Nápoje
Moderators: melkel, Jura, Wothan, Kain, Begbie, Rab
-
- Stálý přispěvatel
Rauco, ty jsi magor
. Nemáš literaturu ani moc informací a chceš po ostatních, aby se snažili. Ty pak uděláš Ctrl+C a Ctrl+V, zedituješ to a podepíšeš se. No to je pakárna na n-tou. Takhle ne. Napiš článek o medovině ze všech informací, co máš, prohledej knihovnu a internet, sežeň recepty, zveřejni to - a když výsledek bude stát za to, tak ti lidé rádi pošlou své recepty a postřehy na doplnění. Ale jinak budou mít tohle téma IMHO na háku, nemáš ještě pověst znalce ani článkaře, tvoje snaha vidět není, IMHO na to jdeš blbě...

Svatopluk vyslal tajně početné vojsko a přepadl Bavory, kteří byli zanecháni na břehu řeky Dunaje ke střežení lodí. Jedny pobil, druhé dal utopit v řece, jiné pak odvedl jako zajatce.
Pravoslav, Orcae Ita
-
- Stálý přispěvatel
Netvrdil jsme že se pod to podepíšu ono je fakt že toho není moc na koukání, ale myslím že informací mám kupu a hlavně z angličtiny tak překládám a překládám a neboj všechno mám povolený od majitelů
tak jsem doufal že k tomu budu moc přidat i Vaše zkušenosti, ale nikoho nenutím
A s tím že to skopíru, ono to ani jinak nejde když je to něčí recept, tak se musí kopírovat a jak jsme napsal, nepodepíšu pod to sebe ale majítele

A s tím že to skopíru, ono to ani jinak nejde když je to něčí recept, tak se musí kopírovat a jak jsme napsal, nepodepíšu pod to sebe ale majítele

-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
Nedá mi to a taky si přiložím, protože někteří mí známí si s medovinou docela hrajou a kvasí různé podivné přísady
Rauco, chlape, prosté shrnutí receptů je na houby. Když odhlédnu od toho že dotaz http://jyxo.cz/s?q=medovina+recept&d=cz ti vyblije asi tak bambilión stránek s dalším bambiliónem receptů, tak:
a/ pokud nekvasíš v laboratorních podmínkách, bude výsledek pokaždé maličko odlišný. Není to receptem, je to třeba jinou kvalitou medu nebo přísady.
b/ podobně jako do domácího vína můžeš dát do medoviny doslova cokoliv, za podmínky že to je buďto aromatické a/nebo to obsahuje dostatek štěpných cukrů.
Obecně je tvoje aktivita sice bohulibá, ale přínos pouhého sbírání receptů rovná se IMHO nule. Nenulový by byl přínos pokud by jsi v rámci třeba seminární práce popsal optimální teplotu pro prokvašení té a té směsi na základě vlastního experimentu, nebo porovnal oblíbenost přísad na Ukrajině, ve Švédsku atd. na základě statistik prodeje alkoholu atd.
Vím že jsem zlý, ale ve shodě s Kainem tvrdím že receptů je všude plno a tvůj dotaz ve mě nevyvolává potřebu sdělovat jen tak na potkání další

Rauco, chlape, prosté shrnutí receptů je na houby. Když odhlédnu od toho že dotaz http://jyxo.cz/s?q=medovina+recept&d=cz ti vyblije asi tak bambilión stránek s dalším bambiliónem receptů, tak:
a/ pokud nekvasíš v laboratorních podmínkách, bude výsledek pokaždé maličko odlišný. Není to receptem, je to třeba jinou kvalitou medu nebo přísady.
b/ podobně jako do domácího vína můžeš dát do medoviny doslova cokoliv, za podmínky že to je buďto aromatické a/nebo to obsahuje dostatek štěpných cukrů.
Obecně je tvoje aktivita sice bohulibá, ale přínos pouhého sbírání receptů rovná se IMHO nule. Nenulový by byl přínos pokud by jsi v rámci třeba seminární práce popsal optimální teplotu pro prokvašení té a té směsi na základě vlastního experimentu, nebo porovnal oblíbenost přísad na Ukrajině, ve Švédsku atd. na základě statistik prodeje alkoholu atd.
Vím že jsem zlý, ale ve shodě s Kainem tvrdím že receptů je všude plno a tvůj dotaz ve mě nevyvolává potřebu sdělovat jen tak na potkání další

A když už byl založen řečený hrad Kamenec, kníže Břetislav, než odtud odjel, pojav stranou Mutinu...
-
- Stálý přispěvatel
Boza: Ne zlí nejsi jen poukazuješ na věci které vím, o kterých jsme do té práce psal. Uvod je celý o medovině, tzn historie, legendy, pozitivní vliv, teoretická výroba medoviny (která je rozdělena do několika částí) degustace atd.
Je mi jasné že nikdy nebude medovina stejná, jelikož ani med není nikdy stejný
A jak se zmiňuješ o různých medovinách tak i na tom pracuji, mám návody z Dánska, Anglie, Slovenska, JAR, a několik českých. Tuto skupinu bych rád rozšířil.
No možná vám to nepříjde jako důležité, ale mě docela ano. Pokud hledám insipraci a něco následně vymyslím, podívám se do te práce a zjistímn že už se někdo pustil stejnou nebo podonou cestou jako já a vím co přibližně očekávat. V tom mi příjde ta výhoda.
Nebo prostě vyhledám v těch receptech co je mi mému srdci nejblíž a pokusím se tomu co nejvíce přiblížit i když vím že to nikdy nebude ideální.
Nuže mužeme toho nechat ať ot tu zbvytečně nespamujeme. Já holt tu práci musím dodělat a nejspíš jinak než jsme si to ze začátku představoval ale budiž.
Přeci jen kdyby se někomu chtělo se pochlubit budu velmi rád.
EDIT: nyní se mi povedlo získat povolení na použití receptů z Australie
Je mi jasné že nikdy nebude medovina stejná, jelikož ani med není nikdy stejný
Code: Select all
Prvním krokem při výrobě kvalitní medoviny je výběr vhodného medu a jeho zpracování. V České republice je k dostání mnoho druhů medu (lesní, lipový, akátový, luční, řepkový, …) které se od sebe odlišují chemickým složením, což nám umožňuje dělat pokusy v jejich míchání s přísadami.
No možná vám to nepříjde jako důležité, ale mě docela ano. Pokud hledám insipraci a něco následně vymyslím, podívám se do te práce a zjistímn že už se někdo pustil stejnou nebo podonou cestou jako já a vím co přibližně očekávat. V tom mi příjde ta výhoda.
Nebo prostě vyhledám v těch receptech co je mi mému srdci nejblíž a pokusím se tomu co nejvíce přiblížit i když vím že to nikdy nebude ideální.
Nuže mužeme toho nechat ať ot tu zbvytečně nespamujeme. Já holt tu práci musím dodělat a nejspíš jinak než jsme si to ze začátku představoval ale budiž.

Přeci jen kdyby se někomu chtělo se pochlubit budu velmi rád.
EDIT: nyní se mi povedlo získat povolení na použití receptů z Australie
-
- Stálý přispěvatel
Zkus třeba knihu "Domací vína, piva, likéry a medoviny". Autora si nepamatuju, vyšlo to relativně nedávno. Až se dostanu dom, můžu mrknout na přesnější údaje, pokud tě to zajímá.
V listě ze dne 21. února 1621 takto jsou kozáci líčeni: ..."Bůh pomož tam, kam tato sběř přijde!"
Zakázková výroba historických replik: http://customhistory.cz/
Zakázková výroba historických replik: http://customhistory.cz/
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
Hmm, zkus zavolat do OKBioPro - http://www.biopro.cz/ , sháníš vinařské kvasinky. Jinak zkus obchody nabízející vinařské potřeby, těch je pohříchu v Praze jako máku (resp. nevím o žádnémRauco wrote:CHtěl jsme se zeptat zda-li někdo nevíte kde v Praze sehnat kvasinky Tokaj. Byl jsme už v několika obchodech prodávající věci pro včelaře i v několika drogeriich ale nikde je neměli. Nevíte o nějakým obchodu? Snažil jsme se googlit ale nic mi to nenašlo.

Jinak mám dojem že přímo kvasinky s označením Tokaj asi neseženeš, IMHO mají Maďaři teďka ochrannou známku, spíš poptávej vinařské kvasinky na vína tokajského typu...
A když už byl založen řečený hrad Kamenec, kníže Břetislav, než odtud odjel, pojav stranou Mutinu...
-
- Stálý přispěvatel
Tak dal jsme si tu práci (mnoha hodinovou) a hledal a hledal, sice nanšel.
Avšak povedlo se mi narazit na forum kde se na stejnou otázku ptala jedna slečna tak jsem ji kontaktoval a ona mi poslala odkaz na firumu Milcom a.s.
Používají tekuté kvasinky a podle její zkušeností jsou velmi kvalitní a odlijí Vám kolik potřebujete.
Takže odkaz:
http://www.milcom-as.cz/
Doufám, že Vám to pomůže
Avšak povedlo se mi narazit na forum kde se na stejnou otázku ptala jedna slečna tak jsem ji kontaktoval a ona mi poslala odkaz na firumu Milcom a.s.
Používají tekuté kvasinky a podle její zkušeností jsou velmi kvalitní a odlijí Vám kolik potřebujete.
Takže odkaz:
http://www.milcom-as.cz/
Doufám, že Vám to pomůže