Přináším pár fotek ze Spišského hradu na Slovensku.
http://www.avsite.wz.cz/fotoalbum/spiss ... /index.htm
HRADY
Moderátoři: melkel, Joe, Wothan, Alexandr, Knecht, Raiden, Maršálek, Viktorie, Kain
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
-
- Občasný přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
Jistě, Tesco nebo Kaufland, to by bylo fajn
S tím betonem jsem měl na mysli to, že do počátku 90. let se hradní zříceniny opravovaly stylem napumpovat tam co nejvíc betonu, což zlikvidovalo spoustu nádherných hradních zřícenin - tím, že došlo k úplnému setření autentických částí architektury - zničení jejich vypovídací hodnoty. Což je i případ Spišského hradu. Jsou to jen mrtvé kulisy. Avšak zatímco v Čechách byl potom přijat památkářský úzus o citlivém konzervačním přístupu s tím, že provedení opravy nesmí být na pohled patrné, na Slovensku betonují dodnes...

S tím betonem jsem měl na mysli to, že do počátku 90. let se hradní zříceniny opravovaly stylem napumpovat tam co nejvíc betonu, což zlikvidovalo spoustu nádherných hradních zřícenin - tím, že došlo k úplnému setření autentických částí architektury - zničení jejich vypovídací hodnoty. Což je i případ Spišského hradu. Jsou to jen mrtvé kulisy. Avšak zatímco v Čechách byl potom přijat památkářský úzus o citlivém konzervačním přístupu s tím, že provedení opravy nesmí být na pohled patrné, na Slovensku betonují dodnes...
-
- Stálý přispěvatel
Zřejmě Čechy a české hrady příliš neznáš, protože jinak bys tohle nevypustil z klávesniceAlkeantres píše:Rozhodně se naše české hrady mají za co stydět, tenhle je nádhernej, ale v Čechách co? Je tu pár zřícenin a moc hradů, který jsou opravdu pořádné tu neni...buď to jsou již jen trosky nebo je přestavěli na zámek. Bohužel.

Noo...myslím, že Alkeantres to napsala dobře...především za komunistů bych řekl, že dost hradů dostalo co proto. Například Praha - Kunratice, je zde zřícenina Nového Hrádku, obývaného Václavem IV, ale v 70. letech bylo zdivo strženo a zbytky hradu zasypány...tento hrádek mohl být klidně opraven, ale asi bylo lepší jej obětovat, že?
Kdyby se někdo snažil určitě by nedopadl tak špatně.
Myslím si, že v Čechách je spousta hradů, o kterých nikdo skoro neví. Například poblíž Karlštejnu je nejmenší hrádek v Čechách, ještě jsem ho nenavštívil, protože nevím, kde se v těch lesech nachází, ale je tam.
Podle mého názoru se v Čechách také dost uplatňuje beton - betonová klenba
, to je také dost hrůzné. Určitě by šlo spoustu hradů opravit i lépe, ale to je již otázkou nadšenců a peněz.

Myslím si, že v Čechách je spousta hradů, o kterých nikdo skoro neví. Například poblíž Karlštejnu je nejmenší hrádek v Čechách, ještě jsem ho nenavštívil, protože nevím, kde se v těch lesech nachází, ale je tam.
Podle mého názoru se v Čechách také dost uplatňuje beton - betonová klenba