Záležitosti křesťanské víry

Duchovno, víra, věda, umění

Moderátoři: Maršálek, Bestian, Heinrich von Rheinhausen

Kain
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Kain »

Není to vtip, je mi líto, že jsi o argumentaci ještě neslyšel:-)
A bohužel jsem to napsal o tři minutky poději, než přišel někdo, kdo to s tím SZ a NZ řekl. Smolík, jedna bible, jeden bůh. Máte v bibli programovou nenávist, nemůžete věřit v NZ a ignorovat SZ. Já jsem svoje prokázal, programovou nenávist v bibli.

Svatopluk vyslal tajně početné vojsko a přepadl Bavory, kteří byli zanecháni na břehu řeky Dunaje ke střežení lodí. Jedny pobil, druhé dal utopit v řece, jiné pak odvedl jako zajatce.

Pravoslav, Orcae Ita
Rodgir de Maille
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Rodgir de Maille »

Nikoliv však pro toho, kdo ve svém zorném poli nemá Krista.
Theodora
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Theodora »

Aha, tak jsi předvídal správně. :mrgreen:
Přesto na své výzvě trvám. Nový zákon není nepodstatný dodatek toho Starého a chceš-li mluvit o křesťanství, musíš vycházet z něj.

Tím spíš, můj milý, že judaismus, který zakládá pouze na Starém zákoně, byl po celých dva tisíce let výhradně obětí genocid, nikoli jejich původcem. Jak to, když má tak jasně násilný program?
Ronšperk
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Ronšperk »

Chlape starý zákon je židovská víra a popis dějin. Nový zákon je křeťanství. Před příchodem Ježíše totiž křesťanství neexistovalo víš.
Starý zákon nemá autora. U nového zákona je známe. Křesťanství začína Janem Křtitelem.......
Honor supra Vitam! Obrázek
Kain
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Kain »

Proč se všichni stydíte za starý zákon? Měl jsem najít, kde bible obsahuje nenávist. Našel jsem. Pochopitelně se vám to nelíbí. Ale to je váš problém, já svůj úkol splnil:-)

Svatopluk vyslal tajně početné vojsko a přepadl Bavory, kteří byli zanecháni na břehu řeky Dunaje ke střežení lodí. Jedny pobil, druhé dal utopit v řece, jiné pak odvedl jako zajatce.

Pravoslav, Orcae Ita
Rodgir de Maille
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Kain píše:Není to vtip, je mi líto, že jsi o argumentaci ještě neslyšel:-)
A bohužel jsem to napsal o tři minutky poději, než přišel někdo, kdo to s tím SZ a NZ řekl. Smolík, jedna bible, jeden bůh. Máte v bibli programovou nenávist, nemůžete věřit v NZ a ignorovat SZ. Já jsem svoje prokázal, programovou nenávist v bibli.
Velmi dobře! Prokázal jsi nenávist v Bibli! Asi se rozpláču, protože jsem díky tobě, teď zjistil mnoho nového....

Nenapdám tě. Ale můj dotaz byl na tesaře, jeho program a křesťanství.
Theodora
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Theodora »

Kaine, prosím Tě, Ty věříš v židozednářské pikle nebo co? Kde se za 2000 let prakticky projevila ta programová nenávist Starého zákona? Koho židé vyhladili? Nebo tvrdíš, že jsou jen neschopní a křesťané umí teorii lépe uvést do praxe? Tomu sám věříš?
Theodora
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Theodora »

Starý zákon je milostný příběh Hospodina a jeho vyvolené, židovského národa. Jako každý milostný příběh obsahuje hrdinské prvky. Každý normální chlap ve svém vyznání lásky zmíní, že zabije každého, kdo by chtěl jeho milé ublížit. Proto je to i ve Starém zákoně. Je to píseň lásky a chápat Starý zákon jinak nemá smysl.
Rodgir de Maille
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Kain píše:Proč se všichni stydíte za starý zákon? Měl jsem najít, kde bible obsahuje nenávist. Našel jsem. Pochopitelně se vám to nelíbí. Ale to je váš problém, já svůj úkol splnil:-)
Nikdo se zde nestydí za Starý Zákon!
Kristus také nepřišel Zákon vyvrátit, ale naplnit, věděl by sji to kdyby jsi četl Písmo. Z křesťanství Krista vyloučit nelze. Auto bez motoru také do kopce nepojede.
Kain
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Kain »

To jsou kecy:-) Protože oni ty národy opravdu vyhladili, oni o tom nemluvili (jenom).

Ale ok, dostali jste co jste chtěli, a najednou jste zjistili, že tohle jste nechtěli. Tak já vám tedy najdu nenávist za ježíška, chcete?:-)

Pravoslav, Orcae Ita