Zbraně - od křesadla po opakovačku
Moderátor: Joe
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
No, bylo jich 12, ale slo o to, kdy slibili, ze budou. Termin dodani byl pred rokem touto dobou. Dnes je situce takova, ze jich mame tretinu a budu mluvit o velkem stesti, kdyz se zbytek zajemcu docka flint pred prazdninamacossack píše:Vitana zapoměl dodat, že těch pušek si objednal 15ks, nebo tak nějak.
Vitana sgt. Compagnies Franches de la Marine
-
- Stálý přispěvatel
střelné zbraně u indiánů
Zasvětíte neznalého?
Běloši obchodovali s indiány a poskytovali jim i střelné zbraně... Víte, kdy se které zbraně vyskytovaly u jakých kmenů? Zajímalo by mě, co bylo !běžně! ve výbavě indiánů. Je mi jasné, že se to bude hodně lišit kmen od kmene a rok od roku, ale stejně...
Nejvíc by mně zajímali Šajeni a léta tak 1850-1880, ale rád se dozvím o čemkoli dalším...
Díky.

Běloši obchodovali s indiány a poskytovali jim i střelné zbraně... Víte, kdy se které zbraně vyskytovaly u jakých kmenů? Zajímalo by mě, co bylo !běžně! ve výbavě indiánů. Je mi jasné, že se to bude hodně lišit kmen od kmene a rok od roku, ale stejně...
Nejvíc by mně zajímali Šajeni a léta tak 1850-1880, ale rád se dozvím o čemkoli dalším...
Díky.
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
Brum píše:Nejvíc by mně zajímali Šajeni a léta tak 1850-1880, ale rád se dozvím o čemkoli dalším...Díky.
Naprosto souhlasím. V 70-tých letech byli navíc vyzbrojeni dokonce lépe než émerická armáda. Tedy převážně opakovačky (ale jako neznalec konkrétních typů, ti to blíže neupřesním). Ještě bych upřesnil, že obecně lepší výzbroj najdeš mezi "Hevataneo"* než mezi "Omisis"*peggy píše:V tomto období - si troufnu tvrdit - mohli mít jakoukoli soudobou zbraň vyskytující se obvykle na americkém kontinentu. Od mušket, přes obchodní a lovecké pušky až po sportovní pušky a opakovačky.
* Lingvisticky správný zápis se mi po ránu nechce hledat, tak jsem použil přibližný, fonetický.

-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
S tou lepší výzbrojí bych si nebyl tak jistý. Určitě mezi indiány byly moderní zbraně, často se tohle klišé omílá stále dokola, ale nikde jsem se zatím nedozvěděl kolik těch opakovaček na kolik chlapů vlastně připadlo. Takhle to vypadá, že moderní pušku měl každý. A to se mi rozhodně nepozdává.
Třeba by stálo za to, udělat nějaký rozbor pikťáků z té doby. Jaký je poměr pušky versus tradiční zbraně. Co ty na to Mokohtavenotaxe? Tohle je výzva
Třeba by stálo za to, udělat nějaký rozbor pikťáků z té doby. Jaký je poměr pušky versus tradiční zbraně. Co ty na to Mokohtavenotaxe? Tohle je výzva

-
- Stálý přispěvatel