Záležitosti křesťanské víry

Duchovno, víra, věda, umění

Moderátoři: Maršálek, Bestian, Heinrich von Rheinhausen

JARWIKS
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od JARWIKS »

Theodora píše:
JARWIKS píše:Perun nás ochranuj no vlastně i Veles a odin a i Hospodin, zeus a všeci ostatní. Teď mu zas stoupne hřebínek a bude mít ještě nepříjemnější otázky než před pár stránkama v této diskusi :twisted: :p
Psssst... já právě doufala, že ho to uklidní a přestane prskat, neboť jeho zásadní hodnota byla právě nadpřirozeně dokázána... takže možná stojí za to uznat i to nadpřirozeno, když říká takové pravdy, že... ale tiše, ať nás neslyší... 8) :wink: :twisted:
Ano ano, ale jako každá legenda je to trošku kontroverzní. Ale tak možná už dá pokoj, nebo nás zase něčím překvapí :twisted: :p :lol: :badgrin:
"Nesnažte se opít trpaslíka notorika a do mrtva se zpijte jen tehdy, když je na blízku někdo, kdo vás může pohřbít."
Kain
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Kain »

Mýlíte se...objevil jsem se až na stránce 9 :)

A líbí se mi Barbara, ví, kdo je agnostik :) A vlastně se i docela trefila :)

Svatopluk vyslal tajně početné vojsko a přepadl Bavory, kteří byli zanecháni na břehu řeky Dunaje ke střežení lodí. Jedny pobil, druhé dal utopit v řece, jiné pak odvedl jako zajatce.

Pravoslav, Orcae Ita
JARWIKS
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od JARWIKS »

Kain píše:Mýlíte se...objevil jsem se až na stránce 9 :)

A líbí se mi Barbara, ví, kdo je agnostik :) A vlastně se i docela trefila :)
Jestli ty jsi agnostik, ta já jsu Pulec. :lol:
"Nesnažte se opít trpaslíka notorika a do mrtva se zpijte jen tehdy, když je na blízku někdo, kdo vás může pohřbít."
Theodora
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Theodora »

My nic, to prorokyně Bonemína... 8)
Jiři z Holohlav
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Jiři z Holohlav »

Boza - promiň,anglicky neumím a měl jsem na mysli jiný úhel informace.
Jsme,děti bohů - potomci zvířete -spadli jsme z nebe- předkové připluli přes moře.
Indičtí bohové mají modrou kůži,stejně barevní byli údajně první faraonové Egypta.
Ve Tvé tabulce mi chybí frekvence jednotlivých verzí.

Sice to vypadá odtažitě k VS,ale SZi NZ byly dle všeho citovány v té době stejně často jako dnes hlášky z filmů.Myslím,že tak by se dala atmosféra navodit.

A začalo to u Kaina,nebo u Lilith - první ženy Adamovi?
A jak lidstvo dokázalo vytvořit prostým množením 4 krevní skupiny vzájemně nemysitelné,když jeho věrný průvodce historií pes jich má dnes 24,ale všechny misitelné.????????
Zázračná náhoda?Nebo "vstupovali synové Boží k dcerám lidským..."
Smrt je smyslem života.
JARWIKS
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od JARWIKS »

Z toho plyne teda, že když Kain nebyl na počátku všeho, ale až od strany č.9 že na počátku byl Bůh, pak Adam a Eva, Abrahám...ti ostatní, mojžíš...jsu líný takže zase ti ostatní...ježíš, mohamed a Kain:-D.

Kaine jaký to boží zákon přinášíš? A v jaké podobě se ti bůh zjevil? nebo jsi jím snad ty? :twisted: :lol: :biggrin:
Naposledy upravil(a) JARWIKS dne čtv 09. říj, 2008 19:27, celkem upraveno 1 x.
Wothan
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Wothan »

Theodora: dobře takže když pomineme existenci Bible, jak jsi vlastně na Boha přišla? Nebo spíš jak by jsi na něj zničehož nic přišla? Na jeho existenci - no budiž, někdo si tím vykládá náhody (obvykle ty příznivé) v životě svém či svých blízkých nebo jej potřebuje jako chybějící mechanismus ve zniku a fungování světa, prosím, ale jak jsi přišla na to JAKÝ opravdu je? Podle mne na to prostě člověk sám od sebe přijít nemůže - leda by si jej prostě představil či vysnil takového jaký mu vyhovuje. Tuším že to bude mechanismus jak lidé tvoří bohy. Nicméně většinou tomu tak není - většinou ti tu představu o vlastnostech někdo nebo něco předá - jiný věřící, posvátné texty apod.
Koupím-li trpaslíka, do rána má dva metry.
JARWIKS
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od JARWIKS »

Wothan píše:Theodora: dobře takže když pomineme existenci Bible, jak jsi vlastně na Boha přišla? Nebo spíš jak by jsi na něj zničehož nic přišla? Na jeho existenci - no budiž, někdo si tím vykládá náhody (obvykle ty příznivé) v životě svém či svých blízkých nebo jej potřebuje jako chybějící mechanismus ve zniku a fungování světa, prosím, ale jak jsi přišla na to JAKÝ opravdu je? Podle mne na to prostě člověk sám od sebe přijít nemůže - leda by si jej prostě představil či vysnil takového jaký mu vyhovuje. Tuším že to bude mechanismus jak lidé tvoří bohy. Nicméně většinou tomu tak není - většinou ti tu představu o vlastnostech někdo nebo něco předá - jiný věřící, posvátné texty apod.
Pochopil jsem správně, že se ptáš na ono zde popsané prožití :wink: ?

Ps. taky by mě to zajímalo, o tomto jsme Theodor ještě dřív spolu nemluvili :wink: .
Bonemina
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Bonemina »

Theodora píše:
Vás kousnu :badgrin:
Ale je pravda, že jsem se zjevila na půdě posvátné, tak si snad zasloužím i nějakou kapitolu v Postnovém Zákoně :)
JARWIKS
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od JARWIKS »

Bonemina píše:
Theodora píše:
Vás kousnu :badgrin:
Ale je pravda, že jsem se zjevila na půdě posvátné, tak si snad zasloužím i nějakou kapitolu v Postnovém Zákoně :)
I uzdravila jsi Pulcovi rozum, jenž se pak stal žabákem a konečně dostal rozum a ukončil tak svou pubertálněpostpubertální existenci :wink: