Přilby raného středověku
Moderátoři: melkel, Jura, Wothan, Kain, Begbie, Rab
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
Uvedený obrázek je část fresky týkající se Thomase Becketa z bývalého kostela sv. Jana a Pavla ve Spoletu.

Vice o Spoletu viz http://en.wikipedia.org/wiki/Spoleto

Vice o Spoletu viz http://en.wikipedia.org/wiki/Spoleto
Naposledy upravil(a) Boza dne úte 22. srp, 2006 9:55, celkem upraveno 1 x.
A když už byl založen řečený hrad Kamenec, kníže Břetislav, než odtud odjel, pojav stranou Mutinu...
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
O přilbě z orchowa sem už psal, ale autor článku ve wiadomoscach archeologicznych(tuším rauhut 1971)se vyjadřoval o přilbě zhotovené z jednoho kusu.Zajímavé jsou rozdíly ve váze -zatímco olomoucká váží1,5 kg, ta z Orchowa 2,5 kg. Nicméně v německu našli nedávno další přílbu tohoto typu s kapet jinačím nánosníkem(ale jako vždy s háčkem).Mám obrázky, tak je tady příští týden vyvěsím...
-
- Stálý přispěvatel
Narazil jsem na diskuzi o západoevropských přilbách 10. a 11. st. Jednak konstatují že západoevropských nálezů těchto přileb je žalostně málo a jednak zmiňují 4 dílnou přilbu /normanku/ z Francie a z Anglie. Tu francouzskou znám, ale o té anglické, má to být nález z Temže, jsem nikdy neslyšel. Co o tom kdo ví?
-
- Stálý přispěvatel
tady je slíbená přilba, stžená z ruského fóra Tože gorod, údajně umístěná na zámku Schlossburg an der Vupper:
a tady další přilba, kterou fotil kámoš údajně v Augšpurku:[

Tak to je záhada.No jesli někdo o tom něco ví, at napíše, já už mám svou teorii.

a tady další přilba, kterou fotil kámoš údajně v Augšpurku:[

Tak to je záhada.No jesli někdo o tom něco ví, at napíše, já už mám svou teorii.
Naposledy upravil(a) frenk dne čtv 31. srp, 2006 9:35, celkem upraveno 1 x.
-
- Stálý přispěvatel
IMHO je to jedna a ta samá přilba, která občas putuje po výstavách. Zkoumal jsem chvíli stránky Schloss Burg and der Wupper, http://www.schlossburg.de/, ale nic jsem nenašel:
A když už byl založen řečený hrad Kamenec, kníže Břetislav, než odtud odjel, pojav stranou Mutinu...
-
- Stálý přispěvatel
Taky si myslím, teď bude v HK výstava plátových zbrojí, tématická, ze sbírek zámků a muzejí po celé republice. Co je jindy vidění třeba v Praze či Brně, bude tady...
Svatopluk vyslal tajně početné vojsko a přepadl Bavory, kteří byli zanecháni na břehu řeky Dunaje ke střežení lodí. Jedny pobil, druhé dal utopit v řece, jiné pak odvedl jako zajatce.
Pravoslav, Orcae Ita
-
- Stálý přispěvatel