Záležitosti křesťanské víry

Duchovno, víra, věda, umění

Moderátoři: Maršálek, Bestian, Heinrich von Rheinhausen

Ronšperk
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Ronšperk »

Kain: Rozdíl mezi křesťanstvím a komunismem? Jedno existuje 2000 let a postihuje lidi všech společenských vrstev a vzdělání. Druhé vyprchalo po dvaceti letech a zbývajících padesát bylo poměrně násilnou formou drženo vládou nicméně neudrženo. Postihuje, jako příznivce v převážné většině prostší vrstvu a to tu, která před přerodem společnosti v komunistickou má většinou kulové a závist. :biggrin:
Honor supra Vitam! Obrázek
Ronšperk
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Ronšperk »

Jiři z Holohlav píše:Výpočet vlastností Boha je zoufalým pokusem uchopit neuchopitelné - jak se popisujé čtvrtý rozměr a pátý a další?
Jak kapka vody popíše moře?
Zkus si představit tu gigantickou tvůrčí energii před Velkým třeskem -tak Ho cítím já.Všechna ta organisovaná hmota i postup podle které se organisuje je jím .Není nic mimo Boha.
Vím - nepotřebuji věřit nějaké cizí informaci.
Mohli bychom Boha tedy vyjádřit i dalšími pojmy, které tu nezazněly. Stvořitel, řád. :wink:
Jiři z Holohlav
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Jiři z Holohlav »

Rád bych teď obrátil list a popošel k praxi na našich akcích.Jak citlivě a přesvědčivě zobrazit /či realisovat/náboženský život našeho období pro různé vrstvy společnosti.
Smrt je smyslem života.
Kain
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Kain »

Theodora píše:Za to já ovšem nemůžu, že pokaždé napíšeš něco, co není dokladem Tvého původního tvrzení. Kdybys rovnou napsal něco uspokojivého, tak zalezu a jdu studovat.
A teď jsi to udělala zase. Prokázal jsem, co jsem řekl, dokonce jsem šel i nad rámec, když jsem přistoupil na vaši hru, že starý zákon není křesťanství. To, že tě moje argumenty a nalezené údaje neuspokojí, neznamená, že nejsou pravdivé. Jenže protiargument vyžaduje vydání nějakého času a mentální kapacity, což se ti na mě očividně nechce plýtvat. Jak zdvořilé. Ale máš recht, jsem nevěřící pes a přidu do pekla, proč se mnou ztrácet čas :). Mám pocit, že já jsem se už snažil dost, ty jsi řekla jen "nepřesvědčil jsi mě". To ale nepřesvědčím nikdy.

Nic to ale nemění na tom, že v bibli je nenávisti dost a dost. Více, než v komunistickém manifestu. A to jsem měl prokázat jen to, že tam vůbec nějaká je.

Abych to přirovnal podobenstvím - řekla jsi mi, ať ti koupím šátečky. Koupil jsem šátečky. Tys řekla, že povidlové ti nechutnají. To je ale tvůj problém, protože v zadání to nebylo. Že máš neuspokojivou snídani, za to ti nemůžu, úkol jsem splnil.

Svatopluk vyslal tajně početné vojsko a přepadl Bavory, kteří byli zanecháni na břehu řeky Dunaje ke střežení lodí. Jedny pobil, druhé dal utopit v řece, jiné pak odvedl jako zajatce.

Pravoslav, Orcae Ita
Kain
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Kain »

Jiři z Holohlav píše:Rád bych teď obrátil list a popošel k praxi na našich akcích.Jak citlivě a přesvědčivě zobrazit /či realisovat/náboženský život našeho období pro různé vrstvy společnosti.
Tož, tady máš pravdu, a sám víš, že mé vztahy s tvým řádem jsou blízké:-) A mám v erbu pannu marii, nosím růženec, prostě jak se na věřícího šlechtice sluší...naopak mě překvapuje, jak málo lidí používá křesťanskou symboliku třeba ve špercích a tak ...

Svatopluk vyslal tajně početné vojsko a přepadl Bavory, kteří byli zanecháni na břehu řeky Dunaje ke střežení lodí. Jedny pobil, druhé dal utopit v řece, jiné pak odvedl jako zajatce.

Pravoslav, Orcae Ita
Rodgir de Maille
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Rodgir de Maille »

Jiři z Holohlav píše:Nechci narušovat Tvou pouť.Štastnou cestu a dobrý lov rytíři.
Příteli, já Tobě přeji to samé.

Máme naštěstí veliký příslib: "Tlučte, nepřestávejte tlouct, stále tlučte a bude vám otvřeno."

Pax vobiscum!
Ronšperk
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Ronšperk »

Kain: Já mylsel, že ten meč a rozdělení rodin v proroctví Krista tu Rotgir vysvětloval.
Theodora
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Theodora »

Kain píše:Prokázal jsem, co jsem řekl, dokonce jsem šel i nad rámec, když jsem přistoupil na vaši hru, že starý zákon není křesťanství.

Nic to ale nemění na tom, že v bibli je nenávisti dost a dost. Více, než v komunistickém manifestu. A to jsem měl prokázat jen to, že tam vůbec nějaká je.
Tak si to zopakujeme, ať můžeme najít chybu:

Tys srovnal křesťanství s komunismem a tvrdil jsi, že princip je stejný.

Bylo Ti odpovězeno, že komunismus násilí a nenávisti UČÍ (chápe ho jako nezbytný k dosažení svého cíle), zatímco křesťanství násilí a nenávisti NEUČÍ.

Tys přinesl citáty ze SZ, které násilí POPISUJÍ.

Pak jsi přinesl citáty z NZ, které násilí PŘEDVÍDAJÍ.

Jako důkaz toho, že křesťanství a komunismus fungují na stejném principu mi to nestačí a ať rozsoudí někdo třetí, jestli je to jen tím, že jsem nezapnula mozek...
Rodgir de Maille
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Rodgir de Maille »

Rab píše:Nelze oddělovat činy církve od jejího programu, to platí i naopak. Tak jako nelze oddělovat činy komunistů od komunistické ideologie.
Ano v tomto smyslu máš nepochybně pravdu, nicméně je tu jeden NEzanedbatelný rozdíl - programový.

Logiským důsledkem komunistického pragramu byla třídní nenávist - už v době kdy se koministická ideologie formovala, bylo spočitatelné kam to povede. Logickým důsledkem nedodržování tesařova programu je také nenávist. Kdo však může za to, že tesařův program není dodržován? Na čí straně je odpovědnost za nedodržování zákona? Na straně zákonodárce, zákona, nebo toho jež jej nedodržuje? Jistě nepopírám, záleží na tom jak je zákon napsán.
Theodora
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Theodora »

Rodgir de Maille píše:Na čí straně je odpovědnost za nedodržování zákona? Na straně zákonodárce, zákona, nebo toho jež jej nedodržuje?
Jo jo. :)