Šití, tkaní, vyšívání, textilní materiály etc.

Řemesla a každodenní život

Moderátoři: melkel, Jura, Wothan, Kain, Begbie, Rab

Archimedes
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Archimedes »

To uz se prece kdysi resilo, ne? Spor byl jestli ta dira pro hlavu byla jeste rozstrizena.
melkel
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od melkel »

Kain píše:Ano, jenže většina žen, co na akcích vídám, prso jen tak ven se svých šatů nedostane. To znamená, že jejich šaty mají někde chybu:-)
Taky nechodí ve spodničce. bohužel............... .-)
Begbie
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Begbie »

Kain: možná bys to měl zkusin na nějaké figurantce, takovej malej experiment :biggrin:
Rab
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Rab »

Ano, změřit, zvážit, vyzkoušet několikrát, nejlépe s několika různými experimentátory a postup pečlivě dokumentovat :mrgreen:
Kain
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Kain »

Nedáte-li jinak, kdo se hlásí dobrovolně? :twisted:
abaddon
Site Admin
Site Admin

Příspěvek od abaddon »

spravne tazaci zajmeno je v tomto pripade ktera, nikoliv kdo :badgrin:
Ratatosk
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Ratatosk »

rab píše:Ano, změřit, zvážit, vyzkoušet několikrát, nejlépe s několika různými experimentátory a postup pečlivě dokumentovat :mrgreen:
Si děláš sradnu, ale na praktikách z fyzické antopologie nás skoro takhle měřili a to radši několikrát, prý pro zafixování správné metodiky a ověření jestli jsme náhodou nestlously....haha :badgrin:
Bonemina
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Bonemina »

No ale je pravda, že tou dírou u krku, jakou má drtivá většina šatů, ňadro ven nedostanete, ani kdybyste ho tahali pinzetou. Aby výstřih stačil, musel by být dost velký (vyzkoušejte si to třeba na dnešních oděvech, tak občas vypadávají i samy od sebe, muhehe), což se mi nezdá. Logicky mi z toho vychází právě výstřih " s rozparkem", o čemž mi bylo ovšem tvrzeno, že je to čistě mužská záležitost...
Jiskra

Příspěvek od Jiskra »

Na kresbach apod (trosku mladsich pravda) maji vzdycky zenske u krku spodni saty tak jako hezky narasene a kdyz jsem vykradala nasi chalupu, nasla jsem to taky: saty jsou volnejsi a stahly se u krku snurkou Kdyz se snurka rozvazala, tak s trochou sikovnosti se prso vyndat dalo (osobne jsem to ale nezkousela) :)

A jeste jsem si vzpomnela na nejakou detskou knizku o vikinzich ci co, kde byly resene zenske saty prave z hlediska kojeni... Zitra po tom mrknu, ale asi to doma nemam
Ratatosk
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Ratatosk »

Bonemina píše: Logicky mi z toho vychází právě výstřih " s rozparkem", o čemž mi bylo ovšem tvrzeno, že je to čistě mužská záležitost...
Opravdu je to jen mužská záležitost?
Mně to taky přijde logické, ale stejně by ten rozpakek musel být dost velký. Nebo mě jěště napadlo udělat to, jak se to, myslím, nosilo v Rusku-rozparek je sice hluboký, ale je překrytý ještě oddélníkem lákty, zapíná se to tak, že volná strana obdélníku se šnůrkami se přivazuje v pravo nebo v levo od rozparku. Jenže to je Rusko a navíc snad taky jen mužská záležitost.