Záležitosti křesťanské víry
Moderators: Maršálek, Bestian, Heinrich von Rheinhausen
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
Filozofie však vše popírá, proto neexistuje nic.
I smrt před mužem často prchla! Heslo 310. československé stíhací perutě RAF, 1940
http://silva-nortica.blog.cz/
-
- Stálý přispěvatel
Prosím, prosím.... pojďme si o tom popovídat někam na pivo, kam takovéhle diskuze patří a přestaňme už řešit blbosti po netu... je škoda budovat si mylné názory na lidi podle jejich eakcí ve fórech.Andre wrote:Tak se mi zdá, že tahle diskuze začíná být až nezdravě vášnivá. Navíc se zde už okolo dvaceti stránek pořéd dokolečka omílá to samé a absolutně to nemá nic společného s tímto fórem.
Co kdybychom to v tuto chvíli utli s tím, že každý má svým způsobem pravdu, protože má právo na svůj názor .... a ukončili tím vzrůstající nevraživost.
Bylo by to i takové hezky křesťanské gesto od věřících a příjemně asertivní gesto od nevěřících![]()
Děkuji všem, kdo mojí výzvu neoslyší.
Andre
Stejně je to o tom, že jedni mluví o koze, tžetí o voze a zbytek o fotbale, takže se stejně nikdo s nikým nemůže pochopit...
Děkuji
Andre
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
Ještě jednou tedy: Já nemám potřebu komukoliv prokazovat Boží existenci a ty mi nikdy nemůžeš prokázat její neexistenci. Není tedy o čem hovořit.Rab wrote:Dovolím si odpovědět za Kaina, i když on jako právník by to svedl lépe, ale nemůžu nereagovat - těžko lze dokazovat něco co není! To odporuje zdravému rozumu a logice, ostatně jako celá víra v něco co je neprokazatelné...
To bylo určeno mě? Já myslel, že jsi to hodil v plén. Neodpovídám proto, že to tématicky do tohoto fóra nezapadá.Rab wrote:A proč ignoruješ ty mou výzvu k názoru na dílo Kosidowského?
-
- Stálý přispěvatel
Přijde na to jaké činy Rabe - hledat za každým činem komunisty (nebo jiného isty, ana, ima apod.) jeho ideologii myslím taky nejde. Ba dokonce můžou páchat i zločiny, které s ideologií ani trochu souviset nemusí. Problém podobných čistých kategorických prohlášení je, že jsou obvykle nepřesná a jsou-li přesná, zní blbě a rozplizle 

Koupím-li trpaslíka, do rána má dva metry.
-
- Stálý přispěvatel
Docela mě baví ty důkazy nedůkazy,třeba lásky ,svědomí ...Boha.Rab wrote:Dovolím si odpovědět za Kaina, i když on jako právník by to svedl lépe, ale nemůžu nereagovat - těžko lze dokazovat něco co není! To odporuje zdravému rozumu a logice, ostatně jako celá víra v něco co je neprokazatelné...Rodgir de Maille wrote:Prosím tě, a kým a kdy bylo prokázáno, že Bůh není!
Kaine, ty jsi se rozhodl mne ignorovat? Jen abych měl jasno...
A proč ignoruješ ty mou výzvu k názoru na dílo Kosidowského?
Nemyslím ,že by tu byl spor mezi věřícími a nevěřícími,ale je mezi křesťany a materialisty /a že to je ortodoxní víra/.
Připomíná mi to spory o homeopatii,já naprosto jistě vím,že zabírá na batolata a zvířata,ale Sisifofci pořád melou,že je to nemožné.Sice nemožné,ale pro jistotu blokují dovoz.
Už někdo nahlédl do onoho Tao fyziky od Capry -nositele Nobelovy ceny.
Špičková fyzika dnes sahá po filisofických pojmech.
Ano Kaine,gauneři v církvi zneužívali důvěry a upřímné víry mas,tak jako ve všech organisacích ,které mají moc.Je fascinující,jak se lidská psychika po tisíciletí nemění.
Smrt je smyslem života.
-
- Stálý přispěvatel
Určitě posledních 40.000 let.Jiři z Holohlav wrote:Je fascinující,jak se lidská psychika po tisíciletí nemění.
I smrt před mužem často prchla! Heslo 310. československé stíhací perutě RAF, 1940
-
- Stálý přispěvatel
No já myslím že jakýkoli důkaz postavený na domělých vlastnostech Boha je sám o sobě zcestný. Když připustíme že nás tato entita natolik přesahuje že je našimi smysly a rozumem nepostižitelná, nemáme v ruce vůbec nic co bychom mohli použít jako důkaz natož abychom jak jsem psal mohli diskutovat o nějakých vlastnostech, záměrech, pocitech či svědomí téhle entity. Jen se pak bojím že nám toho z náboženství moc nezbyde 

Koupím-li trpaslíka, do rána má dva metry.