Theodora píše:Takže například vidím, že přírodní zákony nemá ve zvyku porušovat.
kdyz vynecham tedy to tebou opomenute rozestoupeni Rudeho more, vstavani z mrtvych a podobne, jak mi vysvetlis treba to ze sochy krvaceji?
bud je to zazrak a pak porusuje prirodni zakony, nebot socha z mramoru tezko zacne krvacet a nebo se to da dolozit nejak temi prirodnimi zakony a je to jen soubeh nekolika deju, fyzickych a chemickych reakci kteri tobe podobni obratne pouziji pro dolozeni jeho existence, bohuzel zazrak to v tom pripade neni a nejspis se podobne bude chovat jakakoliv jina socha za podobnych podminek
KLADU ZÁSADNÍ DOTAZ: KDO ZE ZDE PŘÍTOMNÝCH VĚŘÍ, ŽE SOCHY KRVÁCEJÍ?
Argumentovat něčím, v co sám nevěřím, je přinejmenším nevkusné.
abaddon píše:
Theodora píše:Moc vám nerozumím s tou ještěrkou a uchem ve zkumavce. U ještěrky to tak vždycky bylo, ocásek dorůstá většině ještěrek... na tom přece není nic nepřirozeného? Každý druh má přece svá specifika, není na tom nic zázračného.
A orgány ve zkumavkách jsme prostě pěstovat neuměli a teď to umíme. Vidět v tom zázrak je stejné jako polívat lokomotivu svěcenou vodou.
tim spis, kdyz to bylo vzdycky u jesterky, tak to tvuj buh umi a jde to zobecnit na jakykoliv zivy organismus, tak proc cloveku koncetina nedoroste (ale jiny figle s uzdravovanim u lidi mu k jeho vetsi slave pripisovany jsou) a blby jesterce, ktera se nemodli a nestavi mu chramy ano
Chceš mít všechny vlastnosti ještěrky? Ještěrka má nějaké a patří mezi ní i tato. Člověk má jiné a tato mezi ně nepatří.
"Myslíš, že vzdálenost může dělit přátele? Když chceš být s Rae, nejsi už vlastně s ní?" (R. Bach)
fajn... ale prijde mi ze s tou argumentaci nemas pravdu
vezmi si priklad... zub... ten se dnes umele vypestovat a implantovat do ust uz da, umime to, ale kdyz si ted rekneme pri nehode vymlatim zuby a budu se modlit buh mi zadny dalsi uz neda, pritom to umi, protoze clovek ma prirozene za zivot dvoje zuby.... proc uz nemuzu mit treti?
a ze se brzy podari diky vyzkumu vypestovat treba celou nohu? to neni zazrak... to je vyvoj...
Ronšperk píše:
Dyť jsem psal že nevím. Jen říkám svůj názor. .
Další otázka mne napadá. Vážili by si lidé takového daru, který je zcelí na těle i po největším úrazu?
Spíš jsou známy případy, kdy někomu přišijou ruku a jeho tělo ji odmítne... člověk na to opravdu není stavěný.
Ale se zázraky to vážně nemá co dělat.
"Myslíš, že vzdálenost může dělit přátele? Když chceš být s Rae, nejsi už vlastně s ní?" (R. Bach)
abaddon píše:
vezmi si priklad... zub... ten se dnes umele vypestovat a implantovat do ust uz da, umime to, ale kdyz si ted rekneme pri nehode vymlatim zuby a budu se modlit buh mi zadny dalsi uz neda, pritom to umi, protoze clovek ma prirozene za zivot dvoje zuby.... proc uz nemuzu mit treti?
A proč bys je měl mít? Já tomuhle uvažování vůbec nerozumím.
Tedy rozumím tomu, že když je člověk v průseru, má pocit, že má nárok na to být okamžitě zachráněn a ještě dostat zmrzlinu... ale to je záležitost lidské povahy. Nerozumím tomu v téhle teoretické diskusi.
na druhou stranu s timhle tvym pristupem, proc by mel buh vubec delat zazraky s uzdravovanim?
na vsechny co nebudou mit znameni selmy na cele preci ceka bozi kralovstvi, takze pokud mam raka, je to zrejme jeho zamer/moje zkouska, proc se vubec modlit za uzdraveni, proc neprijmout nemoc jako jeho vuli a hotovo.... vzdyt by to preci bylo snazsi
A proc kdyz uz tedy nejaky zazrak s uzdravenim udela, je tezke dolozit tu spojitost, tu nohu zatim neumime, takze kdyz by nekomu narostla, tak to bych si vazne sedl na prdel, muj svet by se zhroutil a ja bych konecne prozrel. Takhle asi zustanu jestirkem nadosmrti...
Abaddone, kdyby urvané končetiny lidem běžně dorůstaly, považoval bys to za zázrak? Kdyby lidem běžně dorůstaly třetí zuby, považoval bys to za zázrak? A když jim většinou rostou moudráky? A když se někdy vyléčí z tuberkulózy a někdy ne? Když jim téměž vždy dorostou nové vlasy?
Kdyby ti rostly nové ruce tak jako nové vousy, bral bys to jako zázrak, nebo prostě jako další běžnou věc?
to je o cem tu mluvim, lidi prezili i mor, prezili i tu tuberu... padani vlasu muze byt hormonalni, pokud se pomery hormonu zmeni, muze se zmenit i tohle.... ale u ty nohy nebo ruky, to by mi vzalo vitr z plachet... nechci aby to bylo bezny, bavime se o zazraku...
A co když třeba tubera je smrtelná stejně jako AIDS, jen z nějakého jen Bohu známého důvodu dělá zázraky? Proč jedno uzdravení za zázrak považuješ a jiný ne?
abaddon píše:
na vsechny co nebudou mit znameni selmy na cele preci ceka bozi kralovstvi, takze pokud mam raka, je to zrejme jeho zamer/moje zkouska, proc se vubec modlit za uzdraveni, proc neprijmout nemoc jako jeho vuli a hotovo.... vzdyt by to preci bylo snazsi
To mi připomněloo ten vtip, jak chodí starý manželský pár po nebi, sv. Petr jim ukazuje tohle, ono, oba nadšení, když jemu náhle něco dojde a zařve: " To bylo pořád: nekuř, běhej, nejez tučný... Vždyť my už tu mohli dvacet let bejt!"
Jo, je to tak. Není žádný důvod si přát tu být dlouho. Pokud prostě nechceš.