Spracovanie koze, kozusin, zdobenie, sitie.
Moderátoři: melkel, Jura, Wothan, Kain, Begbie, Rab
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
-
- Nováček
jo to víjm že tam dobově nezapadá, ale myslím že když z toho bude surovka na lampiéonku a z chlupů plsť(asi čepička) tak myslím že se mi nepodaří najít nikoho kdo by to dokázal rozeznat....a ty kožešinky vyhodit mi je líto..
A nezničil bych tím vápněm ty chlupy???a jak silné (zhruba) to vápenné mlíko má být??(at mi to nesežere:-) ) a co z tou kůží mám ještě potom dělat??
A nezničil bych tím vápněm ty chlupy???a jak silné (zhruba) to vápenné mlíko má být??(at mi to nesežere:-) ) a co z tou kůží mám ještě potom dělat??
-
- Stálý přispěvatel
To si musíš odskoušet sám... Koncenteace jsem nikdy nepočítal, ale odchlupovat už jsem skoušel. Navíc mi to samé řekl i člověk co činí kůže.
Pak už se žádná úprava nepoužívá, ale může to schnít a nebo to ještě "zapikruj" (tohle mi taky poradil koželuh, dnes se tak dělají veškěré surovky, je to nějaká chemie).
Pak už se žádná úprava nepoužívá, ale může to schnít a nebo to ještě "zapikruj" (tohle mi taky poradil koželuh, dnes se tak dělají veškěré surovky, je to nějaká chemie).
"Co proliješ hrdlem ti už nikdo nevezme..."
-
- Stálý přispěvatel
-
- Nováček
-
- Stálý přispěvatel
NM je národní museum.
V (Re)konstrukce a experimentu v archeologii z roku 2003 máš o zprcování kůží článek.
Tady si to můžeš i stáhnout:
http://www.exrea.net/pdf/eXrea-net_REA4 ... _Curny.pdf
V (Re)konstrukce a experimentu v archeologii z roku 2003 máš o zprcování kůží článek.
Tady si to můžeš i stáhnout:
http://www.exrea.net/pdf/eXrea-net_REA4 ... _Curny.pdf
Není Boha kromě Boha a Ježíš je jeho prorok.
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel