Seraf: tak to bys měl spíš kožené brnění
Jinak se mi zdá to lněné plátno jako ideální varianta. Taky by záleželo na použití. Pokud ho hodláš použít pod kroužkovku, tak je vcelku jedno z čeho ho vyrobíš...(pokud se nebudem příliš ohlížet na LH)
Pokud ho hodláš použít jako jedinou ochranu, tak by na horní vrstvu mohla přijít kůže. Nevím ale o žádných nálezech, které by nám o tom něco říklay... Hold je to všechno organické a tudíž dobře rozložitelné
Asi bych zapojil tvořivost... Co vymyslíš dnes, mohli vymyslet i tehdy
A cim tu vlnu nejlepe proprat? A jak? Nemusi to byt LH - nenecham nikoho aby tu pripadnou prosivku "rozebiral" a zkoumal.
Abaddon: vidis, po tech vlnenych dekach bych se take mohl poohlidnout, nekdo mi rikal ze se na to supr hodi
Kdysi jsem si dovezl pár surových ovčích kůží z Rumunska.Vyšly tam na pakatel, ale strašlivě smrděly. Nejdřív jsem je proudem vody z hadice zbavil všech hrubých nečistot a pak mýdlem s jelenem několikrát propral.Nevím jestli je mýdlo s jelenem pro ranný středověk košer ale funguje spolehlivě.
Princip mýdla je znám již dlouho (jak dlouho ovšem netuším). Jde vlastně o to navázat na sebe organické mastnoty. Večer sem mohu opsat něco ze skript organické chemie, ale podstata je vždy stejná.
Použití moderních prostředků (ovšem "jelen" už je taky skoro LH ) jen celý proces urychluje a zkvalitňuje.