kdyz tak procitam tu puvodni otazku, ktera celou polemiku nastartovala a sledujukam se ta debata dostala.... nechces to Scare nejak rozvest?Scar píše:Zaujímalo by ma, ktorý vedný odbor vám najviac pomáha a z ktorého najviac čerpáte informácie. Narážam na to, že si niekedy dosť odporujú. História tvrdí, že Avari mali podrobených Slovanov, vysielali ich bojovať a sami sa zapojili až ked vyhrávali. Archeológia však nachádza stopy neuveriteľného spolunažívania. Svedčia o tom hroby s avarskou výbavou, avšak pochovaný žiarovým spôsobom a iné. História teda Avarov a Slovanov jasne rozlišuje, ale archeológia s tým má problém. To je len jeden z príkladov, ktorým sa netreba osobitne zaoberať.
nejak mi chybi kontext te otazky...
pokud ji vezmu tak obecne jak je napsana, tak muzu klidne odpovedet, ze obory ktere mi nejvice pomahaji jsou napr. elektrotechnika, programovani atd. protoze pracuji v IT
pokud je to mysleno tak ze ktere mi nejvice pomahaji v realizaci meho hobby, cimz LH bezesporu je tak je to rekneme archeologie, historie... okrajove asi i dalsi... ale na druhou stranu mi pak prijde znacne omezujici spojeni "vedni obor" protoze spousta veci ktere uplatnujeme v LH jsou z truhlariny, kovarstvi a podobnych oboru na ktere slovni spojeni "vedni obor" naroubuji jen stezi...
takze jak si tu otazku vlastne myslel.... protoze tu panove tim vyctem oboru podle me resi to, ze studuji archeologii (pokud se nepletu) a vyjmenovavaji obory, jejichz informace se daji vyuzit v archeologii... ale archeologie neni to cemu rikame LH... kam si tim teda smeroval, protoze evidentne si tu otazku kazdy vyklada tak jak je mu blizke...