Zlo je (také) pojem.Rodgir de Maille píše: Je také třeba říct, že zlo není nekonkrétní a abstraktní pojem, je to velmi konkrétní bytost.
Bytost bych sem netahala, to už se nedomluvíme vůbec.
Moderátoři: Maršálek, Bestian, Heinrich von Rheinhausen
Ano, ale Zlo přeci není nic abstraktního a neurčitého.Theodora píše:A pro tuto diskusi je, podle mého, dobré používat "zlo" jako pojem.
Samozřejmě docházelo k nepravostem v době komunistické totality... Mimo nepravostí znamenal komunistický režim mnoho dobrého...Ronšperk píše:...Samozřejmě docházelo k nepravostem v církvi, nicméně je velmi samolibé najít viníka, kterého lze tak snadno označit a paušalizovat. Je to házení špíny na všechny. Mimo nepravostí znamenala církev mnoho dobrého...
Nenazývej mě prosím přítelem, do kostela spolu nechodíme a chodit nebudeme... Uznávám, že jsem příliš slabý na to, abych překonal zvědavost a s chutí se nezačetl zas a znovu do těch úsměvných blábolů, neboť mě to naplňuje jakýmsi povznášejícím pocitem, asi jako když pojím něco čočky na kyselo...Rodgir de Maille píše:...Já jsem ale rád že čteš, možná že tě to dokonce i zasahuje a nutí přemýšlet... Příteli, mou odpověď na své jedovaté plivance nalezneš zde: Matouš, 7. kapitola, 3. verš.
Nesouhlasím, zlo je velice abstraktní a neurčité. Co je dobré pro tebe, nemusí být dobré pro mě a už vůbec ne pro někoho na druhé straně světa.Rodgir de Maille píše: Ano, ale Zlo přeci není nic abstraktního a neurčitého.
Zejména v sezibilitě lidí středověku to hrálo významnou roli.
Nadhazují téma:
Středověk hlásal bohabojnost. Má se člověk bát Boha či nikoliv?
Prosím své argumenty opodstatňujte.
No tohle je dost složitá otázka ,něco jsem řešili dějinách umění středověku.Neřešili jsme tam přímo ,obavu z Boha jako spíš Krista soudce.Rodgir de Maille píše: Nadhazují téma:
Středověk hlásal bohabojnost. Má se člověk bát Boha či nikoliv?
Prosím své argumenty opodstatňujte.