Kožešiny

Moderátoři: melkel, Joe, Wothan, Alexandr, Knecht, Raiden, Maršálek, Viktorie, Kain

Métá?xestse Ohnéssese
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Kožešiny

Příspěvek od Métá?xestse Ohnéssese »

V polsku se kožešiny prodávají na trzích od 300,-
Problém nejen u nich, ale u všech běžně prodávaných (počínaje Bauhausem, konče tržnicí) je ten, že jsou chemicky činěný a po pár použití, kdy navlhnou se začnou trhat...
Osobně bych šel jen do mozkem, nebo kamencem činěné kůže (ty drží i po letech).
Hó?ótóva nahtsevoneotse, nestseohkesáa? éveévanéhéme.
Hévéése
Boza
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Boza »

No, s těma ovčinama z Polska to můžu jenom potvrdit. Od jisté doby si radší vozím na RS táboření několik vlněných dek místo kožešin, zaberou míň místa a nejdou tak rychle do kopru od vlhka. Kdeže jsou ty romantické představy o lůžku z kožešin :)
A když už byl založen řečený hrad Kamenec, kníže Břetislav, než odtud odjel, pojav stranou Mutinu...
Métá?xestse Ohnéssese
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Boza píše:Kdeže jsou ty romantické představy o lůžku z kožešin :)
No třeba moje lůžko z kožešin je... ale bohužel ne z bizoních :cry: (ale není všem dnům konec že :wink: )
Hévéése
cossack
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od cossack »

Ale, není to zase tak horké s tím poločasem rozpadu =; .
Ještě dnes vozím polského berana, kterého jsem kupoval blahé paměti tak 10-11let zpátky. Vždyť ty ubohé kožky chtějí jen trochu péče...
Boza
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Boza »

Poděl se, jak o ně pečuješ?
A když už byl založen řečený hrad Kamenec, kníže Břetislav, než odtud odjel, pojav stranou Mutinu...
cossack
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od cossack »

Nijak :wink: , jen s nimi zacházím tak aby mi co nejvíc vydržely. Je fakt, že ten zmíněný beran už má nejlepší roky za sebou, ale pořád seště drží jakž takž v celku. Pokud ty kožešiny budou jen ležet ve stanu, dobře se podloží - dospod silná celta/dvě tři deky/kožešina, občas se vytáhnou na sluníčko není problém, aby vydržely i těch deset roků. Při takovém tom běžném režimu cca 1x do měsíce na táboření.
Vseznalek
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Vseznalek »

Tak to by asi nemusel být problém máme to do LH stanu i s postelema. Takže předpokládám že na ně zas až tolik vlhko nepůjde :)
Métá?xestse Ohnéssese
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Vseznalek píše:Tak to by asi nemusel být problém máme to do LH stanu i s postelema. Takže předpokládám že na ně zas až tolik vlhko nepůjde :)
Vlhka tam půjde ukrutně... bohužel táhnou vzdušnou vlhkost, takže to stejně chce jednou za tři dny hodit na sluníčko...
Ale neboj, pět let Ti určitě vydrží :twisted:
Hévéése
Raiden
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Raiden »

Mně beran natáh vlhkost, když jsem ho hodil rovnou na zem a na trávu. Když pod nim byla plachta a na jehličí, tak v pohodě.
A životnost 5 let při ceně 500,- ? Tss..
Jiři z Holohlav
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Jiři z Holohlav »

Skladuju kožešiny v nevytápěném domku a na beranech se udělala vrstvička vody.Jen jsem zíral a šel topit,se snížením vlhkosti vzduchu se to ztratilo.Je to vlastnost beranů?Jiné kožešiny to neudělaly.
Smrt je smyslem života.