Moderátor: Joe
...jistěže mi to neuniklo, naopak. Právě proto mi přišlo zbytečné opakovat historické dělení patchboxů, zvláště, když se mluvilo o tvaru pažby a ne patchboxechJoe píše:Vitana: To vím a psal jsem tu o tom taky - asi ti to unikloTe petchbook, pokud tam ale je, je také ukazatel doby, protože ty první byli dřevěné vyšupovací, pak kovové obdelníkové vyklápěcí cca 1770 a poslední kulaté vyklápěcí cca 1810. U botky je to pvodně tupá bez kování, pak tupá s kováním, následuje mírné vykrojení až veké vykrojení - a to velké vykrojení co se vesměs prodává je opět doba přelomu 17/18 století. O to mi právě šlo, že poud budeš rypák, pak zjistíš že většina prodávaných replik Ketaček se nehodí na dobu před cca r.1800
Nechci se přít, ale mluvilo se o vhodnosti prodávaných replik - tedy já o tom mluvil. Připomínám, že jde o reakci na to, zda je replika kentačky vhodnou zbraní pro dobu FIWVitous píše:
...jistěže mi to neuniklo, naopak. Právě proto mi přišlo zbytečné opakovat historické dělení patchboxů, zvláště, když se mluvilo o tvaru pažby a ne patchboxech