Není to vtip, je mi líto, že jsi o argumentaci ještě neslyšel:-)
A bohužel jsem to napsal o tři minutky poději, než přišel někdo, kdo to s tím SZ a NZ řekl. Smolík, jedna bible, jeden bůh. Máte v bibli programovou nenávist, nemůžete věřit v NZ a ignorovat SZ. Já jsem svoje prokázal, programovou nenávist v bibli.
Záležitosti křesťanské víry
Moderátoři: Maršálek, Bestian, Heinrich von Rheinhausen
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
Aha, tak jsi předvídal správně.
Přesto na své výzvě trvám. Nový zákon není nepodstatný dodatek toho Starého a chceš-li mluvit o křesťanství, musíš vycházet z něj.
Tím spíš, můj milý, že judaismus, který zakládá pouze na Starém zákoně, byl po celých dva tisíce let výhradně obětí genocid, nikoli jejich původcem. Jak to, když má tak jasně násilný program?

Přesto na své výzvě trvám. Nový zákon není nepodstatný dodatek toho Starého a chceš-li mluvit o křesťanství, musíš vycházet z něj.
Tím spíš, můj milý, že judaismus, který zakládá pouze na Starém zákoně, byl po celých dva tisíce let výhradně obětí genocid, nikoli jejich původcem. Jak to, když má tak jasně násilný program?
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
Proč se všichni stydíte za starý zákon? Měl jsem najít, kde bible obsahuje nenávist. Našel jsem. Pochopitelně se vám to nelíbí. Ale to je váš problém, já svůj úkol splnil:-)
Svatopluk vyslal tajně početné vojsko a přepadl Bavory, kteří byli zanecháni na břehu řeky Dunaje ke střežení lodí. Jedny pobil, druhé dal utopit v řece, jiné pak odvedl jako zajatce.
Pravoslav, Orcae Ita
-
- Stálý přispěvatel
Velmi dobře! Prokázal jsi nenávist v Bibli! Asi se rozpláču, protože jsem díky tobě, teď zjistil mnoho nového....Kain píše:Není to vtip, je mi líto, že jsi o argumentaci ještě neslyšel:-)
A bohužel jsem to napsal o tři minutky poději, než přišel někdo, kdo to s tím SZ a NZ řekl. Smolík, jedna bible, jeden bůh. Máte v bibli programovou nenávist, nemůžete věřit v NZ a ignorovat SZ. Já jsem svoje prokázal, programovou nenávist v bibli.
Nenapdám tě. Ale můj dotaz byl na tesaře, jeho program a křesťanství.
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
Starý zákon je milostný příběh Hospodina a jeho vyvolené, židovského národa. Jako každý milostný příběh obsahuje hrdinské prvky. Každý normální chlap ve svém vyznání lásky zmíní, že zabije každého, kdo by chtěl jeho milé ublížit. Proto je to i ve Starém zákoně. Je to píseň lásky a chápat Starý zákon jinak nemá smysl.
-
- Stálý přispěvatel
Nikdo se zde nestydí za Starý Zákon!Kain píše:Proč se všichni stydíte za starý zákon? Měl jsem najít, kde bible obsahuje nenávist. Našel jsem. Pochopitelně se vám to nelíbí. Ale to je váš problém, já svůj úkol splnil:-)
Kristus také nepřišel Zákon vyvrátit, ale naplnit, věděl by sji to kdyby jsi četl Písmo. Z křesťanství Krista vyloučit nelze. Auto bez motoru také do kopce nepojede.
-
- Stálý přispěvatel
To jsou kecy:-) Protože oni ty národy opravdu vyhladili, oni o tom nemluvili (jenom).
Ale ok, dostali jste co jste chtěli, a najednou jste zjistili, že tohle jste nechtěli. Tak já vám tedy najdu nenávist za ježíška, chcete?:-)
Ale ok, dostali jste co jste chtěli, a najednou jste zjistili, že tohle jste nechtěli. Tak já vám tedy najdu nenávist za ježíška, chcete?:-)
Svatopluk vyslal tajně početné vojsko a přepadl Bavory, kteří byli zanecháni na břehu řeky Dunaje ke střežení lodí. Jedny pobil, druhé dal utopit v řece, jiné pak odvedl jako zajatce.
Pravoslav, Orcae Ita