Šití, tkaní, vyšívání, textilní materiály etc.
Moderátoři: melkel, Jura, Wothan, Kain, Begbie, Rab
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
-
- Site Admin
-
- Stálý přispěvatel
Si děláš sradnu, ale na praktikách z fyzické antopologie nás skoro takhle měřili a to radši několikrát, prý pro zafixování správné metodiky a ověření jestli jsme náhodou nestlously....haharab píše:Ano, změřit, zvážit, vyzkoušet několikrát, nejlépe s několika různými experimentátory a postup pečlivě dokumentovat

-
- Stálý přispěvatel
No ale je pravda, že tou dírou u krku, jakou má drtivá většina šatů, ňadro ven nedostanete, ani kdybyste ho tahali pinzetou. Aby výstřih stačil, musel by být dost velký (vyzkoušejte si to třeba na dnešních oděvech, tak občas vypadávají i samy od sebe, muhehe), což se mi nezdá. Logicky mi z toho vychází právě výstřih " s rozparkem", o čemž mi bylo ovšem tvrzeno, že je to čistě mužská záležitost...
Na kresbach apod (trosku mladsich pravda) maji vzdycky zenske u krku spodni saty tak jako hezky narasene a kdyz jsem vykradala nasi chalupu, nasla jsem to taky: saty jsou volnejsi a stahly se u krku snurkou Kdyz se snurka rozvazala, tak s trochou sikovnosti se prso vyndat dalo (osobne jsem to ale nezkousela) 
A jeste jsem si vzpomnela na nejakou detskou knizku o vikinzich ci co, kde byly resene zenske saty prave z hlediska kojeni... Zitra po tom mrknu, ale asi to doma nemam

A jeste jsem si vzpomnela na nejakou detskou knizku o vikinzich ci co, kde byly resene zenske saty prave z hlediska kojeni... Zitra po tom mrknu, ale asi to doma nemam
-
- Stálý přispěvatel
Opravdu je to jen mužská záležitost?Bonemina píše: Logicky mi z toho vychází právě výstřih " s rozparkem", o čemž mi bylo ovšem tvrzeno, že je to čistě mužská záležitost...
Mně to taky přijde logické, ale stejně by ten rozpakek musel být dost velký. Nebo mě jěště napadlo udělat to, jak se to, myslím, nosilo v Rusku-rozparek je sice hluboký, ale je překrytý ještě oddélníkem lákty, zapíná se to tak, že volná strana obdélníku se šnůrkami se přivazuje v pravo nebo v levo od rozparku. Jenže to je Rusko a navíc snad taky jen mužská záležitost.