Tedy pánové, vy jste zlatí

děkuji všem bledým i rudým tvářím! Až zamrznu v ledu, nějak se dostanu do ameriky a rozmrznu o 900 let později, poděkuji vám osobně
Tím poloreflexem myslíš luk s rameny předklopenými dopředu, který ale nemá reflexy na koncích? - takže se tětiva při výstřelu nezastaví o tělo luku, chápu správně?
K té kůži...no právě že přišel. A tohle se jedna má známá dočetla v jakési knížce. Napadlo mě zapátrat po tom - zní to vcelku zajímavě.
Jestli to chápu dobře, tak natáhneš namočený pruh kůže na přední stranu luku, na zadní (té blíže k tobě) ho napevno sešněruješ. A necháš vyschnout. Tím zpevní záda luku a zvýší mu tak tah.... Chápu dobře???
(kdyby bylo nedejbože nějaké vyobrazení, či foto... hoďte ho sem)
Ty šlachy, no zní to zajímavě... a účinně. Ale s nimi jsem nikdy nedělal a nevěděl bych jak na to

. Mimochodem co používali indiáni místo lepidla - klíh?
A k tomu rozdílnému držení. Asi jsem si odpověď již nalezl i sám.
http://www.grozerarchery.com/index_m.htm
(btw krásné práce, řekl bych fakt machr...)
Máte na mysli ten prvním způsob z jím ukazovaných, že? A co ten třetí? To je taky "od vás" ?
Ale velké
díky za ochotu a skvělé informace, no nevadilo by, kdybych se u vás "na západě" ještě chvíli zdržel? Je tu hezky a sdílno
A kdyby byla někde nějaká přednáška o lucích pro veřejnost, podělte se... docela bych se zajel podívat. Zní to zajímavě...obzvlášť pokud tam měli i ukázky takových kousků