Nový časopis "Archeologie"

Moderators: melkel, Joe, Wothan, Alexandr, Knecht, Raiden, Maršálek, Viktorie, Kain

Rab
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Rab »

No nevím, ale já si časopis nekupuju "přes internet", prostě si ho prohlídnu na stánku a pak ho teprve koupím nebo ne. Stejně, i kdyby byl na internetu jeden článek, pořád to ještě nic neříká o zbytku obsahu. A chápu, vzhledem ke značně nízké úrovni ochrany autorských práv u nás, že není vhodné dávat na web víc než je nutné. Mně ta upoutávka zcela postačuje k tomu, abych byl informován o existenci časopisu a na základě toho se po něm poohlídl. Nějak mám pocit, jestli nejste někteří příliš pohodlní :wink:
awe
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by awe »

rab wrote:Nějak mám pocit, jestli nejste někteří příliš pohodlní :wink:
jsme :wink:
Rab
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Rab »

No já jsem ještě žádný takový podobný trailer na populárně-vědeckou tiskovinu ještě neviděl - čímž chci říct, že jako reklama je to vynikající a pro mě dostatečně motivující.
Pampalíny
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Pampalíny »

škoda že jej nerozesíláte, neboť já bych klidně přidal za poštovné, neboť by mne konkrétně zajímal ten článek o VM kostelu.

Osobně jsem dost skeptický k vydávání takto úzkoprofilových časopisů. Moc lidí to asi (bohužel) nezaujme - kolik kusů jste vydali a kolik se vrátilo v remitendě?
JARWIKS
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by JARWIKS »

Z mojí zkušenosti se nečtou vůbec. Jediné číslo, o které byl u nás zájem je to dvojčíslo s výpisem oborů na vysokých školách. Jinak nikdo ani nevěděl, že něco takového je. Tak to zkusit tam. Ale myslím že tady toto 2číslo vychází v říjnu takže je na něj už pozdě.
Rab
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Rab »

Tak tu máme 2. číslo časopisu ARCHEOLOGIE, fakt pěkné!!!
Pampalíny
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Pampalíny »

rab wrote:Tak tu máme 2. číslo časopisu ARCHEOLOGIE, fakt pěkné!!!
včera jsem si ho koupil na stánku. osobně mi přijde cca7-8 celobarevných fotek "egyptské královny" na kříd.papíře s vyšší gramáží, které zaberou několik stránek jako drahý špás (vůči zákazníkovi).

Můj pocit není úplně pozitivní, protože obsah vs. zpracování vs. cena nejsou (podle mě) sladěné. Samozřejmě moje editorské zkušenosti nemohu a nechci implementovat na cizí dílo, ale nevím, zda si koupím další číslo.

Zároveň však nejsem archeolog a dost věcí mě tam nezaujalo ani tématicky.
Rab
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Rab »

Egyptské královny se týká číslo třetí, resp. 1 / 2006. Můj názor je naprosto kladný - vynikající grafická úroveň, fotky skvělé (právě ta egypt. královna se moc povedla :wink: ), výběr materiálů vyvážený, a např. do Krakova se určitě pojedu podívat!

Image
Müscha
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Müscha »

Ale ty odbarvené vlasy královny teda nic moc :badgrin:
Rab
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Rab »

Myslíš jako ty prameny vlasů vyšisované sluncem? :badgrin: To by mě víc vadily sklady na látce jejích šatů, ale o to přeci nejde, ne?