Prosím prosím kdy bude těch 15-20 stránek k dispozici??awe píše:Pokud by měl člověk dát dohromady nějakých dvěstě let vývoje kapote na papír (což někde mám), tak je to na nějakých 15-20 stránek...
Odívání
Moderátor: Joe
-
- Občasný přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
Vitano, on se ptal na civil a ne armádu!!! Ty kabáty jsou popsany u Voyageru a jak napsal awe, tak je problém s datací, protože profese Voyagera začíná v 18 století a končí na začátku 20. Každopadáně určitě už byli začátkem 18. na beton, ale předpokládá se, že se používali již dříve. (Má ho např. Malamut) Píše se o nich jako o typické věci pro Voaygery a kanadskou oblast, ale vystkytli se i na jihu.
Já zase vím, co máš na mysli ty
, ale to je kapote s konflíkama - toto je skutečně už spíš kabát. Tohle je normálně střiženo jako kabát se vším všudy a s kapot to má společné jen kapuci a materiál.
Já zase vím, co máš na mysli ty

Joe M.
-
- Nováček
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
Joe: nemám na mysli kabát s knoflíky, capoty byly většinou bez knoflíků, protože jak už tu zaznělo: capot je vlastně "pelerína", tedy široký kruhový plášť s kapucí, v kanadě osadníky a vojáky "vylepšený" o rukávy.
Jinak období voyagerů je poměrně dlouhé, takže zde je asi taky potřeba trošku rozlišovat dobu.
Další věcí je to, že oblečení civilistů a mariňáků hodně prolínalo, přesněji - mariňáci nosili často civilní hadry, jelikož zásobování stálo za prd. Taky je potřeba myslet na to, že capoty jsou vlastně variantou oblečení, která vznikala v kolonii na základě zdejších klimatických podmínek - přebírali to, co se osvědčilo osadníkům - capoty. Proto si myslím, že to co jsem psal není jen vojenská záležitost, ale týká se i civilistů.
Jinak období voyagerů je poměrně dlouhé, takže zde je asi taky potřeba trošku rozlišovat dobu.
Další věcí je to, že oblečení civilistů a mariňáků hodně prolínalo, přesněji - mariňáci nosili často civilní hadry, jelikož zásobování stálo za prd. Taky je potřeba myslet na to, že capoty jsou vlastně variantou oblečení, která vznikala v kolonii na základě zdejších klimatických podmínek - přebírali to, co se osvědčilo osadníkům - capoty. Proto si myslím, že to co jsem psal není jen vojenská záležitost, ale týká se i civilistů.
Vitana sgt. Compagnies Franches de la Marine
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
aby nedošlo k nedorozumění: prakticky řeším - zimní - bílý vojenský capote z dek - ten uprostřed (sgt. Vitana jestli se nepletu
)
Teoreticky řeším lehčí, plátěný plášť na léto (pozdní jaro / časný podzim) - muž zcela vlevo - co je to zač? Angličan, Francouz? Sedmiletka nebo mladší doba?
http://galerie.orthank.net/Vitana/Sedmi ... 220081.JPG

(Hernajs proč mi to nejde zobrazit? Dělám něco blbě, nebo nějaká momentální indispozice? A eště jsem se blbec o jednu fotku překlik - hoďte po mě něco...
)

Teoreticky řeším lehčí, plátěný plášť na léto (pozdní jaro / časný podzim) - muž zcela vlevo - co je to zač? Angličan, Francouz? Sedmiletka nebo mladší doba?
http://galerie.orthank.net/Vitana/Sedmi ... 220081.JPG
(Hernajs proč mi to nejde zobrazit? Dělám něco blbě, nebo nějaká momentální indispozice? A eště jsem se blbec o jednu fotku překlik - hoďte po mě něco...
](./images/smilies/eusa_wall.gif)
Naposledy upravil(a) Raiden dne stř 12. zář, 2007 10:05, celkem upraveno 3 x.
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel