Barvení
Moderátoři: melkel, Jura, Wothan, Kain, Begbie, Rab
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
My taky měříme spíš způsobem přiměřeně, přiměřeně ...
Včera sem obarvil (již po třetí) ten podělanej len, vyšla z toho docela pěkná tmavě hnědá.
Ale já chci modrou
nebo aspoň fialovou
Mam takovej pocit, že už vim kdy sem udělal chybu. Když sme dělali barvící bezinkovej nálev, tak sem to promích železnou žící (pak sem už používal jen dřevěnou vařečku). Myslíte, že by ta hnědá mohla bejt timhle?](./images/smilies/eusa_wall.gif)
Včera sem obarvil (již po třetí) ten podělanej len, vyšla z toho docela pěkná tmavě hnědá.

Mam takovej pocit, že už vim kdy sem udělal chybu. Když sme dělali barvící bezinkovej nálev, tak sem to promích železnou žící (pak sem už používal jen dřevěnou vařečku). Myslíte, že by ta hnědá mohla bejt timhle?
](./images/smilies/eusa_wall.gif)
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
Tak jsem obarvil ty lněné nohavice z ručně tkaného plátna kopřivama - barvil jsem dvakrát - poprvé jsem získal žluto-zelenou světlou barvu, po druhé je to už podstatně více zelené. Výsledkem je světle zelená barva. Použil jsem kopřivy a kamenec. Poprvé toho kamence bylo více, podruhé už jen poměrně málo.
Teď mám od Vikiny různé lahvičky s šafránem, takže budu experimentovat s hedvábím.
Teď mám od Vikiny různé lahvičky s šafránem, takže budu experimentovat s hedvábím.
-
- Stálý přispěvatel