Záležitosti křesťanské víry

Duchovno, víra, věda, umění

Moderátoři: Maršálek, Bestian, Heinrich von Rheinhausen

JARWIKS
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od JARWIKS »

Kain píše:
Theodora píše:Báro, rozdíl mezi Tebou a některými zde diskutujícími je v tom, že Ty kladeš nahlas otázky, které sis nejprve položila sama a nenašla na ně odpověď , takže doufáš, že Ti ji pomohou najít ostatní. Jiní kladou nahlas otázky, o kterých jsou přesvědčeni, že odpověď znají (bohužel ne vždy o ní dlouho přemýšleli) a chtějí ostatním dokázat, jak jsou chytří (někteří navíc dokázat, jak jsou ostatní hloupí).
S tím se musíš smířit, jinak se budeš zbytečně trápit.
Ano ano, jsou zde jen křesťané se snahou o duchovní poznání a pak nekřesťanští hloupí sebestřední vysírači. Jen MY a ONI. No stress, MY víme a ONI přijdou k poznání nebo do pekla. :twisted: :mrgreen:
Kaine ona to takhle neřekla. :wink: To si jen teď interpretuješ jak se ti to hodí. Stejně jako u soudu budeš, intepretovat pokud k tomu bude možnost, tak aby jsi svého klienta obhájil :wink:

Ono to klidně lze použít i na My s snahou o Logické poznání a sebetřední křesťanští vysírači se svými dogmaty. Každá mince má rub a líc a když to co jsi řekl otočíš lícem dolů vyjde ti to co jsem řekl já. Theo to otiž řekla obecně.

Nebo to taky může být. Já Pulec chytrý a všeci okolo. :wink:
"Nesnažte se opít trpaslíka notorika a do mrtva se zpijte jen tehdy, když je na blízku někdo, kdo vás může pohřbít."
wolf
Site Admin
Site Admin

Příspěvek od wolf »

Jiři z Holohlav píše:Atheistický...
Mohl bys prosim jeste takovym strucnym zpusobem definovat agnostika?
NON PLAUDITE. MODO PECUNIAM JACITE.
JARWIKS
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od JARWIKS »

wolf píše:
Ten zde už byl definován o pár stránek dřív.
"Nesnažte se opít trpaslíka notorika a do mrtva se zpijte jen tehdy, když je na blízku někdo, kdo vás může pohřbít."
JARWIKS
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od JARWIKS »

JARWIKS píše:
wolf píše:
Ten zde už byl definován o pár stránek dřív.
Ale protože při hledání jsem se zpěštně taky ztratil v tom našem místním bordelu tak to sem hážu z googlu:

Agnostik je:
Člověk, zastáväjící názor, že určitou věc nelze poznat, nebo prokázat její existenci, nebo ji lze lehce zpochybnit. Nejčastěji uplatňováno na "nepoznatelnost" Boha. :wink:
wolf
Site Admin
Site Admin

Příspěvek od wolf »

JARWIKS píše:... tak to sem hážu z googlu:
Tohle jsem nasel taky, chtel jsem slyset paralelu k vete "Ateistovo svědomí,to je zcela náhodný buněčný projev".
NON PLAUDITE. MODO PECUNIAM JACITE.
Andre
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Andre »

wolf píše:
JARWIKS píše:... tak to sem hážu z googlu:
Tohle jsem nasel taky, chtel jsem slyset paralelu k vete "Ateistovo svědomí,to je zcela náhodný buněčný projev".
Ano, definice je jednoduchá agnostik je "celkem normální, rozumně uvažující člověk" :lol:
Kain
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Kain »

JARWIKS píše:Kaine ona to takhle neřekla. :wink: To si jen teď interpretuješ jak se ti to hodí. Stejně jako u soudu budeš, intepretovat pokud k tomu bude možnost, tak aby jsi svého klienta obhájil :wink:
Kolik smajlíků tam musím dát, abys pochopil, že jde o rýpnutí? :)

Svatopluk vyslal tajně početné vojsko a přepadl Bavory, kteří byli zanecháni na břehu řeky Dunaje ke střežení lodí. Jedny pobil, druhé dal utopit v řece, jiné pak odvedl jako zajatce.

Pravoslav, Orcae Ita
Theodora
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Theodora »

JARWIKS píše:
Kain píše:
Theodora píše:Báro, rozdíl mezi Tebou a některými zde diskutujícími je v tom, že Ty kladeš nahlas otázky, které sis nejprve položila sama a nenašla na ně odpověď , takže doufáš, že Ti ji pomohou najít ostatní. Jiní kladou nahlas otázky, o kterých jsou přesvědčeni, že odpověď znají (bohužel ne vždy o ní dlouho přemýšleli) a chtějí ostatním dokázat, jak jsou chytří (někteří navíc dokázat, jak jsou ostatní hloupí).
S tím se musíš smířit, jinak se budeš zbytečně trápit.
Ano ano, jsou zde jen křesťané se snahou o duchovní poznání a pak nekřesťanští hloupí sebestřední vysírači. Jen MY a ONI. No stress, MY víme a ONI přijdou k poznání nebo do pekla. :twisted: :mrgreen:
Kaine ona to takhle neřekla. :wink: To si jen teď interpretuješ jak se ti to hodí. Stejně jako u soudu budeš, intepretovat pokud k tomu bude možnost, tak aby jsi svého klienta obhájil :wink:

Ono to klidně lze použít i na My s snahou o Logické poznání a sebetřední křesťanští vysírači se svými dogmaty. Každá mince má rub a líc a když to co jsi řekl otočíš lícem dolů vyjde ti to co jsem řekl já. Theo to otiž řekla obecně.

Nebo to taky může být. Já Pulec chytrý a všeci okolo. :wink:

Tohle Theodora skutečně neřekla, Kain dokonce ví, že to tak ani nemyslela, ale asi raději útočí na ni než na toho, o kom Theodora mluvila. Což se mu ani nedivím. :mrgreen:
"Myslíš, že vzdálenost může dělit přátele? Když chceš být s Rae, nejsi už vlastně s ní?" (R. Bach)
Theodora
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Theodora »

Kain píše:
JARWIKS píše:Kaine ona to takhle neřekla. :wink: To si jen teď interpretuješ jak se ti to hodí. Stejně jako u soudu budeš, intepretovat pokud k tomu bude možnost, tak aby jsi svého klienta obhájil :wink:
Kolik smajlíků tam musím dát, abys pochopil, že jde o rýpnutí? :)
Neboj, já pochopila, že jde o rýpnutí, ale chuť kopnout Tě jsem teda měla. :lol:
Navíc nezapomeň, že tuhle diskusi čte kde kdo a když to nepochopí Pulec, který nás oba zná, je málo pravděpodobné, že to pochopí ostatní. Já osobně Tvůj perverzní smysl pro humoc oceňuju, ale po ostatních to chtít nemůžeš. A pak to vypadá, že ten, kdo nechápe, jsi Ty. A to nechceš, že ne? 8)
"Myslíš, že vzdálenost může dělit přátele? Když chceš být s Rae, nejsi už vlastně s ní?" (R. Bach)
Jiři z Holohlav
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Jiři z Holohlav »

Wolf- já neumím definovat svědomí bez použití metafyzických veličin.
Smrt je smyslem života.