Záležitosti křesťanské víry
Moderátoři: Maršálek, Bestian, Heinrich von Rheinhausen
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
Nevím jestli ti dělá problémy psaný text, proto ještě jednou:Kain píše:Ale ok, dostali jste co jste chtěli, a najednou jste zjistili, že tohle jste nechtěli. Tak já vám tedy najdu nenávist za ježíška, chcete?:-)
Nehledej prosím v Písmu zmínky o bitvách, najdi kde konkrétně Ježíš vyzývá k násilí, genocidě, vraždění a nenávisti. Najdi kde konkrétně něco takového obhajuje. Děkuji.
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
Příteli,Rab píše:Nenazývej mě prosím přítelem, do kostela spolu nechodíme a chodit nebudeme... Uznávám, že jsem příliš slabý na to, abych překonal zvědavost a s chutí se nezačetl zas a znovu do těch úsměvných blábolů, neboť mě to naplňuje jakýmsi povznášejícím pocitem, asi jako když pojím něco čočky na kyselo...
Po "jedovatých plivancích" nastane tortura nebo rovnou upálení či oběšení na "trámu z mého oka"?
v Písmu mimo jiné stojí, že "střet s hlupákem je horší než potkat rozzuřenou medvědici s mláďaty".
Po tvých jedovatých plivancích nenastane nic, jsou tvé. Uroveň tvé prezentace je také tvá, mě nepřísluší tě hodnotit.
-
- Stálý přispěvatel
Pravda špatně jsme to definovali. Našel jsi to v bibli. Máš bodKain píše:Proč se všichni stydíte za starý zákon? Měl jsem najít, kde bible obsahuje nenávist. Našel jsem. Pochopitelně se vám to nelíbí. Ale to je váš problém, já svůj úkol splnil:-)

-
- Stálý přispěvatel
Tak jo, znovu opakuji, v Bibli je nenávist, a to přímo od Hospodina, qoud erat demonstrandum. Ale vy jste po hře změnili pravidla a chcete, abych náhle dokázal něco jiného. A víte co, já vám vyhovím...jenže já sem dám důkazy a vy řeknete, že to dezinterpretuju, nerozumím tomu a že je to v kontextu jeho lásky maximálně dílčí pochybení:-)
Tak jedem z kopce:-)
"Kdo nemá meč, ať prodá plášť a koupí si ho." - Ježíš Nazaretský, Lukášovo evangelium 22:36 Cože? To má být "nastav mu i druhou?" Ne, kdo tě chce udeřit, nastav mu meč:-)
"Nepřinesl jsem na zem mír, ale meč". Bezpochyby na sekání dřeva:-)
"Zvěst o mne každého zneklidní a dokonce postaví i lidi proti sobě navzájem. I leckterá rodina se rozdělí do dvou táborů: otec se postaví proti synu a syn proti otci, matka proti dceři, dcera proti matce, tchyně proti snaše a snacha proti tchyni.” Bezpochyby v turnaji v kanastě, to oni se nebudou nenávidět:-)
„ Oheň jsem přišel vrhnout na zem, nikoliv mír, ale rozdělení.“. To je dost jasné, ne, proč přišel:-)
"Sám od sebe nečiním nic, ale mluvím tak, jak mě naučil Otec....stále dělám, co se líbí jemu." Jan 8,29 To mluví o tom hrdlořezovi z prvního dílu, aby bylo jasno:-) A všichni víme, co se mu líbí (a vám ne:-))
A takových vychytávek je tam víc. Jenže ono to dopade si takto - já tady trávím čas, který bych mohl trávit užitečně, tím, že na vaše požadavky upřesňuji a dohledávám. Ale je to moje volba. A teď mi jistě řeknete:
- vytrhl jsi to z kontextu
- nerozumíš tomu
- ale jinak hlásá lásku a hotovo (násilnický bůh a občasné ježíšovy úlety se nepočítají)
Tak jedem z kopce:-)
"Kdo nemá meč, ať prodá plášť a koupí si ho." - Ježíš Nazaretský, Lukášovo evangelium 22:36 Cože? To má být "nastav mu i druhou?" Ne, kdo tě chce udeřit, nastav mu meč:-)
"Nepřinesl jsem na zem mír, ale meč". Bezpochyby na sekání dřeva:-)
"Zvěst o mne každého zneklidní a dokonce postaví i lidi proti sobě navzájem. I leckterá rodina se rozdělí do dvou táborů: otec se postaví proti synu a syn proti otci, matka proti dceři, dcera proti matce, tchyně proti snaše a snacha proti tchyni.” Bezpochyby v turnaji v kanastě, to oni se nebudou nenávidět:-)
„ Oheň jsem přišel vrhnout na zem, nikoliv mír, ale rozdělení.“. To je dost jasné, ne, proč přišel:-)
"Sám od sebe nečiním nic, ale mluvím tak, jak mě naučil Otec....stále dělám, co se líbí jemu." Jan 8,29 To mluví o tom hrdlořezovi z prvního dílu, aby bylo jasno:-) A všichni víme, co se mu líbí (a vám ne:-))
A takových vychytávek je tam víc. Jenže ono to dopade si takto - já tady trávím čas, který bych mohl trávit užitečně, tím, že na vaše požadavky upřesňuji a dohledávám. Ale je to moje volba. A teď mi jistě řeknete:
- vytrhl jsi to z kontextu
- nerozumíš tomu
- ale jinak hlásá lásku a hotovo (násilnický bůh a občasné ježíšovy úlety se nepočítají)
Svatopluk vyslal tajně početné vojsko a přepadl Bavory, kteří byli zanecháni na břehu řeky Dunaje ke střežení lodí. Jedny pobil, druhé dal utopit v řece, jiné pak odvedl jako zajatce.
Pravoslav, Orcae Ita
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
Tímhle to bohužel vždy končí. Ti "osvícení" se začnou odvolávat na naši duchovní negramotnost. No budiž.Ronšperk píše: To je tím, jak se o to zajímám, mi nedochází, že spostu věcí pro mě jasných, je pro člověka bez víry nepochopitelných. V poho.
Co ale říkáte na počínání Charlese Mansona? Všechny jeho vraždy byly vyčteny v bibli, všechny své kroky řídil jen podle ní. Byl to hluboce věřící člověk a vraždil jen proto, protože to vyčetl v bibli, proto šel i přes nezabiješ. (Více v Timothy Leary: Flashbacks). Problém bible je, že jako filozofický počin si v ní každý může najít cokoli a jakkoli to využít či aplikovat.
Navíc nechápu otázku Rotgira, aby Kain poukázal na to, kde Kristus přikazuje zabíjet (...)- kde by to tak asi mohl vyčíst, když NZ psali lidé?
I smrt před mužem často prchla! Heslo 310. československé stíhací perutě RAF, 1940
http://silva-nortica.blog.cz/
http://silva-nortica.blog.cz/
-
- Stálý přispěvatel
Oprava na upozornění Theodory:
Rodgir: Nazval jsi hlupákem Raba, bylo to po mém příspěvku, myslel jsem, že je to i na mě. Nebylo to na mě, ale stejně...
Já si tohle vůči nikomu ve svých příspěvcích nedovoluju, nejsem ani rozčilený a neberu si to osobně. Až na tohle.
Rodgir: Nazval jsi hlupákem Raba, bylo to po mém příspěvku, myslel jsem, že je to i na mě. Nebylo to na mě, ale stejně...
Já si tohle vůči nikomu ve svých příspěvcích nedovoluju, nejsem ani rozčilený a neberu si to osobně. Až na tohle.
Naposledy upravil(a) Kain dne stř 08. říj, 2008 8:38, celkem upraveno 1 x.
Svatopluk vyslal tajně početné vojsko a přepadl Bavory, kteří byli zanecháni na břehu řeky Dunaje ke střežení lodí. Jedny pobil, druhé dal utopit v řece, jiné pak odvedl jako zajatce.
Pravoslav, Orcae Ita