Tohle už nemá cenu. To jsou cílené útoky a ne diskuze. Jestli tě to baví mne již ne.Kain wrote:To, co říkal hospodin ve starém zákonu, to je nabádání ke zlu? Ronšperku, děláš mi radost
Záležitosti křesťanské víry
Moderators: Maršálek, Bestian, Heinrich von Rheinhausen
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
Podle dábelského smajlíku je jasné, že to je zlomyslný vtip
Cílený útok na tebe by vypadal úplně jinak a hlavně bych ho adresoval přímo tobě (a pokud by měl bý hodně zlý, tak raději osobně). Natolik bys mě znát mohl.

Svatopluk vyslal tajně početné vojsko a přepadl Bavory, kteří byli zanecháni na břehu řeky Dunaje ke střežení lodí. Jedny pobil, druhé dal utopit v řece, jiné pak odvedl jako zajatce.
Pravoslav, Orcae Ita
-
- Stálý přispěvatel
Ale ona každá debata do tohohle spěje. Pokud začneš konfrontovat biologii dostaneš se logicky v debatě na vrchol, kdy tě biolog řekne, že tomu už nerozumíš. Pokud napadáš křeťanství a vyhrotíš to dofáze citace z písma, logicky ti křesťan v určité fázi řekne, že tomu bez výkladu a okolního textu, nerozumíš. To je snad jasné. Proto je teologická fakulta a seminář vysoká škola.Kain wrote:Tak či onak, prokázal jsem násilnicé a nenávistné řeči i v novém zákoně. Je to hezká debata a cvičení v argumentaci (a pro některé v dogmatice nebo v historii a mnohém jiném). Je to mnohem lepší, než debaty jen s Theodorou, ta se vzdává mnohem dříve. jsem zvědavý, kdo se s mou argumentací obsáhle vypořádá a kdo jen zbaběle napíše, že to je jinak, já tomu nerozumím a škoda na to zrácet čas:-)
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
Kain - ty citace z Nového zákona nejsou výzvy k násilí - říkají,že bude horko a to je,ještě pořád.Spor otec proti synu není nutně nenávistí - je to generační změna postojů.Kup meč - připrav se k obraně.Uvědom si ,že byl vydám na popravu,protože odmítl splnit očekávání farizeu a nepřistoupil na pozici vůdce protiřímského povstání./Mé království není z tohoto světa/.
Smrt je smyslem života.
-
- Stálý přispěvatel
A co si teda přiznat, že v bibli opravdu nabádání k násilí, nenávisti apod. je (alespoň v SZ, ale ten je taky písmo svaté), hm? 
Pěkně to napsal pan Jiří:
Kaine, když víra je prostě iracionální, takže se holt dostanu k argumentům tohoto typu:-)

Pěkně to napsal pan Jiří:
Jiři z Holohlav wrote:.
Oko za oko i nastav druhou tvář.Platí obojí - je na nás,abych se sami sebe zeptali "co by teď udělala láska".
Kaine, když víra je prostě iracionální, takže se holt dostanu k argumentům tohoto typu:-)
Last edited by Ratatosk on Wed 08. Oct, 2008 9:03, edited 1 time in total.
Vím, že nic nevím. 

-
- Stálý přispěvatel
Takže křesťanství rozumí jen theolog? Víra se dá našprtat?
Jak sám moc dobře víš, lidi z tohohle fora strčí v otázkách hmotné kultury středověku do kapsy drtivou většinu našich historiků. A sami historikové nejsou. I historik může být fachidiot a i nadšený samostudent doshuje často pozoruhodných výsledků.
S teologií je to stejné. A to navíc za předpokladu, že bůh existuje, jinak je celá teologie o ničem. Ale o tom nic nevím, nejsem ateista, abych tvrdil, že bůh není. Možná je, možná není, možná je jiný, než si ho představuje jakýkoliv člověk. Nicméně teze je IMHO prokázána, nenávist je v obou ideologiích, které jsme srovnali.
Jak sám moc dobře víš, lidi z tohohle fora strčí v otázkách hmotné kultury středověku do kapsy drtivou většinu našich historiků. A sami historikové nejsou. I historik může být fachidiot a i nadšený samostudent doshuje často pozoruhodných výsledků.
S teologií je to stejné. A to navíc za předpokladu, že bůh existuje, jinak je celá teologie o ničem. Ale o tom nic nevím, nejsem ateista, abych tvrdil, že bůh není. Možná je, možná není, možná je jiný, než si ho představuje jakýkoliv člověk. Nicméně teze je IMHO prokázána, nenávist je v obou ideologiích, které jsme srovnali.
Svatopluk vyslal tajně početné vojsko a přepadl Bavory, kteří byli zanecháni na břehu řeky Dunaje ke střežení lodí. Jedny pobil, druhé dal utopit v řece, jiné pak odvedl jako zajatce.
Pravoslav, Orcae Ita
-
- Stálý přispěvatel
To po mě chtěli, ať prokážu, když srovnávám dvě ideje. pak přidali i NZ. Tím pro mě debata končíRatatosk wrote:A co si teda přiznat, že v bibli opravdu nabádání k násilí, nenávisti apod. je (alespoň v SZ, ale ten je taky písmo svaté), hm?

Edit: a neberu tuhle debatu osobně a většinu diskutujících osobně znám a mám rád

Last edited by Kain on Wed 08. Oct, 2008 9:20, edited 1 time in total.
Pravoslav, Orcae Ita
-
- Stálý přispěvatel
Pokud mne zrak neklame, tak vidím, že ač monoteismus, jsou křesťany, židy i muslimy uctíváni tři různí bohové, a to dokonce, v případě křesťanů a židů, podle jedné knihy!
A pokusy o vysvětlení tohoto rozporu jsou velmi málo přesvědčivé. Spíše nevěrohodné. Jak je tedy možné, že křesťanský bůh je jiný než muslimský nebo židovský? A co na to křesťanský bůh; je si vědom nemalé muslimské konkurence, zvlášť když má být jediný, nekonečný a věčný? (Myslím to smrtelně vážně, nejedná se o ironii)
A pokusy o vysvětlení tohoto rozporu jsou velmi málo přesvědčivé. Spíše nevěrohodné. Jak je tedy možné, že křesťanský bůh je jiný než muslimský nebo židovský? A co na to křesťanský bůh; je si vědom nemalé muslimské konkurence, zvlášť když má být jediný, nekonečný a věčný? (Myslím to smrtelně vážně, nejedná se o ironii)
Volo, multum, statim!
-
- Stálý přispěvatel
Ne ne, Tak jsem to nemyslel. Ale vysvětlovat smysl písma je jaksi složité pro člověka co se tím nezabývá. Hele až se sejdem, a bude tam Otec Jan. zeptej se ho na to. Uvidíš, že na vysvětlení od něj nemáš výhrad. Já na to nemám, abych ti zodpověděl všechny tvé otázky k víře. Mám co dělat zodpovědět polovičku svejchKain wrote:Takže křesťanství rozumí jen theolog? Víra se dá našprtat?