A já bych snad ani neřek pod moravou, jako spíš pod Mojmírovcema...aby příliš nedošlo k nadřazování...a hlavně bych to zhusta vymazal, protože tohle je "just for fun" jak vyšité:)
Po stopách Slovákov
Moderátoři: melkel, Joe, Wothan, Alexandr, Knecht, Raiden, Maršálek, Viktorie, Kain
-
Kain
- Stálý přispěvatel

Že by proto, že mám hrozný hlad?
A já bych snad ani neřek pod moravou, jako spíš pod Mojmírovcema...aby příliš nedošlo k nadřazování...a hlavně bych to zhusta vymazal, protože tohle je "just for fun" jak vyšité:)
Svatopluk vyslal tajně početné vojsko a přepadl Bavory, kteří byli zanecháni na břehu řeky Dunaje ke střežení lodí. Jedny pobil, druhé dal utopit v řece, jiné pak odvedl jako zajatce.
Pravoslav, Orcae Ita
-
JARWIKS
- Stálý přispěvatel

-
Kain
- Stálý přispěvatel

-
JARWIKS
- Stálý přispěvatel

-
Wothan
- Stálý přispěvatel

Métá?xestse Ohnéssese: hele já bych nastěhoval parlament i senát do vlaku (senát do posledního vagónu, ten by se mohl časem někde odpojit, nikdo by si toho stejně nevšiml), pak by tenhle kočovný cirkus fungoval v pohodě i bez stavění další sálů a mohl by být zároveň všude a nikde 
Koupím-li trpaslíka, do rána má dva metry.
-
Scar
- Stálý přispěvatel

-
Joe
- Stálý přispěvatel

Tak si říkám, jak by to vypadalo, pokud by Morava byla samostatný stát. Myslím, že pak by jsme měli v Čechách o zábavu postaráno. Dneska je spojuje nelibost, že patří od raného středověku pod Čechy, ale v případě samostanosti by přišlo jitě na přetřes co takhle samostatné Slezko - proč by se mělo krčit pod Moravou že a navíc mohou vznést nárok na slušnou část Polska. A co takhle vrátit území Lichnštejnsku (jížní část Moravy), no a co pak s Rumuny, pardon, s Valachy? A co pak asi zbude ze slavné Moravy 
Joe M.
-
JARWIKS
- Stálý přispěvatel

Joe píše:Tak si říkám, jak by to vypadalo, pokud by Morava byla samostatný stát. Myslím, že pak by jsme měli v Čechách o zábavu postaráno. Dneska je spojuje nelibost, že patří od raného středověku pod Čechy, ale v případě samostanosti by přišlo jitě na přetřes co takhle samostatné Slezko - proč by se mělo krčit pod Moravou že a navíc mohou vznést nárok na slušnou část Polska. A co takhle vrátit území Lichnštejnsku (jížní část Moravy), no a co pak s Rumuny, pardon, s Valachy? A co pak asi zbude ze slavné Moravy
Nooo nevím...a kde by byli slavné Čechy bez Moravy... všeci víme že v pr.... Takže asi tak.
-
Joe
- Stálý přispěvatel

Jistě, problémy by byli, ale hodně lidí také tvrdilo, že rozdělení Československa bude katastrofa a co se stalo? Prd!
Jarwiks, ono to platí i opačně
Jistě znáš historii
Slavná Velká Morava je poprvé zmiňována v r.822 a její éra co by velmoci končí po 85 letech. Hnusní Češi se trhli už v r.906. Od r.907 jsou o tomto území jen kusé zmínky, až v r.1003 obsazuje Moravu Polsko, které vytlačí v r.1019 Češi a od té doby je Morava součástí Českého státu.
Zajímavější ale pro Vás je to, proč zůstala Morava jakoby samostatný územní celek. Nešlo o to, že by obyvatelstvo na tom nějak trvalo, ale o to, že z Moravy si po r.1019 udělali Přemyslovci udělné území, čili jakési odkladiště Přemyslovců, kteří neměli momentálně na to vládnout v Práglu. Čili za zachováním Moravy co by samostaného územního celku stáli dinastické problémy a zájmy Přemyslovců, těch husných Čížků
Od té doby se Morava prostě pužívala jako hrací karta na mocenském stole Čech. Jenže právě díky tomu se z Vás nestali Češi a zůstali jste Moraváky. No a to je dobře ne
Mimochodem, já jsem a vždy byl pro to (a to už za ČSSR), aby Morava byla samostatným územní celek s vlastní samosprávou byla!!!!! Nesnáším ale ty keci o tom, že nebýt Moravy, ta jsme v pr..., protože ono nebýt Čech, tak je v pr.... i Morava. A tak to je. Mimochodem, já se jmenuji MORAVEC, rodilej Žlebák (Čáslav) a příbuzné a předky mám po celém Horácku, čili Českomoravské vysočině a to jest doména nacházející se odnepaměti z poloviny v Čechách a z druhé na Moravě. Proto mám stejně dobrý vztah k Moravě i Čechám. Mám rodinu na obou stranách.
Když o tom přemýšlím, tak by se to dal vyřešit založením svobodného Horácka a poslat do kelu Čechy i Moravu
Jarwiks, ono to platí i opačně
Zajímavější ale pro Vás je to, proč zůstala Morava jakoby samostatný územní celek. Nešlo o to, že by obyvatelstvo na tom nějak trvalo, ale o to, že z Moravy si po r.1019 udělali Přemyslovci udělné území, čili jakési odkladiště Přemyslovců, kteří neměli momentálně na to vládnout v Práglu. Čili za zachováním Moravy co by samostaného územního celku stáli dinastické problémy a zájmy Přemyslovců, těch husných Čížků
Mimochodem, já jsem a vždy byl pro to (a to už za ČSSR), aby Morava byla samostatným územní celek s vlastní samosprávou byla!!!!! Nesnáším ale ty keci o tom, že nebýt Moravy, ta jsme v pr..., protože ono nebýt Čech, tak je v pr.... i Morava. A tak to je. Mimochodem, já se jmenuji MORAVEC, rodilej Žlebák (Čáslav) a příbuzné a předky mám po celém Horácku, čili Českomoravské vysočině a to jest doména nacházející se odnepaměti z poloviny v Čechách a z druhé na Moravě. Proto mám stejně dobrý vztah k Moravě i Čechám. Mám rodinu na obou stranách.
Když o tom přemýšlím, tak by se to dal vyřešit založením svobodného Horácka a poslat do kelu Čechy i Moravu
Joe M.
-
JARWIKS
- Stálý přispěvatel

Joe píše:Jistě, problémy by byli, ale hodně lidí také tvrdilo, že rozdělení Československa bude katastrofa a co se stalo? Prd!
Jarwiks, ono to platí i opačněJistě znáš historii
Slavná Velká Morava je poprvé zmiňována v r.822 a její éra co by velmoci končí po 85 letech. Hnusní Češi se trhli už v r.906. Od r.907 jsou o tomto území jen kusé zmínky, až v r.1003 obsazuje Moravu Polsko, které vytlačí v r.1019 Češi a od té doby je Morava součástí Českého státu.
Zajímavější ale pro Vás je to, proč zůstala Morava jakoby samostatný územní celek. Nešlo o to, že by obyvatelstvo na tom nějak trvalo, ale o to, že z Moravy si po r.1019 udělali Přemyslovci udělné území, čili jakési odkladiště Přemyslovců, kteří neměli momentálně na to vládnout v Práglu. Čili za zachováním Moravy co by samostaného územního celku stáli dinastické problémy a zájmy Přemyslovců, těch husných ČížkůOd té doby se Morava prostě pužívala jako hrací karta na mocenském stole Čech. Jenže právě díky tomu se z Vás nestali Češi a zůstali jste Moraváky. No a to je dobře ne
![]()
![]()
No slavná Velká Morava není zminována 822, ta je zminována byzantským císařem Konstantinem Porfyrogenetem v polovine 10.st. v jeho díle o správe impéria (říše). Roku 822 jsou yminováni Moravané, ale to je slovíčkaření
Jinak ano, veřím že nesnášíš ty kecy, že nebýt Moravy, ta jsme v pr..., jenže já zase nesnáším ty kecy, "Dneska je spojuje nelibost, že patří od raného středověku pod Čechy" a co by zbylo z slavné Moravy a (neříkám že tvůj...ale mnohdy český egocetrismus s kterým jsem se již párkrát setkal...Morava te zaostalý východ atd. To se nediv že při jakémkoliv takovém výroku pravidelně vyletím z kůže.
Samostatné čechy by bez Moravy byli v fakt v pr... Morava bez Čech taky. (Slezko do toho neplantám to je specifický případ...) první polovinu dějin jsi popsal dobře. Ono další věcí co tento tebou nastíněný vývoj podporovalo byla skutečnost, že ani za posledních přemyslovců a ani za Lucemburků se zde nepodařilo vytvořit dlouhodobě žijící zde Markrabský rod, že každá země měla až do 20.st. svoje zemské sněmy a samosprávu která bohužel v minulém století zmizela. O dalších historických událostech se zde rozepisovat nemusíme.
Takže se prostě nediv, že vyletím při podobném příspěvku jako byl ten tvůj z kůže a reaguju "Rudě". Ono by totiž bylo fajn, kdyby země měli nějakou zemskou samosprávu, nebo se na to bralo ohled... Což bohužel dneska většina lidí si ani neuvědomuje, samozřejmě s vydatnou pomoci mediální masáže jí prosazovaným "Českem" a veškerým rozhodováním z Phy.
Jinak jsu rodilý moravák, z Slovácka přičemž část mé rodiny je y Bzenecka a druhá z Uherskohradištstka