Štíty

Vojenství a vše co s tím souvisí

Moderátoři: melkel, Jura, Wothan, Kain, Begbie, Rab

abaddon
Site Admin
Site Admin

Příspěvek od abaddon »

ja mam mandli taky na hadry, nic si z toho nedelej

jen mam dojem ze lidi se slovanskejma sekerama sou nekteri celkem magori... meli by si uvedomit co maji v ruce... kdyz ja seknu do stitu hranou mece, tak se sila roznese celym miste uderu, kdyz sekam do nekrytyho mista tak proste ten uder vymekcuju a nenecham dopadnout plnou silou... u ty kratky sekery to jde vsechno do tech 4-5 cm .... a ja pak cumim ze mam mandli skrz a jeste sem dostal do ruky v rukavici s falerama takovou ze me bolela...

nestezuju si, nic se mi nestalo, rozmlacenej stit vem cert.... ale az to jeden takovejhle borec pusti nekam kde nebude stit nebo dost zbroje, bude z toho slusnej pruser...
Archimedes
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Archimedes »

Pěkné, co asi musela v reálu nadělat OSTRÁ slovanská sekerka...
Wothan
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Wothan »

No taky může zůstat vězet uvnitř toho štítu a stát to majitele sekerky život. Jinak samozřejmě nesrovnatelně větší paseku nadělá i ostrý meč (jeden jsem na WB měl), kopí, šípy nebo šipky (viz. test se štítem) apod.
Müscha
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Müscha »

Naše štíty vydržely v pohodě, Jarwiksův se rozpadl, bo tam měl blbě chytlou puklici na tři kolíky, což logicky vydržet nemohlo.
Štíty uddělané pořádně mile překvypily a vydržely bez problémů.
Müscha
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Müscha »

Ještě před bitvou jsme testovali dřevěné umbo ostrou sekyrou a maxikladivem, všecko přestál.
Kain
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Kain »

Heh...u nás mlátí všichni slušně. To takoví ukrajinci nebo rusové, to je paseka:-)

Svatopluk vyslal tajně početné vojsko a přepadl Bavory, kteří byli zanecháni na břehu řeky Dunaje ke střežení lodí. Jedny pobil, druhé dal utopit v řece, jiné pak odvedl jako zajatce.

Pravoslav, Orcae Ita
abaddon
Site Admin
Site Admin

Příspěvek od abaddon »

nerikam ze ne.... jen me to celkem prekvapilo ... ze to slo skrz.... dokazuje to asi jen to ze stit byl proste spotrebak..
JARWIKS
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od JARWIKS »

Müscha píše:Ještě před bitvou jsme testovali dřevěné umbo ostrou sekyrou a maxikladivem, všecko přestál.
Kolíku bylo 6. Tím jsem jen psal jak to pro příště nepřidělávat aby to nedopadlo tak jak s tím mojím.
Pampalíny
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Pampalíny »

Kain píše:Heh...u nás mlátí všichni slušně. To takoví ukrajinci nebo rusové, to je paseka:-)
Se divíš? Nás mnogo
Knecht
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Knecht »

Jelikož se mě na to všichni pořád ptali a ptají, napíšu to sem: Proutěný štít potažený surovkou se osvědčil výborně, ani jeden sek nešel skrz kůži, natož skrz celý štít, jediné poškození způsobil Trubadix, který ještě před bitvou zkoušel štít hákovat sekerou a zevnitř natrhl dva proutky. Stane se, příští bude ze silnějších. Snad jedině v šiku díky svému vypouklému tvaru štít po souedních trochu klouže, ale nic není dokonalé. Původní záměr zkoušet štít ostrými zbraněmi se neuskutečnil, jelikož jsem musel v neděli brzo odjet a navíc ho potřebuju ještě po zbytek sezony používat a nemám čas vyrábět jiný. Takže někdy později.