaje ke střežení lodí. Jedny pobil, druhé dal utopit v řece, jiné pak odvedl jako zajatce.
Pravoslav, Orcae Ita
-
Jiři z Holohlav
- Stálý přispěvatel

-
Theodora
- Stálý přispěvatel

Takže tohle máme brát jako definici Tvého svědomí?Kain píše:Zadal jsem ho do googlu a vyjely stovky definic. Ale nevyjela mi ta definice, že svědomí je to, co mě nutí zpomalit, když vidím u silnice policajtyTheodora píše:Nemohl by nám své svědomí definovat Kain?![]()
"svědomí je to, co mě nutí zpomalit, když vidím u silnice policajty"
A teď mluvím vážně.
"Myslíš, že vzdálenost může dělit přátele? Když chceš být s Rae, nejsi už vlastně s ní?" (R. Bach)
-
Kain
- Stálý přispěvatel

Nerandíme. Ale když debatujeme, tak se ti to nelíbí, protože je to drsné. Když kecáme, tak to zas postrádá vážnou myšlenku. Tak co tedy?Jiři z Holohlav píše:Heleďte vy dva ,nechcete jít randit někam jinam a nekazit debatu?
Theodora. Ne, ale líbí se mi. Moje svědomí je spíš to, co mě maminka naučila tak do mých 6 let...
Pravoslav, Orcae Ita
-
Theodora
- Stálý přispěvatel

-
Kain
- Stálý přispěvatel

Je to moc hezká definice a je dost trefná...samozřejmě že k tomu přistoupí třeba pohnuté životní okamžiky, zkušenosti a vzdělání, ale první roky života jsou pro hodnoty dost zásadní.
Nebo to myslíš jinak a někam směřuješ (nebo někam mě směřuješ), pak se ale zeptej přesněji...
Nebo to myslíš jinak a někam směřuješ (nebo někam mě směřuješ), pak se ale zeptej přesněji...
Pravoslav, Orcae Ita
-
Theodora
- Stálý přispěvatel