Přilby raného středověku
Moderátoři: melkel, Jura, Wothan, Kain, Begbie, Rab
-
- Stálý přispěvatel
Třeba já osobně bych se šišaku spíše vyvaroval, protože je IMHO kulturně trochu mimo. Je to docela východní a luxusní záležitost. I v tom polsku prý měla zdůraznit postavení nositele. Na druhou stranu importy byly, kontakty také...
Shrnuto - velkomoravský velmož by ji spíše neměl, protože by to byl docela výstřelek
Prostý bojovník by ji neměl určitě.
Družiník by ji mít asi mohl, jako import, kořist nebo jsa sám cizinec...
Ale možná se pletu, je to jen úvaha. Mi samotnému se moc líbí, uvažoval jsem o něm, ale když si položím otázku "vypadá takhle velkomoravan?", postava v šišaku a se šavlí se mi nevybaví...
Shrnuto - velkomoravský velmož by ji spíše neměl, protože by to byl docela výstřelek
Prostý bojovník by ji neměl určitě.
Družiník by ji mít asi mohl, jako import, kořist nebo jsa sám cizinec...
Ale možná se pletu, je to jen úvaha. Mi samotnému se moc líbí, uvažoval jsem o něm, ale když si položím otázku "vypadá takhle velkomoravan?", postava v šišaku a se šavlí se mi nevybaví...
Svatopluk vyslal tajně početné vojsko a přepadl Bavory, kteří byli zanecháni na břehu řeky Dunaje ke střežení lodí. Jedny pobil, druhé dal utopit v řece, jiné pak odvedl jako zajatce.
Pravoslav, Orcae Ita
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
-
- Občasný přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
Já jsem měl na Veligradu volnou rekonstrukci přilby z Pécse (zřejmě ruský původ, nález v Maďarsku), k tomu typicky východní kardiofylax nalezený u nás a šavli mám objednanou taky podle nálezu od nás ...ačkoli je pravda, že tyhle věci chci spíš na 10.století, na VM to plánuju trochu jinak. Nicméně bych se šišáku na Vm příliš nebránil, přijde mi vhodnější než třeba klasická normanka.Kain píše:Ale možná se pletu, je to jen úvaha. Mi samotnému se moc líbí, uvažoval jsem o něm, ale když si položím otázku "vypadá takhle velkomoravan?", postava v šišaku a se šavlí se mi nevybaví...
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
Had: Takže bude budeš vypadat jako průměrný Polák na Wolinu:-) Jen čistější:-)) (a nejspíš budou tvé zbraně kvalitněji zhotovené:-)
Svatopluk vyslal tajně početné vojsko a přepadl Bavory, kteří byli zanecháni na břehu řeky Dunaje ke střežení lodí. Jedny pobil, druhé dal utopit v řece, jiné pak odvedl jako zajatce.
Pravoslav, Orcae Ita
-
- Stálý přispěvatel
Jako István, kamarád ze SAGA, má stříbrem zdobenou čepici a 130 kg minimálně, to je panečku Maďar:-))
Pravoslav, Orcae Ita