V zásadě jsem se nechal inspirovat webem http://iluminace.viaboemia.com/hlavni.htm, nicméně svoje stránky bych chtěl věnovat východo- a západofranské říši jako takové, v rozsahu od 900-1100.
Mám už na disku cca 1700 folií natahaných hlavně z www.bildindex.de a z Bibliotheque Nationale, nicméně rád bych jim dal nějaký řád a hlavně je systematicky zkatalogizoval s ohledem na hmotnou kulturu.
Moje představa je nějaký publikační systém propojený s databází, který by mi umožnil:
Krok 1: každý obrázek zvlášť otagovat co se týče hmotné kultury(např "boty", "plášťě", "hudební nástroj") a co se týče klasifikace díla jako takového ("10. století", "Lorsch", "název kodexu", "odkaz na původní zdroj", "popis kodexu", "popis scény".
Krok 2: přiřadit každému tagu u každého obrázku a/ odkaz, resp. název výřezu kde se dotyčná věc nachází. Buďto formou koordinát, nebo formou odkazu na soubor s dotyčným výřezem. B/ popisek vysvětlující dotyčný předmět.
Krok 3: celé to vypublikovat na web, tak aby si návštěvník mohl rozbalovat hiearchickou strukturu (ideálně s různým zdrojovým uzlem - např. podle století, nebo podle kodexu, nebo podle tagu předmětu).
Potíž je v tom že si sice dokážu takový systém představit (a asi i používat), nicméně už ne naprogramovat, byť jen pro dílčí kroky. Nástroje které mám k dispozici (MS Access, Frontpage, Notepad) mi přijdou hrubě nedostačující

Nemám problém strávit katalogizací celý boží rok, mám problém s tím to po půl roce zahodit nebo kompletně předělávat

Edit: snažil jsem se i prohledávat web ale jediné co jsem našel bylo OpenBiblio, nicméně knihovnu nehodlám provozovat