Co si mam predstavit pod formulaci "buh j e ve svych planech kompaktni"? na zaklade ceho tak usuzujes? protoze to mi prijde jen jako takova tvoje lidska domenka, respektive proc bych mel verit tomu ze ten kdo ma podle tebe takovou moc stvorit vesmir a vsechno zive se ti sveruje se vsemi svymi plany, pripadne ze by to nebylo takove mnozstvi a forma informaci ze by ti z toho neexplodovala hlava a pokud vychazis jen z toho ze znas nejake jeho zamery, nemuzes objektivne posoudit ze je ve svych planech kompaktni?
a proc by takovy (v planech kompaktni) nemohl byt clovek?
Nicmene k te druhe casti a Kainovym amputacim.... vyzkum kmenovych bunek ukazuje ze i v souladu s prirodnimi zakony (ted pro verici tak jak on to chtel) lze ve zkumavce, nebo mysi na zadech (cili tak jak on to asi nechtel) "vypestovat" treba ucho... cili technicky to jde... takze je to vazne zajimavy rozpor, dokaze-li lecit nelecitelne, ozivit 3 dny mrtve, proc neresi amputace?
Záležitosti křesťanské víry
Moderátoři: Maršálek, Bestian, Heinrich von Rheinhausen
-
abaddon
- Site Admin

-
Bonemina
- Stálý přispěvatel

Neznám přesné úmysly svých rodičů, neznám přesné úmysly svého partnera, i když jsou stejný živočišný druh jako já a navíc mí nejbližší. Těžko kdo může znát přesné úmyly boha, který pokud je, je entitou nad námi vyšší víc, než jsme vyšší my nad amébama.
A používat na záležitosti víry vědeckou argumentaci je stejně tak zavádějící jako pokusy podřídit vědu náboženským argumentům.
A používat na záležitosti víry vědeckou argumentaci je stejně tak zavádějící jako pokusy podřídit vědu náboženským argumentům.
Naposledy upravil(a) Bonemina dne pát 10. říj, 2008 13:19, celkem upraveno 1 x.
-
JARWIKS
- Stálý přispěvatel

-
Kain
- Stálý přispěvatel

-
Jiři z Holohlav
- Stálý přispěvatel

J. Bůh je slunce svítící před chalupou - je na Tobě jak moc otevřeš okenici,Jeho vztah ke všem je konstantní,je na lidech,jak moc ho k sobě pustí.
Ta logika věci je prostě opačně.
Na Ronšperkových slovech mě nepohoršilo vůbec nic.
Teodora-mě předběhla,zatímco jsem obědval.
Kaine - rozbory celek neuchopíš- obrať kormidlo.
Na Ronšperkových slovech mě nepohoršilo vůbec nic.
Teodora-mě předběhla,zatímco jsem obědval.
Kaine - rozbory celek neuchopíš- obrať kormidlo.
Smrt je smyslem života.
-
abaddon
- Site Admin

Bone: mas pravdu, nemuze, ale jak potom muze tvrdit ze je ve svych planech kompaktni?
Navic nepouzivam vedu na vyvraceni viry, pouze na vyvraceni argumentace Theodory - nebot ta tvrdi ze nektere druhy zazraku buh neprovozuje (ac muze) protoze by to odporovalo zakonum tak jak je navrhl (bo je preci kompaktni v planech)... ale kdyby nechtel aby to slo, pravdepodobne by to neumely ani jesterky, pravdepodobne by neslo vypestovat organ z kmenovych bunek... ale jde to, takze to fyzikalnim, ani jinym zakonum a potazmo tedy ani jeho zakonum neodporuje, ale presto tyhle kejkle buh neprovozuje ackoliv rakovinu a lepru leci... je to minimalne zvlastni
Navic nepouzivam vedu na vyvraceni viry, pouze na vyvraceni argumentace Theodory - nebot ta tvrdi ze nektere druhy zazraku buh neprovozuje (ac muze) protoze by to odporovalo zakonum tak jak je navrhl (bo je preci kompaktni v planech)... ale kdyby nechtel aby to slo, pravdepodobne by to neumely ani jesterky, pravdepodobne by neslo vypestovat organ z kmenovych bunek... ale jde to, takze to fyzikalnim, ani jinym zakonum a potazmo tedy ani jeho zakonum neodporuje, ale presto tyhle kejkle buh neprovozuje ackoliv rakovinu a lepru leci... je to minimalne zvlastni
Your freedom will grow each time you say: No!
-
Ronšperk
- Stálý přispěvatel

Je to zvláštní. Nevím. Asi je k tomu důvod. Snaž se člověče sám. Jsi chytrý. Máš na to. Pochopils ty buňky, tak ještě zaber. Batole leze a padá, ale matka ho nechá.????abaddon píše:Co si mam predstavit pod formulaci "buh j e ve svych planech kompaktni"? na zaklade ceho tak usuzujes? protoze to mi prijde jen jako takova tvoje lidska domenka, respektive proc bych mel verit tomu ze ten kdo ma podle tebe takovou moc stvorit vesmir a vsechno zive se ti sveruje se vsemi svymi plany, pripadne ze by to nebylo takove mnozstvi a forma informaci ze by ti z toho neexplodovala hlava a pokud vychazis jen z toho ze znas nejake jeho zamery, nemuzes objektivne posoudit ze je ve svych planech kompaktni?
a proc by takovy (v planech kompaktni) nemohl byt clovek?
Nicmene k te druhe casti a Kainovym amputacim.... vyzkum kmenovych bunek ukazuje ze i v souladu s prirodnimi zakony (ted pro verici tak jak on to chtel) lze ve zkumavce, nebo mysi na zadech (cili tak jak on to asi nechtel) "vypestovat" treba ucho... cili technicky to jde... takze je to vazne zajimavy rozpor, dokaze-li lecit nelecitelne, ozivit 3 dny mrtve, proc neresi amputace?
-
JARWIKS
- Stálý přispěvatel

Já se domnívám, že to uplně zavádějící není. Neboť oboje dvoje, jak se to zdá být úplnýmy protipoly věci, má docela mnoho společného. Už jen to, že snaží pochopit BYTÍ etc.. Už jen to že připustím-li boží existenci tak mnoho věcí funguje podle přirozeně fyzikálních zákonů a pokud si tuto boží existenci nepřipustím, je zde zas mnoho věcí zjednodušené řečeno mezi nebem a zemí. Přičemž lze tyto 2 pohledy propojit, očemž zde již hovořil Jiří z Holohlav, neboť mnozí přední vědci jsou věřící a naopak mnozí duchovní a věřící jsou zase velmi vzdělaní v fyzice aspol. Což je vlastně jedno a to samé.Bonemina píše: A používat na záležitosti víry vědeckou argumentaci je stejně tak zavádějící jako pokusy podřídit vědu náboženským argumentům.
Ps. tadle diskuse je fakt dobrá a úplně mimo středověk, ale je fajna.
"Nesnažte se opít trpaslíka notorika a do mrtva se zpijte jen tehdy, když je na blízku někdo, kdo vás může pohřbít."
-
JARWIKS
- Stálý přispěvatel

To je kvalitní argumentJiři z Holohlav píše:J. Bůh je slunce svítící před chalupou - je na Tobě jak moc otevřeš okenici,Jeho vztah ke všem je konstantní,je na lidech,jak moc ho k sobě pustí.
"Nesnažte se opít trpaslíka notorika a do mrtva se zpijte jen tehdy, když je na blízku někdo, kdo vás může pohřbít."
-
Jiři z Holohlav
- Stálý přispěvatel