Galský způsob boje
Moderators: Trubadix, Wothan, Alexandr
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
To každopádně!Wothan wrote:(mimochodem Messada je konstrukčně velice zajímavá stavba)
Nevím, jak jinde, ale tady v Brně vídávám Caesara ("Válečné paměti") v antikvariátech poměrně často... (Mimochodem, také se mi zdá, že v poslední době chcou lidi všechno na internetu. Osobně to občas trochu nechápu, protože já nemám rád, když musím číst něco delšího z obrazovky, takže kdykoliv se něco dá sehnat knižně, preferuji ten starý, dobrý, nádherně šustící papír

Saša
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
-
- Nováček
Alexandr wrote:To každopádně!Wothan wrote:(mimochodem Messada je konstrukčně velice zajímavá stavba)
Nevím, jak jinde, ale tady v Brně vídávám Caesara ("Válečné paměti") v antikvariátech poměrně často... (Mimochodem, také se mi zdá, že v poslední době chcou lidi všechno na internetu. Osobně to občas trochu nechápu, protože já nemám rád, když musím číst něco delšího z obrazovky, takže kdykoliv se něco dá sehnat knižně, preferuji ten starý, dobrý, nádherně šustící papír).
Saša
Jo starý šustící papír, jo to sme dva

-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
-
- Nováček
Již tady někde tato stranka byla napsana takze to neni muj objev.Ale na ukázku je to velice dobre! Pokud se nepletu tak je to ve spanelstine ale jiste tomu porozumis! Je tam i vice odkazu jak to bylo s římskou armádou....
http://www.youtube.com/watch?v=SeOcK3eW ... ed&search=
No a jinak abych to popsal: římané hlavně útočili na střed aby zanesli do řad paniku a pak by zbytky nepřátel dohnala jízda...jinak vyhoda římské armády byla pohyblivost, kdežto u falangy se toho moc nedalo udělat...proto také museli narody s falangou vyhledavat bojiste s rovnym terenem aby se neutvorili mezery kudy se lehce dostavali vojaci.
Jistě mě tu někdo doplní...
http://www.youtube.com/watch?v=SeOcK3eW ... ed&search=
No a jinak abych to popsal: římané hlavně útočili na střed aby zanesli do řad paniku a pak by zbytky nepřátel dohnala jízda...jinak vyhoda římské armády byla pohyblivost, kdežto u falangy se toho moc nedalo udělat...proto také museli narody s falangou vyhledavat bojiste s rovnym terenem aby se neutvorili mezery kudy se lehce dostavali vojaci.
Jistě mě tu někdo doplní...