Kuchtění - recepty, vybavení a suroviny
Moderátoři: melkel, Jura, Wothan, Kain, Begbie, Rab
-
Pampalíny
- Stálý přispěvatel

- Příspěvky: 1814
- Registrován: čtv 01. led, 1970 1:00
-
cossack
- Stálý přispěvatel

- Příspěvky: 665
- Registrován: čtv 01. led, 1970 1:00
-
Müscha
- Stálý přispěvatel

- Příspěvky: 1243
- Registrován: čtv 01. led, 1970 1:00
-
Pampalíny
- Stálý přispěvatel

- Příspěvky: 1814
- Registrován: čtv 01. led, 1970 1:00
V našich krajích jsou sice paraziti docela vyhubení a to i u zvěře. Přesto bych si u usušeného masa dával pozor. Taky zvažuji na akci pro ochutnávku lidem - ale koupím jistě ověřené hovězí (koneckonců v případě ochutnávky jám vlastně ani nic jiného nezbývá).cossack píše:Pampalíny: Pokud to nebude ze zvěřiny, tak snad nebude tak zle?
Navíc sušení masa je v podstatě pouhá konzervace potraviny,
takže se dá i potom dál tepelně zpracovat třeba vařením.
Ikdyž dobré je to i pouze usušené.
Jenom jsem chtěl varovat.
-
Müscha
- Stálý přispěvatel

- Příspěvky: 1243
- Registrován: čtv 01. led, 1970 1:00
-
cossack
- Stálý přispěvatel

- Příspěvky: 665
- Registrován: čtv 01. led, 1970 1:00
-
Pampalíny
- Stálý přispěvatel

- Příspěvky: 1814
- Registrován: čtv 01. led, 1970 1:00
Nevím jak moc dokáže zapůsobit ta samotná sůl. Je to žíravina, ale svalovci jsou ukryti v cystách kterým neuškodí ani žaludeční šťávy, takže asi ne!
Oficiálně se myslím uznává jedině tepelné zpracování vyšší než cca 80C. V podstatě až dojde k rozkladu bílkovin :c)
Při nákupu kvalitního masa to nehrozí - viz. tatarské bifteky. Svalovec se namnoží tolik, že při odběru vzorků na něj musí natrefit (i když nejde samozřejmě jen o svalovce ale mnoho jiných breberek).
Doporučuji telecí maso - krátký čas vývoje, měkká tkáň - na syrovo úplně ideální..
Oficiálně se myslím uznává jedině tepelné zpracování vyšší než cca 80C. V podstatě až dojde k rozkladu bílkovin :c)
Při nákupu kvalitního masa to nehrozí - viz. tatarské bifteky. Svalovec se namnoží tolik, že při odběru vzorků na něj musí natrefit (i když nejde samozřejmě jen o svalovce ale mnoho jiných breberek).
Doporučuji telecí maso - krátký čas vývoje, měkká tkáň - na syrovo úplně ideální..
-
Mysakk
- Stálý přispěvatel

- Příspěvky: 183
- Registrován: čtv 01. led, 1970 1:00