Záležitosti křesťanské víry

Duchovno, víra, věda, umění

Moderátoři: Maršálek, Bestian, Heinrich von Rheinhausen

Theodora
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Theodora »

Rab píše:Mě pořád něco zajímá :wink: teď zrovna - jak tedy vlastně žiješ, Theodoro?
Rab píše:Promiň, ale ono je těžké byť jen letmo číst ty bludy a zachovat slušnost a respekt... Bludy, které mají na svědomí statisíce životů a trpkých osudů mnoha národů... Nicméně, zachovám se tak jak jsi doporučil. Už to číst nebudu.
Teď zrovna si lámu hlavu nad tím, co tu děláš. :mrgreen:
"Myslíš, že vzdálenost může dělit přátele? Když chceš být s Rae, nejsi už vlastně s ní?" (R. Bach)
Jiři z Holohlav
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Jiři z Holohlav »

Nic snažšího než uvěřit,jen tak mýrnýx týrnyx - tos mě vážně rozesmála.
Takovou kliku má fakt málokdo....

Rab --pitváš?pitáš? Život nenajdeš.
"Nechte mrtvé ,mrtvým....."
Smrt je smyslem života.
Kateřina_z_Landštejna
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Kateřina_z_Landštejna »

Theodora píše:
Kateřina_z_Landštejna píše:
Jiři z Holohlav píše:Klasické křesťanství je pro Tebe evidenntně příliš složité paní Kateřino,zkus islám nebo jogu.
Proč hledat složitost tam, kde není, pane Jiří? :)
Aby se člověk stal se křesťanem, stačí uvěřit a přijmout teze.
Stás se muslimem, židem, buddhistou je daleko složitější, protože to také znamená přijmout určitý způsob života, který tato náboženství předepisují.
A já dodneška myslela, že k tomu, stát se muslimem, stačí říct nahlas jedinou větu. :mrgreen:

Jestli křesťanství nepředepisuje nic do praktického života, tak by mě zajímalo, proč žiju tak, jak žiju... To jsem si to všechno vycucala z prstu?
:mrgreen:

Asi jste si ten katechismus svých spolužaček neprolistovala dost pečlivě, když tohle tvrdíte. 8)
Ano, FORMÁLNĚ stačí odříkat jednu větu, ale tím se člověk v žádném případě nestává skutečným muslimem.

Ne, de facto nepředepisuje nic, co by člověka nějak výrazně omezovalo v jeho dosavadním životě. Nemusí se vzdát oblíbeného vína, šniclu s dombrsalem a tak :wink:
To ostatní je tak nějak normálním životním stylem slušného člověka, ať v něco věří nebo ne...
Volo, multum, statim!
Jiři z Holohlav
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

KzL
:shock: :roll: :shock: :roll: :shock: :roll: :shock: :roll: :badgrin: :badgrin: :badgrin: :badgrin: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:
Smrt je smyslem života.
Kateřina_z_Landštejna
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Theodora píše:
Kateřina_z_Landštejna píše: Zvláštní, že dětem i jejich rodičům, které umírají třeba hladem nebo na nějakou léčitelnou nemoc, chybí to povznášející vědomí, že se přibližují k bohu. Nelze u nich zaznamenat radost z očišťujícího utrpení, jen zoufalství, snahu o záchranu a prosby o pomožení od bolesti a utrpení.
Ani ti zdravotníci vč. řádových sester (bratrů je tam, kupodivu, minimum) nijak nepřekypují nadšením z božího poslání. Zato vzteku nad bezmocností lze u nich pozorovat dost a dost.
To je nepodložené tvrzení. Oproti tomu je popsáno dost případů, kdy lidem vědomí, že se přibližují Bohu, nechybí.

Můžete to brát jako fanatismus, v tom vám nezabráním, jen to tvrzení prostě není pravdivé.
To je velice zpupné tvrzení. Mám jisté osobní zkušenosti a dále pak k dispozici osobní zkušenosti lidí, kteří navštívili hladovějící oblasti Afriky. O přibližování se bohu nemluví a někteří jsou v tomto ohledu velmi kategoričtí.
Volo, multum, statim!
Rab
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Rab »

Theodora píše:Teď zrovna si lámu hlavu nad tím, co tu děláš. :mrgreen:
Strana 12 (odpověď na stejnou výtku):
Rab píše:Uznávám, že jsem příliš slabý na to, abych překonal zvědavost a s chutí se nezačetl zas a znovu do těch úsměvných blábolů, neboť mě to naplňuje jakýmsi povznášejícím pocitem, asi jako když pojím něco čočky na kyselo...
Kde dojdou argumenty, dochází na výčitky :wink:
Rab
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Rab »

Jiři z Holohlav píše:Rab --pitváš?pitáš? Život nenajdeš.
"Nechte mrtvé ,mrtvým....."
Někdo je těžko poučitelný, že? :badgrin:
Jiři z Holohlav
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Promiň paní Kateřino, jsi zcela mimo,dej se k Armádě spásy,nebo jinam......
V hladovějící Etiopii se za posledních 5O let počet obavatel zvýšil 4x --díky vší té pomoci ---do lidské blbosti Boha netahej.Tady nejsme na žádný stranický schůzi! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Smrt je smyslem života.
Kateřina_z_Landštejna
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Před chvilkou skončil na ČT2 velmi zajímavý dokument s V. V. Štechem "O Pražském hradě". Mimo jiné tam hovořil i o šíření křesťanství v Čechách v 9. a 10 století. Že to byl kult šířený shora, direktivně a lidé se jej snažili obcházet, jak to jen šlo...
Naposledy upravil(a) Kateřina_z_Landštejna dne ned 12. říj, 2008 21:06, celkem upraveno 1 x.
Volo, multum, statim!
Theodora
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Theodora »

Rab píše:
Theodora píše:Teď zrovna si lámu hlavu nad tím, co tu děláš. :mrgreen:
Strana 12 (odpověď na stejnou výtku):
Rab píše:Uznávám, že jsem příliš slabý na to, abych překonal zvědavost a s chutí se nezačetl zas a znovu do těch úsměvných blábolů, neboť mě to naplňuje jakýmsi povznášejícím pocitem, asi jako když pojím něco čočky na kyselo...
Kde dojdou argumenty, dochází na výčitky :wink:
Nepotřebuju argumenty na někoho, kdo je příliš slabý. :mrgreen:
"Myslíš, že vzdálenost může dělit přátele? Když chceš být s Rae, nejsi už vlastně s ní?" (R. Bach)