Hisória vs. archeológia a iné.

Moderátoři: melkel, Joe, Wothan, Alexandr, Knecht, Raiden, Maršálek, Viktorie, Kain

abaddon
Site Admin
Site Admin

Příspěvek od abaddon »

hele primarne asi ty by sis mel uvedomit co chces vedet... polozis nekonkretni otazku, debata se ti zacne stepit do nekolik smeru, kdyz vyzvu ke zpresneni, zacnete tu paralelne resit premyslovce a svatopluka, placate pres sebe pojmy a dojmy.... jakeho zaveru se chces dobrat?

nejak mi to prijde porad stejne zamlzeny....

a hlavne co cekas se se dozvis? na jedne strane mas lidi jako ty nebo pan inzenyr, ktery na povestech a legendach stavite... nebo aspon snazite se...

oproti tomu zbytek, ktery vam rika opak...

takze co dal? ted tu budete rikat proc si myslite ze ano, oni proc si mysli ze ne, ale krome hromady osobnich nazoru a dojmu to nespeje nikam, pletu se?
Scar
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Scar »

ano pleteš se. pretože ja zrovna zástancom tých legiend a povästí niesom. je to premna zaujímavé čítanie, ale akosi si z toho nemám čo do LH zobrať. dávajú mi akýsi obraz o živote, o heroických príbehoch, ktoré si v ťažkej dobe rozprávali na poliach a pri ohni. To je to čo sa mi na tom páči. A preto ma zaujímalo či ich niekto berie vážne, reps. či na nich dokonca niekto stavia. Napr. ma fascinuje legenda, kde sa spomína že svätoplukovo vojsko malo toľkú jazdu, že ked niekto stál na jednom mieste, prechádzali okolo neho celý deň (už som to tu niekde spomínal). A hľa, Ruttkayove odhady Svätoplukovho vojska skutočne hovoria o obrovskej jazde. Je samozrejmé že si to ľudia prizdobili. Svätopluka a Premislovcov spomíname len kvôli dostupnosti tých povästí. Nejde len o nich, ale o povesti celkovo. Ak sa objaví Johanka z Arcu, tak sa bude rozoberať tá (zasa len príklad).
To, že je to všetko pod zlým názvom si priznávam. Treba ho zmeniť a veľa príspevkov premazať. Ale na to ja nemám práva, takže to ostáva na adminovi a moderátoroch. Samozrejme že je jednoduhšie to zmazať... :cry: Ale pozri sa, že je tu už diskusia na 5 strán, takže to možno zaujíma aj ostatních ľudí.
abaddon
Site Admin
Site Admin

Příspěvek od abaddon »

tech 5 stran je spis tim ze tu nekteri jedinci radi zklouzavaji nebo se nechavaji strhnout k prazdnym komentarum ... pak se tu z toho stava prazdna drbarna o nicem, misto toho aby i to forum jako takovy bylo pro lidi prinosem...

a to bych rad v brzke dobe zmenil ;-)
lojzo

Příspěvek od lojzo »

Súhlasím s abaddonom, že táto debata nejako často stráca niť a by the way na začiatku bola otázka položená úplne inak, ako sa to neskôr vyvinulo.
Snažil som sa odpovedať nakoľko to bolo možné konkrétne a k veci, ale už ma to prestáva baviť.
Ignac
Nováček
Nováček

Příspěvek od Ignac »

Mám otázku. Je tady někdo z vás schopen posoudit, která archeologická fakulta je v ČR nejlepší, jak si tato fakulta stojí v porovnání s obdobnými fakutami Evropskými, potažmo světovými, a jak daleko za touto nejlepší českou fakutou jsou ostatní archeologické fakulty v Čechách a na Moravě?
kascha
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od kascha »

je off topic ale...když už se debata rozklížila...

každá fakujlta si o sobě myslí že je nejlepší....IMHO Brno je asi "tradičně" nejlepší, Plzeň je nejultramodernější i kdyby hromy bily a pračlověci měli jezdit na tříkolce, Opava je malá ..atd....Je to o přednášejících a o Gosudarech na kolik sou ochotní přijímat i modernizaceeee
Wir wollen in Beifall untergehen ..
Ignac
Nováček
Nováček

Příspěvek od Ignac »

A co Praha? UK v archeologii zaostává?
Jinak se za OT omlouvám, al ebylo mi blbé zakládat novou diskuzi, když tato se archeologie týká.
kascha
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od kascha »

:roll: to ....atd....má vyjydřovat že kekaždé se najdou pro a proti. Ale jinak samozřejmě v Cajzlu budou do budoucna možnosti asi pořád lepší a lepší a .....
Wir wollen in Beifall untergehen ..
Ignac
Nováček
Nováček

Příspěvek od Ignac »

A kdybych to ještě konkretizoval, protože mi zatím nikdo nechce odpovědět, jak si stojíme se světem; kde je nejlepší pravěk a raný středověk?
Joe
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Joe »

Co to je Cajzl?
Joe M.