Vyroba drzaku na chochol (crest box) starorecke prilby

Řemesla a každodenní život

Moderators: Trubadix, Wothan, Alexandr

Ctibor
Nováček
Nováček

Vyroba drzaku na chochol (crest box) starorecke prilby

Post by Ctibor »

Nemate prosim nekdo skusenosti s vyrobou crest boxu na anticko recke prilby? Vim jak to ma sice vypadat, ale z jakeho materialu to je a jakym sposobem se to na helmu upevnuje.. to jiz nevim. Konske zine mam v dostatecnem mnozstvi. Predem dekuji.
melkel
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by melkel »

Co jsem viděl, tak je to v podstatě smeták - dřevěný tvar, do kterého jsou navrtány otvory, do kterých vlepíš nebo zaklínkuješ svazky žíní. K helmě se přidělává bud na očko na vrcholu, nebo prasácky vruty zevnitř (tak to mám já :-))
Ctibor
Nováček
Nováček

Post by Ctibor »

Dik za informace. Nemohl by jsi mi prosim ukazat treba na fotografii jak to mas resene? Moc by me to zajimalo. A take u koho jsi tu helmu nechal vyrobit?

Po dlouhem hledani jsem si sehnal mosaznou prilbu z Indie. Mam na ne a kvalitu prileb velmi dobre reference z ruznych for, kde lide resi rekonstrukci antickeho recka, akorat kazdy rika, ze ten jejich crest box je fakt k placi :) Tak se chci na to predem pripravit a udelat si vlastni.

Jeste jednou diky.
Knecht
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Knecht »

Skalpuj nějakého pankáče a kůži natáhni na helmu. Aspoň by byli k nějakému užitku :mrgreen:
V listě ze dne 21. února 1621 takto jsou kozáci líčeni: ..."Bůh pomož tam, kam tato sběř přijde!"
Zakázková výroba historických replik: http://customhistory.cz/
Ctibor
Nováček
Nováček

Post by Ctibor »

Akorat ta ruzova a zelena se mi nejak do meho obdobi nehodi :D
melkel
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by melkel »

Mám tuhle:
Image
A ten chochol je opravdu celkem k pláči :-)
Jiank doporučuji spíše tento obchod, jsou levnější než Deepeka a přilby jsou IMHO lepší. Samozřejmě berou taky z Indie, ale zrovna korintka je z jiného zdroje než Deepeka.
A pokud si chceš dělat chochol sám,. doporučuji vzít si tu o 50 dolarů levnější, která je jinak úplně stejná, a ten chochol si tam přivrtat sám.
Ctibor
Nováček
Nováček

Post by Ctibor »

Ted si par dni pisu s Gaganem (majitel Deepeeka) a mam od neho quote na $250 za tu corinthian spolu s crestem a zinema, vcetne postovneho a baleni, coze neni az tak strasne, ale jeste jsem nic neobjednal zatim.

Jsi s tou svou helmou spokojen? Padla Ti bez problemu? Pocitam ze taky jsi dostal klasickou "one size fits all" verzi :) Koukam ze tvuj crest box je alespon drevenej, ten z Deepeky vypada byt z kuze+neco :) ale snad by to nemel byt problem upgradnout a dodelat.

Ja jsem zacal resit starorecky kostym jenom nedavno, v ramci priprav na vetsi podivanou. Pracujeme ted totiz na rekonstrukcii starorecke diery, 17 metru dlouhe. Hotova by mohla byt nekdy v pulce leta, Ze zacatku certifikovana na ricni plavbu, ale udelame vse abychom splnili pozadavku na plabu pobrezni po mori. Pak by se mozna dalo neco zorganizoval, chte to vic veslaru :twisted:
melkel
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by melkel »

Hmm, tak z KoA by tě vyšla i s shipping na 210 dolarů včetně chocholu. Jinak je to dřevěná základny, a bočnice jsou z nějaké překližky.
S Gaganem jsem si psal taky, a jejich helma by mi byla malá. Tahkle mi sedne, a dokonce jsem tam nacpal vycpávku 1 cm plsti (ne všude). Mám hlavu celkem velkou :-). A dělají to jen v jedno rozměru, to ano.
Last edited by melkel on Thu 16. Apr, 2009 16:34, edited 1 time in total.
Wothan
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Wothan »

A neměl problém ti poslat jen jednu tu přilbu?
Koupím-li trpaslíka, do rána má dva metry.
melkel
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by melkel »

Wothan wrote:A neměl problém ti poslat jen jednu tu přilbu?

Když jsem si s ním psal minulý rok já, bylo to naprosto bez problému. Jedna přilba, dodání až do domu .-)