http://zpravy.idnes.cz/strazny-neprezil ... _krimi_mad
Víte o tom někdo něco??? Idnesu se mi radši nechce věřit.
Archeologický ústav v Mikulčicích
Moderators: melkel, Jura, Wothan, Kain, Begbie, Rab
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
-
- Nováček
Požár v Mikulčicích
http://aktualne.centrum.cz/domaci/zivot ... ?id=509003
Je to nestesti. Navíc nechapu jak mužou být depozitaře jen tak ledabyle umístěny v budově která je snad dřevěna a bez samohasícího zařízení. To je pak všechno nenavratně zničené. Chudák chlap.
Je to nestesti. Navíc nechapu jak mužou být depozitaře jen tak ledabyle umístěny v budově která je snad dřevěna a bez samohasícího zařízení. To je pak všechno nenavratně zničené. Chudák chlap.
-
- Stálý přispěvatel
Vždycky, když jsem tam byl, jsem si říkal, jak je možné, že tak cenné věci jsou uložené v dřevěných barácích a plechových boudách. Trochu mě uklidňovalo, že to nejcennější (alespoň podle tvrzení Poláčka) je prý v Brně v sídle ARÚ v trezoru... Je třeba jednoznačně potrestat vedení ústavu za takové hazardování. Vždyť pokud shořela i jenom dokumentace, jsou to nenahraditelné ztráty, protože jen malá část byla zdigitalizovaná... Pan Skopal, autor většiny kreseb, bude asi hodně nešťastný...
-
- Nováček
-
- Stálý přispěvatel
-
- Site Admin
-
- Nováček
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
Je to tragédie...a zase mi to na mysl vkládá otázku - proč se nedigitalizuje jako o život? Třeba už konečně trkne někoho, že takové nehody se stávají a že digitální nafocení a systematizace by udělaly nejen velkou službu, ale i zálohu pro případ ztráty či zničení...tomu pánovi to život nevrátí, ale sbírky by to zachránit mohlo...a souhlasím s názorem, že takový depozitář bez požárního systému je nepochopitelný...
Svatopluk vyslal tajně početné vojsko a přepadl Bavory, kteří byli zanecháni na břehu řeky Dunaje ke střežení lodí. Jedny pobil, druhé dal utopit v řece, jiné pak odvedl jako zajatce.
Pravoslav, Orcae Ita