Rab píše:To věřím, jenže tolerantní dívky se mi nelíbí - pořád něčemu ustupují...a v životě se pak nedokáží postavit tvrdé realitě...raději mám silné a rozhodné, které se jen tak nenechají
Ve vztahu pak dost často vystupují panovačně až nepříjemě. Netolerance způsobuje už tak dost problémů. A rozhodné NE dokáže zkazit nejeden víkend
Dělám si legraci.
mám částečně šajn?
ve vlčí hodině
cucáš kar(a)mel
v cukrárně Štajn
Karamazů rodině
ustýláš na postel
pod polštář
a není jen fajn
...
hledat svatozář:-)
řekni "bingo", aspoň trochu
Svatopluk vyslal tajně početné vojsko a přepadl Bavory, kteří byli zanecháni na břehu řeky Dunaje ke střežení lodí. Jedny pobil, druhé dal utopit v řece, jiné pak odvedl jako zajatce.
Tak jsem na skok tu, ale předesílám, že jsem nečetla všechny příspěvky poslané sem od půlnoci, jen je přejela očima a vybrala z nich otázku, proč Bůh nenechává dorůst amputované končetiny.
Bůh je ve svých plánech kompaktní, na rozdíl od nás, kteří například zde dokážeme zastávat jeden názor a o pár příspěvků dál jiný. Bůh stvořil svět s určitými pravidly, přírodními zákony, jimiž se tento svět řídí. Proto, když se chce v tomto světě projevit, přírodní zákony spíš využívá než porušuje. Je otázka, do jaké míry jsou v Bibli popisované zázraky popisem skutečných událostí - ale pro tuto diskusi stačí říct, že to vůbec není důležité. Princip zázraku nespočívá v porušení přírodních zákonů, ale ve významu dané události pro člověka. Bůh není čaroděj, který se snaží oslnit "neuvěřitelnými divy". Skutečně je pro pochopení důležité přistoupit (alespoň v této diskusi) na to, že Bůh je partner, žijící s člověkem ve vztahu. Zázrak je to, co významně prohlubuje vztah člověka k Bohu.
"Myslíš, že vzdálenost může dělit přátele? Když chceš být s Rae, nejsi už vlastně s ní?" (R. Bach)
Takže: proč rakovina ano a chybějící noha ne? Protože se pohybujeme uvnitř přírodních zákonů. A ty prostě vstřebání nádoru umožňují, zatímco obnovu ztracených orgánů v takovém rozsahu nikoli.
"Myslíš, že vzdálenost může dělit přátele? Když chceš být s Rae, nejsi už vlastně s ní?" (R. Bach)
Theodora píše:Kdyby Kainovi narostla druhá hlava, logicky si to zdůvodní a ani to s ním nehne.
Považoval bych to za dost neobvyklé a určitě by mě to zaskočilo a naštvalo:-)
Theodora píše:Takže: proč rakovina ano a chybějící noha ne? Protože se pohybujeme uvnitř přírodních zákonů. A ty prostě vstřebání nádoru umožňují, zatímco obnovu ztracených orgánů v takovém rozsahu nikoli.
A vstávání z mrtvých? Rozestoupení moře? V kterém století přesně je začal bůh dodržovat ?
Svatopluk vyslal tajně početné vojsko a přepadl Bavory, kteří byli zanecháni na břehu řeky Dunaje ke střežení lodí. Jedny pobil, druhé dal utopit v řece, jiné pak odvedl jako zajatce.
Theodora píše:Princip zázraku nespočívá v porušení přírodních zákonů, ale ve významu dané události pro člověka. Bůh není čaroděj, který se snaží oslnit "neuvěřitelnými divy". Skutečně je pro pochopení důležité přistoupit (alespoň v této diskusi) na to, že Bůh je partner, žijící s člověkem ve vztahu. Zázrak je to, co významně prohlubuje vztah člověka k Bohu.
Takže to mám chápat tak, že nejen v Bibli, ale i v dnešní době si Bůh vybírá podle toho kdo k němu má vřelejší vztah a ke komu má ten vřelejší vztah on? Je snad toto onen klíč? Pokud jo není tento klíč sobecký? Není snad Bůh rodič, jež nás všecky zahrnuje otcovskou láskou a protože je lepší( ne moc vhodné slovo), než obyčejný krutý a bídný červ, jenž si říká člověk, který toto nedokáže? Díky tomu by svoje ovečky měl zahrnovat rovnoměrně ne? Pokud má své "vyvolené" kterým této své otcovské lásky a přízně projevuje víc a na ostatní "kašle" ( např. v rámci zázraku uzdravování a amputací). Nedochází tudíž k tomu, že není dokonalý ale "pouze lidský"(nevím jak to postihnout)?
Ps. Jsu zvědavý co mi na toto řekne v nedělu i Otec Jan.
Naposledy upravil(a) JARWIKS dne pát 10. říj, 2008 13:09, celkem upraveno 2 x.
"Nesnažte se opít trpaslíka notorika a do mrtva se zpijte jen tehdy, když je na blízku někdo, kdo vás může pohřbít."