Luky, šípy, kopí a pod.

Zbraně a Vojenství

Moderator: Joe

awe
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by awe »

Pro Penobskoty naprosto typická záležitost která mě vždycky fascinovala... zajímaly by mě nějaký praktický postřehy jak to funguje?!? Hlavně jsem se vždycky bál toho spoje těch "dvou luků", neboť je tam poměrně malá plocha a jsou k sobě jenom přisazený naplocho...
traperbob
Nováček
Nováček

Post by traperbob »

no já to řešil dvouma kolíkama a lepidlem,ale dá se to sprostě přišroubovat,tak jsem to měl při zkouškách.Podle dosavadních skušeností ten tvrdší luček tomu dá ten prvotní kopanec a ten měkčí luk to dotahne.Dobré je na tom to,že šponováním těch tětivek mezi luky jde štelovat síla ramen.
traperbob
Nováček
Nováček

Post by traperbob »

Knecht
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Re: Luky, šípy, kopí a pod.

Post by Knecht »

Nevím, kam to hodit - zkoušel někdo vyrábět a hlavně použít indiánský štít ze surovky vytvarované a zesílené napařením? Mám na mysli klasický návod od Wanbliho v Hau Kóla, určitě jste to četli. Už o něm uvažuju léta, ale zatím nějak nebyla příležitost. No a teď mám nějakou surovku, tak bych to zkusil a adaptoval to na RS.
Zajímalo by mě jednak, jestli ten návod funguje a druhak jestli to něco vydrží. Dík.
V listě ze dne 21. února 1621 takto jsou kozáci líčeni: ..."Bůh pomož tam, kam tato sběř přijde!"
Zakázková výroba historických replik: http://customhistory.cz/