Po stopách Slovákov

Moderátoři: melkel, Joe, Wothan, Alexandr, Knecht, Raiden, Maršálek, Viktorie, Kain

Kain
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Kain »

Že by proto, že mám hrozný hlad? :oops:
A já bych snad ani neřek pod moravou, jako spíš pod Mojmírovcema...aby příliš nedošlo k nadřazování...a hlavně bych to zhusta vymazal, protože tohle je "just for fun" jak vyšité:)

Svatopluk vyslal tajně početné vojsko a přepadl Bavory, kteří byli zanecháni na břehu řeky Dunaje ke střežení lodí. Jedny pobil, druhé dal utopit v řece, jiné pak odvedl jako zajatce.

Pravoslav, Orcae Ita
JARWIKS
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od JARWIKS »

Kain píše:Že by proto, že mám hrozný hlad? :oops:
A já bych snad ani neřek pod moravou, jako spíš pod Mojmírovcema...aby příliš nedošlo k nadřazování...a hlavně bych to zhusta vymazal, protože tohle je "just for fun" jak vyšité:)
Tak to přesuň do drbárny :biggrin:
Kain
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Kain »

Seš nějakej chytrej, Pulče...nemám klíče od všeho :)

Svatopluk vyslal tajně početné vojsko a přepadl Bavory, kteří byli zanecháni na břehu řeky Dunaje ke střežení lodí. Jedny pobil, druhé dal utopit v řece, jiné pak odvedl jako zajatce.

Pravoslav, Orcae Ita
JARWIKS
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od JARWIKS »

To že jsu chytrý vím, díky :twisted: Jinak jo taky jsem nesnídal, neobědval takže my to nemyslí. A nějak jsem zapoměl, že toto není drbárna, že tam sa to má přesunout a tadyk moderátorská práva nemáš... chtělo by to se najíst, jinak mě to přestane myslet uplně :badgrin:
Wothan
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Wothan »

Métá?xestse Ohnéssese: hele já bych nastěhoval parlament i senát do vlaku (senát do posledního vagónu, ten by se mohl časem někde odpojit, nikdo by si toho stejně nevšiml), pak by tenhle kočovný cirkus fungoval v pohodě i bez stavění další sálů a mohl by být zároveň všude a nikde :badgrin:
Koupím-li trpaslíka, do rána má dva metry.
Scar
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Scar »

Táto téma volá po premazaní. Bude s tým volačo? Veď tu je viac písané o menách ČR ako o Slovensku... dúfam že sa tejto témy nechytí nikto okrem moderátorov...
Joe
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Joe »

Tak si říkám, jak by to vypadalo, pokud by Morava byla samostatný stát. Myslím, že pak by jsme měli v Čechách o zábavu postaráno. Dneska je spojuje nelibost, že patří od raného středověku pod Čechy, ale v případě samostanosti by přišlo jitě na přetřes co takhle samostatné Slezko - proč by se mělo krčit pod Moravou že a navíc mohou vznést nárok na slušnou část Polska. A co takhle vrátit území Lichnštejnsku (jížní část Moravy), no a co pak s Rumuny, pardon, s Valachy? A co pak asi zbude ze slavné Moravy :badgrin:
Joe M.
JARWIKS
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od JARWIKS »

Joe píše:Tak si říkám, jak by to vypadalo, pokud by Morava byla samostatný stát. Myslím, že pak by jsme měli v Čechách o zábavu postaráno. Dneska je spojuje nelibost, že patří od raného středověku pod Čechy, ale v případě samostanosti by přišlo jitě na přetřes co takhle samostatné Slezko - proč by se mělo krčit pod Moravou že a navíc mohou vznést nárok na slušnou část Polska. A co takhle vrátit území Lichnštejnsku (jížní část Moravy), no a co pak s Rumuny, pardon, s Valachy? A co pak asi zbude ze slavné Moravy :badgrin:

Nooo nevím...a kde by byli slavné Čechy bez Moravy... všeci víme že v pr.... Takže asi tak.
Joe
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Joe »

Jistě, problémy by byli, ale hodně lidí také tvrdilo, že rozdělení Československa bude katastrofa a co se stalo? Prd!
Jarwiks, ono to platí i opačně :wink: Jistě znáš historii :wink: Slavná Velká Morava je poprvé zmiňována v r.822 a její éra co by velmoci končí po 85 letech. Hnusní Češi se trhli už v r.906. Od r.907 jsou o tomto území jen kusé zmínky, až v r.1003 obsazuje Moravu Polsko, které vytlačí v r.1019 Češi a od té doby je Morava součástí Českého státu.
Zajímavější ale pro Vás je to, proč zůstala Morava jakoby samostatný územní celek. Nešlo o to, že by obyvatelstvo na tom nějak trvalo, ale o to, že z Moravy si po r.1019 udělali Přemyslovci udělné území, čili jakési odkladiště Přemyslovců, kteří neměli momentálně na to vládnout v Práglu. Čili za zachováním Moravy co by samostaného územního celku stáli dinastické problémy a zájmy Přemyslovců, těch husných Čížků :wink: Od té doby se Morava prostě pužívala jako hrací karta na mocenském stole Čech. Jenže právě díky tomu se z Vás nestali Češi a zůstali jste Moraváky. No a to je dobře ne :wink: :)
Mimochodem, já jsem a vždy byl pro to (a to už za ČSSR), aby Morava byla samostatným územní celek s vlastní samosprávou byla!!!!! Nesnáším ale ty keci o tom, že nebýt Moravy, ta jsme v pr..., protože ono nebýt Čech, tak je v pr.... i Morava. A tak to je. Mimochodem, já se jmenuji MORAVEC, rodilej Žlebák (Čáslav) a příbuzné a předky mám po celém Horácku, čili Českomoravské vysočině a to jest doména nacházející se odnepaměti z poloviny v Čechách a z druhé na Moravě. Proto mám stejně dobrý vztah k Moravě i Čechám. Mám rodinu na obou stranách.
Když o tom přemýšlím, tak by se to dal vyřešit založením svobodného Horácka a poslat do kelu Čechy i Moravu :twisted:
Joe M.
JARWIKS
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od JARWIKS »

Joe píše:Jistě, problémy by byli, ale hodně lidí také tvrdilo, že rozdělení Československa bude katastrofa a co se stalo? Prd!
Jarwiks, ono to platí i opačně :wink: Jistě znáš historii :wink: Slavná Velká Morava je poprvé zmiňována v r.822 a její éra co by velmoci končí po 85 letech. Hnusní Češi se trhli už v r.906. Od r.907 jsou o tomto území jen kusé zmínky, až v r.1003 obsazuje Moravu Polsko, které vytlačí v r.1019 Češi a od té doby je Morava součástí Českého státu.
Zajímavější ale pro Vás je to, proč zůstala Morava jakoby samostatný územní celek. Nešlo o to, že by obyvatelstvo na tom nějak trvalo, ale o to, že z Moravy si po r.1019 udělali Přemyslovci udělné území, čili jakési odkladiště Přemyslovců, kteří neměli momentálně na to vládnout v Práglu. Čili za zachováním Moravy co by samostaného územního celku stáli dinastické problémy a zájmy Přemyslovců, těch husných Čížků :wink: Od té doby se Morava prostě pužívala jako hrací karta na mocenském stole Čech. Jenže právě díky tomu se z Vás nestali Češi a zůstali jste Moraváky. No a to je dobře ne :wink: :)
Mimochodem, já jsem a vždy byl pro to (a to už za ČSSR), aby Morava byla samostatným územní celek s vlastní samosprávou byla!!!!! Nesnáším ale ty keci o tom, že nebýt Moravy, ta jsme v pr..., protože ono nebýt Čech, tak je v pr.... i Morava. A tak to je. Mimochodem, já se jmenuji MORAVEC, rodilej Žlebák (Čáslav) a příbuzné a předky mám po celém Horácku, čili Českomoravské vysočině a to jest doména nacházející se odnepaměti z poloviny v Čechách a z druhé na Moravě. Proto mám stejně dobrý vztah k Moravě i Čechám. Mám rodinu na obou stranách.
Když o tom přemýšlím, tak by se to dal vyřešit založením svobodného Horácka a poslat do kelu Čechy i Moravu :twisted:

No slavná Velká Morava není zminována 822, ta je zminována byzantským císařem Konstantinem Porfyrogenetem v polovine 10.st. v jeho díle o správe impéria (říše). Roku 822 jsou yminováni Moravané, ale to je slovíčkaření :wink:

Jinak ano, veřím že nesnášíš ty kecy, že nebýt Moravy, ta jsme v pr..., jenže já zase nesnáším ty kecy, "Dneska je spojuje nelibost, že patří od raného středověku pod Čechy" a co by zbylo z slavné Moravy a (neříkám že tvůj...ale mnohdy český egocetrismus s kterým jsem se již párkrát setkal...Morava te zaostalý východ atd. To se nediv že při jakémkoliv takovém výroku pravidelně vyletím z kůže.

Samostatné čechy by bez Moravy byli v fakt v pr... Morava bez Čech taky. (Slezko do toho neplantám to je specifický případ...) první polovinu dějin jsi popsal dobře. Ono další věcí co tento tebou nastíněný vývoj podporovalo byla skutečnost, že ani za posledních přemyslovců a ani za Lucemburků se zde nepodařilo vytvořit dlouhodobě žijící zde Markrabský rod, že každá země měla až do 20.st. svoje zemské sněmy a samosprávu která bohužel v minulém století zmizela. O dalších historických událostech se zde rozepisovat nemusíme.

Takže se prostě nediv, že vyletím při podobném příspěvku jako byl ten tvůj z kůže a reaguju "Rudě". Ono by totiž bylo fajn, kdyby země měli nějakou zemskou samosprávu, nebo se na to bralo ohled... Což bohužel dneska většina lidí si ani neuvědomuje, samozřejmě s vydatnou pomoci mediální masáže jí prosazovaným "Českem" a veškerým rozhodováním z Phy.

Jinak jsu rodilý moravák, z Slovácka přičemž část mé rodiny je y Bzenecka a druhá z Uherskohradištstka :wink: A to už zhruba 120 let pozpátku (dál dohledaný rod nemám). :wink: