Záležitosti křesťanské víry

Duchovno, víra, věda, umění

Moderátoři: Maršálek, Bestian, Heinrich von Rheinhausen

Ronšperk
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Ronšperk »

Rodgir: Chystal jsem se něco takového napsat. K většině lidí tady chovám náklonost a nerad bych aby rozdílné názory, na které ani jeden nemůžeme dát pravou odpověď rozdělili i nás.
Honor supra Vitam! Obrázek
Rodgir de Maille
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Rodgir de Maille »

Kain píše:Ne tehdy (a i o tom dost pochybuju), ale teď! Bůh prý uzdravuje i dneska. Ale amputace ne. Proč?
Znovu, přečti si co jsem psal. Bůh není felčar, uzdravuje podle nějakého klíče...

Když Ježíš vysílá své učedníky, aby "šířili jeho slova", dává jim tké nesmírnou výbavu! Říká jim - co jsem činil já také budete činit, ba větší zázraky budete konat....

Říká: Jděte, a v mém jménu uzdravujte nemocné, vyhánějte zlé duchy...

Ano, proč kněží neuzdravují? Proč papež neuzdravuje? Proč já neuzdravuji?

No a teď je to jenom o tom, kde budeme hledat chybu.

Jinak já osobně jsem byl svědkem několika uzdravení, nemám důvod o této síle pochybovat. Stejně tak jsem zažil působení (reálné působení) zlého. Ale zážitek, ten je nepřenosný, nomohu se o něj dělit.
Ronšperk
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Ronšperk »

Utněte to! Vypěstujete si k sobě zášť před tím, než se shledáte.
Rodgir de Maille
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Kain píše:Jo a já tvrdil, že v křesťanském učení je nabádání k násilí - na ježíšovy skutky v NZ jste si to POTOM omezili vy. A já své prokázal minimálně v SZ, ten NZ ber jako bonus.

A nic moc hledat se mi nechce, navíc si myslím, že myslíš vyhánění kupčíků z chrámu.
Křesťanské učení je učení Ježíše Krista, chyba lávky příteli.
SZ bereme jako nesmírně cennou studnici moudrosti, stěžejní je ale NZ.

A ještě jednou, nikdo nic neomezoval ex post, jen jsi špatně pochopil, co je to křesťanské učení.

Vyhánění kupčíků jsem nemyslel. Pravda, zde použil dokonce fyzickou sílu. Úplně mi to vypadlo. Ale bylo to násilí, nebo ne? :wink:
Rodgir de Maille
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Ronšperk píše:Utněte to! Vypěstujete si k sobě zášť před tím, než se shledáte.
Neboj, beru to jako smysluplnou debatu s inteligentním člověkem, který klade dobré otázky.

Zášť žádnou necítím, ani jsem necítil. Snad je tomu i naopak.
Kain
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Kain »

Vyhánění kupčíků je v pohodě, mě by v kostele taky vadila vietnamská tržnice :-)

A neboj Ronšperku, nerozčiluju se:-)

Ale na amputace si, Rodgire, neodpověděl, ani nikdo jiný. Mě nejde o to KOHO léčí, ale CO léčí. Tedy ne podle jakého klíče si vybírá, komu rakovinu, slepotu, slabodušnost atd. vyléčí, ale že nikdy nevyléčí amputaci bez ohledu na člověka. Je přece všemocný, takže to není proto, že by to neuměl. Umí, ale z nějakého důvodu to nedělá. Proč? :)

Svatopluk vyslal tajně početné vojsko a přepadl Bavory, kteří byli zanecháni na břehu řeky Dunaje ke střežení lodí. Jedny pobil, druhé dal utopit v řece, jiné pak odvedl jako zajatce.

Pravoslav, Orcae Ita
Rodgir de Maille
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Kain: Myslím, že jsem ti odpověděl jak nejlépe jsem dovedl, musíš se nad tím trochu zamyslet. :wink:
Ronšperk
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Ronšperk »

Kain píše:Vyhánění kupčíků je v pohodě, mě by v kostele taky vadila vietnamská tržnice :-)

Ale na amputace si, Rodgire, neodpověděl, ani nikdo jiný. Mě nejde o to KOHO léčí, ale CO léčí. Tedy ne podle jakého klíče si vybírá, komu rakovinu, slepotu, slabodušnost atd. vyléčí, ale že nikdy nevyléčí amputaci bez ohledu na člověka. Je přece všemocný, takže to není proto, že by to neuměl. Umí, ale z nějakého důvodu to nedělá. Proč? :)
No jen aby! :wink:

Já jsem ti odpověděl. Z jakého důvodu to nedělá se ptej jeho, ne nás. Nejspíše proto, že zázrak by v tom případě byl tak velký, že by to bylo nezpochybnitelné a v tu ránu by dostal miliony "věřících" pro jejich vlastní zisk, nikoli pro lásku kterou nabízí.
Rodgir de Maille
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Ronšperk píše:Já jsem ti odpověděl. Z jakého důvodu to nedělá se ptej jeho, ne nás. Nejspíše proto, že zázrak by v tom případě byl tak velký, že by to bylo nezpochybnitelné a v tu ránu by dostal miliony "věřících" pro jejich vlastní zisk, nikoli pro lásku kterou nabízí.
Jo tak jojo efekt je v těchto případech taky problém. Proto se Ježíš po zmrtvýchvstání ukazuje svým učedníkům tak, jak se ukazuje. Jak znám židy, ti by měsíc v kuse tančili a slavili, prostě mejdan, že k nim přišel Mesiáš...

Nemyslím si však, že z ničeho nic zmizelá agresivní rakovina, nad čímž i odborníci nevěřícně kroutí hlavou, že to je malý zázrak. Ostatně ale zpochybnitelné je dnes vše.

Je to tedy myslím ještě trochu jinak...
Jiři z Holohlav
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Jiři z Holohlav »

Kain píše:Vyhánění kupčíků je v pohodě, mě by v kostele taky vadila vietnamská tržnice :-)

Zeptej se ho sám!
Smrt je smyslem života.