Zbraně raného středověku
Moderátoři: melkel, Jura, Wothan, Kain, Begbie, Rab
-
Wothan
- Stálý přispěvatel

-
Sidney
- Stálý přispěvatel

Ještě k těm šavlím. http://www.hermann-historica.de/auktion ... at48_1.txt
-
Rab
- Stálý přispěvatel

Neříkej, vážně?zoone píše:To natahování je běžné dodnes, jen to většina lidí dělá ve stuje... Spíš je zajímavé, že ten bojovník má u sebe dva luky
-
zoone
- Stálý přispěvatel

Rab: Nevím jestlis už nějaký luk takového typu natahoval, ale ve stoje to moc nejde... Já už jsem tu čest měl a proto mi to natahování nepřijde nijak převratný vynález
Pravda, my jsme si raději sedli na židličku
Naopak to že má dva luky může být poměrně zajímavé. Od toho, že byly nekvalitní a že se lámaly až po bujnou představu umělce....
Ale nevím, Skyové nejsou moje parketa..........
Naopak to že má dva luky může být poměrně zajímavé. Od toho, že byly nekvalitní a že se lámaly až po bujnou představu umělce....
Ale nevím, Skyové nejsou moje parketa..........
-
hawkwind
- Stálý přispěvatel

-
hawkwind
- Stálý přispěvatel

Ted´bych si měl dát přes hubu (protože píšu kraviny), ale pravda je - ty huny a madarský se nechají v pohodě napnout metodou step-in.
Jinak je na to víc metod -například pomocí dřevěných šablon na které se ramena uvážou (ty se jmenují teklik).
Ta replika novgorodského luku má strašně kravsky tlustý špičky.
Jinak je na to víc metod -například pomocí dřevěných šablon na které se ramena uvážou (ty se jmenují teklik).
Ta replika novgorodského luku má strašně kravsky tlustý špičky.
-
hawkwind
- Stálý přispěvatel

Jinak když jsme se Selbym a Dwyerem rozebírali ty dochované skytské luky, tak ty jsou do určité doby jen dřevo a šlachy. Problém je, že jsou z pohřebních mohyl a pohádali jsme se, jestli jsou to skutečný luky, nebo jenom obětiny.
Jinej můj kamarád je konstruktér u Boingu, tak mi napsal program, kde se ten luk nechá modelovat a já jsem v něm jeden naprogramoval, ale vyšlo, že by střílel, (teda rozuměj šel by napnout) tak to může bejt obojí!
Jinej můj kamarád je konstruktér u Boingu, tak mi napsal program, kde se ten luk nechá modelovat a já jsem v něm jeden naprogramoval, ale vyšlo, že by střílel, (teda rozuměj šel by napnout) tak to může bejt obojí!
-
Rab
- Stálý přispěvatel

-
Rab
- Stálý přispěvatel

-
Sidney
- Stálý přispěvatel